Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:01 12.07.25 
Природни науки
   >> Математика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Отново за Перелманнови  
Автор Nicca ()
Публикувано29.06.12 18:59

В юнския брой на сп. GEO имаше доста подробна статия за Григорий Перелман.
Много принципен и откровен, което му пречи да комуникира с хората и да се вгражда в обществото. Още в детството си създана правила и честността е абсолютна стойност, към което се придържа. Винаги, без милост, да казва цялата истина, а не само удобната част от нея. И Перелман никога не се отклонява от това правило.

Това, което ми направи впечатление е, че авторите намекват за синдром на Аспергер, смущение подобно на аутизма, но за разлика от аутистите, те са с нормална или висока интелигентност. Характерно за тях е неумението да общуват, нямат приятели, безпомощност да организират ежедневието и живота си.

ето и други интересни линкове, филми и статии:

http://www.youtube.com/watch?v=s85VkhXTAKI&feature=related
Иноходец. Урок Перельмана /film ru - 44min

http://lenta.ru/lib/14160587/

http://www.newyorker.com/archive/2006/08/28/060828fa_fact2#ixzz1zBfbxnhj
- "Manifold Destiny" («Многообразная судьба» )- A legendary problem and the battle over who solved

http://www.gazeta.ru/science/2011/05/04_a_3603217.shtml
-Григорий Перельман – абсолютно нормальный человек

http://www.youtube.com/watch?v=UmcB2u0YOVg&feature=fvwrel
Что доказал Григорий Перельман?

http://doc-club.ru/board/nauka/chary_gipotezy_puankare_2008/11-1-0-1555
Чары гипотезы Пуанкаре (2008) / Док. фильм (Япония) "Spell of Poincare conjecture"/

Редактирано от Nicca на 29.06.12 19:22.

Тема Re: Отново за Перелманнови [re: Nicca]  
Автор zaphod (мракобес)
Публикувано01.07.12 08:42

къде се вреш пък ти. перелман се е отказал от наградата защото не харесва организацията която я дава. това е много добър ход, донесе му десетки пъти повече слава отколкото ако я беше приел, освен това натри носа на разните комитетчици. но перелман не е от ВАШИТЕ. набий си го в кофата - перелман е от ортодоксалните учени, занимава се с математика, най-сухото и бездуховно нещо. а ти си от алтернативните идиоти, дето се кефят на духовни простотии.
а относно това Характерно за тях е неумението да общуват, нямат приятели, безпомощност да организират ежедневието и живота си.
това което описваш е характерно за аутистите, не за аспергер. аспергер "само" не могат да четат по лицето, във форуми, чатове, скайп и телефон нямат проблем с общуването.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Отново за Перелманнови [re: zaphod]  
Автор harish_chandra (curmudgeon)
Публикувано01.07.12 11:35

Може и да е получил повече слава по този начин, но може да е имал друга цел. Точно с това поведение привлича най-много внимание към математиката. Каквото и друго да беше направил нямаше да направи такава 'реклама' на математиката. И като се има предвид, че е достатъчно умен, може точно това да е целил.

Автор harish_chandra (curmudgeon)
Публикувано01.07.12 16:36

Изгледах първия филм, доста интересен и добър. Разбрах почти всичко въпреки, че е на руски.

Тема Re: Отново за Перелман [re: zaphod]  
Автор Nicca ()
Публикувано02.07.12 15:53

каква кофа?

, "къде се вреш"
кои са НАШИТЕ
и др простотии...

Перелман не се е стремил към слава нито е натривал носа на някой
Перелман НЕ Е от ортодоксалните учени!
и математика НЕ Е най-сухото и бездуховно нещо (щом мислиш така, значи не ти е мястото тука)
и кои са тия "алтернативните идиоти" - да не са като теб? който ръси простотии

а за "Аспергер" само написах това, което пише в статията
но като потърсих в Гугъл, се оказва, че и Айнщайн имал същия синдром

А за Перелман мнението ми е превъзходно! Той не само е гений, но като човек е принципен и честен и не го е грижа за обществото.

Филдсовская медаль, по словам Григория, его совершенно не
интересовала. "Это не имеет никакого значения", сказал он. "Всем
понятно, что если доказательство верно, то никакого другого
признания заслуг не требуется".

откъс от статията "Manifold Destiny"

Автор zaphod (мракобес)
Публикувано03.07.12 07:23

уф, кво ме караш да обяснявам елементарни работи, алтернативните идиоти са тия дето се кефят на йога, екстрасенсщини, зодии, мистика, ню ейдж простотиите, въобще хора на които им липсва тотално усет към естествените науки.
виждал съм ти мненията във клуб физика, виждал съм ти и клубовете които посещаваш от профила, ти си от тях. математиката е особено неподходящо място за вашата порода, айде физиката привлича откачените и ще намериш общ език с някого, но тук? математиката както ти казах е суха, не е за духовно възвисените алтернативни същества. няма нито една псведонаучна математическа книга, за разлика от псведофизичните самиздатски книжлета по чакалните на гарите.

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано03.07.12 07:46

И аз си го зех това Гео за из влака, иначе нямаше.

Пишеше, че Перелман като евреин бил страдал от антисемитската политика на бившия СССР, където евреите били ограничавани в достъпа им до ВУЗ-ове. Най-сериозно го пишеше. То не че квото и да напишеш днес за бившия соц, няма да хване дикиш, де.

Тема Re: Отново за Перелманнови [re: MupaM]  
Автор Aтилea (пристрастен)
Публикувано03.07.12 09:11

Пишеше, че Перелман като евреин бил страдал от антисемитската политика на бившия СССР, където евреите били ограничавани в достъпа им до ВУЗ-ове. Най-сериозно го пишеше.

Глупости. Перелман е роден 1967 година. На никого в СССР не му е до ограничаване на евреите от каквото и да е било в периода 1985-1990 година, когато той е бил студент.

П.С. И аз го загледах това ГЕО, май ще си го купя днес, макар че гледах филмите, които пусна Nicca (10х!).

Редактирано от Aтилea на 03.07.12 09:12.

Тема Re: Отново за Перелманнови [re: zaphod]  
Автор Aтилea (пристрастен)
Публикувано03.07.12 09:16

Не мисля, че едното особено пречи на другото... Любознателността е характерна черта на хората с много високо IQ.

Прави ми впечатление, че докато е бил първия път в USA, е завързал нормални контакти с хората и се е държал нормално. Странностите му и отшелничеството му започват, след като се връща в Русия и се концентрира върху задачата.

Тема Re: Отново за Перелманнови [re: MupaM]  
Автор Arctur (член)
Публикувано03.07.12 14:24

"Пишеше, че Перелман като евреин бил страдал от антисемитската политика на бившия СССР, където евреите били ограничавани в достъпа им до ВУЗ-ове. Най-сериозно го пишеше. То не че квото и да напишеш днес за бившия соц, няма да хване дикиш, де."

Абе, написаното не е съвсем за пренебрегване. Като знам Сталин как е трепал
евреи...

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.