Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:03 14.07.25 
Природни науки
   >> Медицина
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Дали ни трябва модератор? Към лекари и пациенти.  
Авторbira_more (Нерегистриран)
Публикувано29.09.03 13:57

Мисля си че май е необходим. Има теми които не са за този клуб. Това е клуб медицина, а медицината в БГ е точно определена (и не включва хомеопатия).
Има теми които просто плачат за блокиране. Идваме тук - някой да потърси съвет, някой да даде съвет, но философските спорове не са за тук (аз така мисля и не знам дали съм прав за това питам) .
Има и теми които трябва да се трият директно:
1. Реклама - на чудодейни лекарства или каквото дойде там
2. Псувни безадресни анонимни
Та кажете, ако мислите че е необходим модератор, да видим дали не може да се направи нещо.
Щото лош закон ама закон, може би е добре да има лош ред ама ред от колкото никакъв ред.

Тема Re: модератор!.нови [re: bira_more]  
Авторвъзмyтeн (Нерегистриран)
Публикувано29.09.03 17:04

На това знаеш ли как му се казва?! ЦЕНЗУРА! Щото който има нужда от лечение може да отиде на лекар или на хомеопат, или където си иска и не е нужно да се съобразява с мненията, изказани тук, но може да получи и ценна информация понякога или съвет, които би могъл да провери сам! Медицината, бирен, е ЕДНА, няма да е зле да си го запишеш някъде и по-често да го четеш и обмисляш. Това, че такива като теб нямат понятие от друго освен от медицината, която ти предлагат по поликлиники и болници, не означава, че няма такава! И много хора предпочитат именно алтернативата!

Тема извинете,нови [re: възмyтeн]  
Авторjam (Нерегистриран)
Публикувано29.09.03 18:02

но доколкото знам, в дир.бг има цял отделен клуб за алтернативна медицина.
даже има и клуб за магии ... :))

аз лично подкрепям въвеждането на модератор тук, с две допълнения:
1. двата клуба - медицина и медицинска - трябва да се обединят. никаква разлика няма между тях.
2. модераторът задължително трябва да е дипломиран лекар - иначе няма смисъл. само дето не знам кой лекар би намерил толкова време за тази дейност...

Тема Прав синови [re: възмyтeн]  
Публикувано29.09.03 18:02

Медицината е една. И е такава каквато е.
А в БГ медицината е наистина една.
Освен медицина има и медицинска.
Там могат да си се провеждат всякакви дискусии.
Ама медицината е една - такава каквато е по нашия БГ закон.
И водолечението също влиза в нея. И физиотерапията. И акупунктурата. И никой ЛЕКАР не е възпрепятстван по никакъв начин да лекува с aqua nuda. Ама лекари са само завършилите медицинско образование.
Останалите които се опитват да се правят на лекари, всъщност извършват престъпление - според нашия закон.
И какво лошо виждаш в това да се цензурират безадресно анонимно псуване? Или да се терминират идиотски теми?
Нима ти като си в компания не се цензурираш сам? И ако не го правиш нима не те извърлят от компанията?
Наистина всеки има право на глас. Ама някакъв недоучил да ме пита защо при простудни заболявания се давали антибиотици, е нещо което смятам че не му е в този клуб мястото. Ми според медицината при простудни заболявания се дават антибиотици само в определени ситуации.
Хем страдат хората от въпиющо невежество хем се правят на компетентни.
Е мисля си че подобни идиотски дискусии не са за този форум.
Защото говорим за медицина. А тя започва (но не свършва) с 6 години следване в медицински ВУЗ. Но започва от там. От медицинския ВУЗ. И който не ги е минал тези години и изпити - ми не е лекар и не може да твърди че отбира нещо от медицина.
В БГ е така. А аз съм в БГ.
И Клуба се намира в БГ.
И като се пеняваш на тема цензура, виж клуб програмисти.
Или някои от клубовете по света.
Има разлика между свобода и свободия.
Най-високо ценените клубове, са тези които имат модератори, а самите модератори се оценяват от членовете на клуба. И ако свободата е = на демокрацията, свободията си е чиста анархия (хаос).
Разбирам комплекса ти. Ще ти се да се правиш на велик лечител, а малко ти е сложно да учиш 6 години. Ама в БГ е така поне за сега. Ако искаш да си лекар - пътя е ясен.

Тема За медицинска - незнам.нови [re: jam]  
Публикувано29.09.03 18:09

Иначе съм дипломиран лекар :)
Имам и време а напоследък и възможност.
Само дето НЕЗНАМ.
Абсолютно не съм убеден какво да се заключва и какво да се трие.
Освен анонимните безадресни псувни и рекламата разбира се.
Определено дори и чисто хомеопатични питанки и или отговри не смятам че биха били в противоречие стига пъро да не вредят.
От друга страна поста на Nikam за хомеопатията е може би нещо което е добре да се блокира вече - просто се превърна в един безкраен и безполезен флейм - поне според мен.

