|
Тема
|
Аман от престъпници
|
|
Автор |
bira_more (непознат
) |
Публикувано | 01.10.03 18:51 |
|
http://www.paragraf22.com/pravo/zakoni/zakoni-d/110.htm
Ми всеки който нарушава този закон е престъпник.
Това е закон.
Всеки може да лекува ако е правоспособен.
За да е правоспособен трябва да има квалификация според закона цитиран по горе.
Иначе е престъпник.
Може да сте хомеопат ама ако според закона нямате правото да лекувате и лекувате, следователно сте престъпник.
Лекаря е нещо различно от обикновения гражданин.
Също като съдията.
Също като нотариуса.
Също като Военния.
Също като шофьора.
Шофьора има правото да кара това за което има тапия.
Лекаря има правото да лекува това за което има тапия.
Ама е толкова просто че и дори хомеопат сигурно е в състояние да го разбере.
Ред.
Както и самите воинстващи хомеопати в този клуб казват в някои държави (ама абсолютно демократични ако че забраняват майн кампф) хомеопатите трябва да минат някакви държавно регулирани курсове (ауууу каква цензура)
Е в БГ реда е ама много простичък.
Искаш ли да лекуваш - ми завърши медицинско образование.
Иначе ако искаш да даваш съвети безплатно - ми то и адвокатите няма да се възпротивят някой да дава акъл.
Ама не лекувай ако не си лекар
Ама не адвокатсвай ако не си адвокат.
Ама не нотариатсвай ако не си нотариус.
Ама не почвай войни ако не си военен (или политик)
Ама не хомеопатсвай ако не си хомеопат - а пардон в БГ аз това регламент няма, хомеопатсвай си на воля докле можеш, че появи ли се регламент ...............
Ми ще трябва да изучиш медицината първо.
| |
Тема
|
Re: Аман от престъпници
[re: bira_more]
|
|
Автор | klubar (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.03 19:56 |
|
Kolko glasa trjabvat, za da se sloji moderator i da izhvyrljat PLJUESHTITE PO MEDICINATA, VLEZLI V KLUB MEDICINA draskachi?
| |
Тема
|
Незнам ама много незнам
[re: klubar]
|
|
Автор |
bira_more (непознат
) |
Публикувано | 01.10.03 20:05 |
|
Защото клуба е клуб.
Той не е законова институция нито има претенции за такава.
Всичко решават посетителите - както при иситнската демокрация.
Искат модератор - вероятно ще го получат.
Искатда го сменят или махнат - ми махат го.
Това е клуб и тук посетителите решават. Ама не кой колко високо крещи а кой колко гласа е събрал.
| |
Тема
|
Re: Незнам ама много незнам
[re: bira_more]
|
|
Автор |
Nikam (freelife) |
Публикувано | 01.10.03 23:21 |
|
десетина гласа са достатъчни, с добра аргументация пред Фукла.
Това е.
Още повече, че така е прието в доста клубове.
Нека само постоянните потребители-подкрепящи тази идея се регистрират и в петък ще пуснем поименното гласуване.
| |
|
Никам, кой ще номинирате за модератор? бирата и файър не стават... доброволци други?
Защо не стават ли? прекалено са крайни в мненията си. модератора трябва да лавира и да приема и чуждите мнения, а те и двамата са ... хммм... нека кажем твърдоглави :) без да се обиждат въпросните хора :)))
| |
Тема
|
Re: Незнам ама много незнам
[re: Nikam]
|
|
Автор | мoдepeн, нo нe мoдepaтop (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.10.03 23:43 |
|
Като гледам вече си наточил зъбите за поста модератор комплексите ли смяташ да си избиваш по този начин Или бирения да предложим, щото като гледам сте на един акъл   Може пък и да се редувате... Макар, че забелязах и други желаещи... И първо ще трябва да адресираме постингите до тебе може би, или до някой друг от кръга на "посветените": "уважаеми чичко д-р модератор, ще ми позволиш ли да изкажа едно мнение, което сигурно не съвпада точно с вашето, но... а-а, извинявай..., как можах да си помисля да пусна каквото и да е, което не съвпада с предначертания партийно-медицински курс от нейния секретар-модератор..."   ама аз таковата... няма повече да правя такива неща... И модераторът-партиен секретар и останалите партийци ще са доволни, и всички останали в стадото, напътствани под вещото му ръководство, ще доживеят до щастливо и окончателно излекуване от всичките си пробеми  
| |
|
Има някакво голямо разминаване в целия този спор. От едната страна са лекари, които твърдят че нищо не разбират от хомеопатия и същността и е "лечение с дестилирана вода, разредена с повече дестилирана вода" , а от другата една регистрирана потребителка, която гази из огъня, горда от това че е клиничен психолог-хомеопат. От време на време прииждат читател- случаен минувач- така ли и още няколко нерегистрирани ника , които май били с едно и също ай пи.
Целият този хаос поражда условия за недемократични решения и ако отгоре на всичко изберете и модератор от епицентъра на стихията може да стане още по-тъжно.
А сред първите три постинга се мъдри въпроса на един родител за болното му детенце и няма кой да му отговори нищо смислено.
Ситуацията много напомня на Бг здравоопазващата система в момента.
| |
Тема
|
Re: за демократичността на избора и не само
[re: bistra]
|
|
Автор |
Fallen_Angel (St. Lucifer) |
Публикувано | 02.10.03 08:51 |
|
Бистра, точно сипа сол в раната, както се казва :)
От два дни се опитвам да убедя спорещите, че просто този клуб, ако има нужда от модератор, не трябва да е от спорещите страни...
Мда, аз съм минаващия читател, и точно щото ме кефеше да чета в този клуб, сега се опитвам да туширам нещата поне малко, и ако някой ме чува, да се позамисли как така аз, един случаен читател, се намесвам?
Значи нещо се е развалило, и аз казах какво е - спамна се клуба с тези спорове между хомеопатия, алопатия, конвенционална медицина, дестилирани води...
Дами и господа, по този начин слагате диагноза Екзитус леталис на този клуб!...
| |
|
1. Държите ли на флейм войните? Безмислени дълги, продължителни и мъчителни дискусии, като зациклилите на последък? Не е ли по добре такива дискусии да се блокират в самото начало на тяхното възникване?
2. За какво идвате в този клуб? Да давате съвети на страдащи или да поучавате лекраите как да си вършат работата?
3. Когато се прави обощение не е ли по добре да се подкрепя със статистически достоверни факти? Ето как правят обобщение хората по света (заболеваемост и смъртност във във връзка с професия):
http://216.239.59.104/search?q=cache:5sdItoCRcwwJ:www.ijoeh.com/pfds/0804_sjogren_welding.pdf+Framingham+IHD&hl=en&ie=UTF-8
И никой не екстраполира фактите - те са само за тази професия.
| |
|
|
|
|