|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Естествена смърт?
|
|
Автор | Bubs (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.08.03 16:45 |
|
Здравейте.
Би ли могъл някой да ми обясни какво точно означава "естествена смърт"? С моите сегашни знания единствено предполагам, че е тя настъпва при спиране на сърдечната дейност, но в този случай ми е невъзможно да си обясня могат ли хора с изкуствени сърца да умрат "естествено"?
Благодаря предварително.
| |
Тема
|
Re: Естествена смърт?
[re: Bubs]
|
|
Автор | Aнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.08.03 20:03 |
|
Естествената смърт е генетично заложена, тя трябва да настъпи в дълбока старост, характерна за всеки биологичен вид и е следствие на естественото остаряване на всички органи и системи. За съжаление сега тази дълбока старост и естествена смърт са някакво изключение...
| |
Тема
|
[re: Aнa]
|
|
Автор |
doktorka (neredovna) |
Публикувано | 01.08.03 23:21 |
|
хм...а ако умреш от инфаркт и ритъмно нарушение вследствие на това, на 45 години....
Неестествена смърт ли е ?
само питам..:)
| |
Тема
|
[re: doktorka]
|
|
Публикувано | 03.08.03 16:15 |
|
Въпросът е интересен...смятам, че е неестествена, защото е ненормално да има такива изменения в съдовете - те са следствие на начина на живот, най-вече хранене и стрес. Не Ви противореча, само питам -маймуните умират ли от инфаркт? Или други бозайници2 Има ли някакво пручване? Ще ми бъде интересно... Благодаря!
| |
Тема
|
|
|
Автор |
doktorka (neredovna) |
Публикувано | 04.08.03 01:24 |
|
естествена е...защото всичко ( вкл и човек) се повлиява от околната среда ,а и ние влияем на нея...( това за стреса и храненето)...
И маимуните имат инфаркт...Не много от тях обаче,защото повечето умират по други причини в по-ранна възраст...( напр инфекции,травми и пр)...
Въпрос...Една инфекция..естествена смърт ли е или не? ( напр чумата?)
| |
Тема
|
[re: doktorka]
|
|
Публикувано | 04.08.03 06:39 |
|
С Вас е пршиятно да се говори...Смятам, че говорейки за естествена смърт, трябва да се абстрахираме от факторите на средата, за да разберем защо човек умира по естествен път - това, което е заложено в гените...В противен случай понятието не би съществувало - ще говорим само за смърт. каква е смъртта вследствие на вродени малформации?
| |
Тема
|
Естествена смърт и чума
|
|
Автор | bira_more (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.03 13:19 |
|
Има разлика между генетични предпоставки за продължителност на живота и неговата реална продължителност. Нещо като генотип (възможности) и фенотип (реализация на някои от възможностите).
Ако човек са го заразили съзнателно с чума - това е убийство.
Ако човек се е заразил с чума защото е бил на неподходящо място в неподходящо време - това за мен е поскоро естествена смърт.
Макар че май по скоро "естествена смърт" е тази при която няма явни дългодействащи по външна принуда причинители (няма микроби убийци, няма принудителен глад и т.н.). Тоест ако човек живее без външна принуда освен общоприетата* в дадено общество и умре но не защото се е заразил а например от инфаркт или инсулт, може да се приеме за естествена.
Това май е въпрос за юристи с медицински познания.
_______
В тази жега трябва да нося някакви дрехи.
| |
Тема
|
умират и още как
|
|
Автор | zaphod (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.08.03 21:30 |
|
човек е един от малкото видове които познават "естествената" смърт. може би слоновете и китовете също, но не съм сигурен. работата е там че в дивата природа растителноядните умират от изяждане ако остареят твърде много, а хищниците от глад. загубата на физическите сили е фатална за тях. а другите болести и те си ги имат, кой повече кой по малко. няма животни без болести.
аз лично бих предпочел някакъв вид по-бърза смърт, защото естествената винаги е бавна и неприятна. в най добрия случай седмици човек е обездвижен, в по-лоши доста повече. не може днес да си здрав и да се движиш , а през нощта да умреш от естествена смърт.
| |
Тема
|
Може и още как ама за ...
[re: zaphod]
|
|
Автор | bira_more (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.03 12:19 |
|
богоизбраните.
Дядо Вазов точно така си е отишъл - на калъп.
Най-готиния начин да си отидеш от света, ама не е за всеки.
| |
Тема
|
а, на калъп току така не става
[re: bira_more]
|
|
Автор | zaphod (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.08.03 21:35 |
|
нещо сърце това онова да не се е повредило?
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|