Тема Освен изброенитенови [re: bira_more]  
Авторjam (Нерегистриран)
Публикувано29.09.03 18:48

от теб причини за триене, аз бих добавила и даването на опасни за живота или здравето съвети, макар в disclaimer-а да пише, че всеки си носи отговорността и т.н.
именно за това би трябвало модераторът да е лекар, щото той е компетентен да прецени. не смятам, че ще има много такива случаи, но все пак... ако някой изписка примерно, "помогнете, имам остра пронизваща болка в корема долу вдясно, какво да правя?" и се получи отговор от типа "пий чайче от дивисил, направи две лицеви опори и чекай да ти мине" - по-добер е модераторът да изтрие направо такъв отговор, вместо да седне да спори с домораслия лечител...
така си мисля аз поне.

Тема Re: Освен изброенитенови [re: jam]  
Публикувано29.09.03 18:57

И това е вярно.
Ще изчакам все пак и други мнения, пък после ще видя :)

Тема Re: Дали ни трябва модератор? Към лекари и пациенти.нови [re: bira_more]  
Автор Julian (разбирко)
Публикувано29.09.03 18:58

O, има нужда от модератор. Нали трябва някой да модерира хомеопатите. Иначе за тях си има както казваш клуб алтернативна медицина и там е мястото на хомепопатията освен ако хомеопата си е и дипломиран лекар.

Тема Нужда от цензура ли се появи?нови [re: bira_more]  
Автор Fire walker (член)
Публикувано29.09.03 19:00

АхааНямаш способност да защитаваш тезите си и имаш нужда от пъдари?
Как се изложи само..не е истина....

Медицината в БГ/както и на всякъде/ е една и включва всички действащи терапевтични методи.Т.е-алопатия,хомеопатия,аюрведа,китайска медицина...може да изпускам нещо.....

Бъди мъж и не се крии зад ръкава на модератор...Ако имаш да кажеш нещо-кажи го.Ако нямаш мълчи си.

Не се притеснявай за пациентите,които искат съвет.Както виждаш тук идват хора питащи как да получат помощ от неалоптичен вид /ваксините, а и други питания/.Освен това ,моля те не подценявай хората.Никой не е малоумен.Който не е съгласен с нещата които аз говоря,ще послуша теб, и лошо няма....

Опита да се налага цензура е жалък признак на безсилие и проява на на насилие!

Тема Не не ги включва [re: Fire walker]  
Публикувано29.09.03 20:09

В БГ медицината включва точно определени неща както и има доста ясна дефиниция КОЙ може да ги практикува.
А ако предпочиташ безредието - ми твое право.
Както виждаш не съм се юрнал да бъда модератор.
Или може би те кефи да гледаш и четеш анонимни псувни.
Цензура има винаги и на всякъде.
И рецепти се пишат само от определени хора с определено образование и ДЛЪЖНОСТ.

Въпросът е ТУК в този клуб ли е мястото на философски спорове за ползата от разредената дестилирана вода?
Дали този клуб да остане за медицината такава каквато се признава в БГ?
Има много клубове където всеки може да си защитава всякакво мнение - пак повтарям най-добрите са с модератори, оценявани от членовете на клуба.
Тук е клуб Медицина.
Тук не е място, където се избиват комплекси от хора които не са имали силата и куража да изучат медицината

В българското законодателство термин алопатия няма. Това е термин, който според мен просто е измислен от хомеопатите за да избиват комплекси. В БГ законодателство има само една медицина и тя се учи в Медицинските ВУЗове. В някои вузове се учи и акупунктура - това е част от медицината. Но хомеопатията не е.
За сега.

И лекарите не се делят на алопати и акупунктуристи, а са лекари и лекари които имат диплом за акупунктура.
И няма "китайски" лекар който да дели медицината на алопатична и китайска. Това го правят само хомеопатите.
Медицината е една - и се практикува от лекари. А в БГ лекарите са завършили медицински ВУЗ. А ако някой лекар реши че за даден хипохондрик най-доброто е хомеопатията - аз първи ще го подкрепя.
Завърши медицина. Разбери кога се дават антибиотици и кога не. Разбери как точно действа имунизацията. Тогава критикувай и или се изказвай.

А пъдарите са необходими за да пречат на замърсяването.
Ето колко часа колко хора загубихме в идиотския спор за ползата от разредената дистилирана вода.
То вярно е че причината е в нас. Ама нали сме лекари. Все ни се ще да помогнем и на хора като теб да осъзнаят комплексите си и да направят необходимото за тяхното лекуване.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.