|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
скучна тема - обучението
|
|
Автор |
нaив (тя) |
Публикувано | 28.07.11 12:11 |
|
Още по-скучен коментар - бе това младото поколение с тоя интернет и компютри, ако спрат да ходят и на училище или и там само се взират и си общуват с екрана...
| |
Тема
|
Re: скучна тема - обучението
[re: нaив]
|
|
Автор |
Military_MinD (Bl0w_Ya_MinD) |
Публикувано | 28.07.11 12:58 |
|
Е какво му е лошото? Чак пък да престанат да ходят на училище... ? Това е много полезно за по-надарените и напреднали деца. Иначе тъпчат на едно място заради връсниците си. Трябва някой да си губи времето и да им обръща специално внимание или пък родителите му да губят пари за това. Като четеш и като общуваш с листите, лошо ли е ? Или пък е нещо по-различно? Ако четеш било то от екран или лист все пак това не е никакво общуване, между другото.
| |
|
Доста интересни неща се казват от този Хан на сайта...
Бил Гейтс пък направо обяви, че този подход бил начало на революция в образованието, а фондацията му отпуснала милион на Хан.
Гугъл пък също да не остане назад от своя стар конкурент също рекъл да подкрепи с някой друг долар инициативата.
Рекох и да видя някой от видеофилмчетата...
Ето един пример за педагогическите умения на Хан при обяснението на граници
п.п.Умилиха ме и коментарите на ученици под клипа.
Особено за абсолютна стойност.
| |
|
:))) Аз много бих се изненадал, ако накой намери един клас, студенти или ученици, в щатите, където се използва абсолиутна стойност и никой не пита как така със знак минус нали трябва да се положително.
| |
|
Така си е..
Ти изгеда ли клипчето?
Този юнак Хан е много говорлив и блестящ на сцената, но неговото
продължително и нескопосаничко обяснение в клипа за " сложните" граници(
едната беше за lim (x-2|x|)/x( x->0)...) ме смути.
Ако той ще е златният стандарт на 25,000,000 негови"ученици"...
| |
|
И аз реших да изгледам нещо, но вече 5 пъти го прекъсвам. Все около средата на втората минута, щото аз искам да разбера за хипербола, а той ми разправя за елипса.;)
Границите са много напред, аз там гледам много да не се засилвам, че досега не съм видяла добро обяснение. Но може да погледна какво се мъчи да прави този нашенец/индиец.;)
| |
|
Не, само няколко секунди изгледах, но те са достатъчи за да го смятам за не добър даскал.
Но аз не мисля, че това променя нещо, и че има причина за тревога. Просто нещата стават по-лесно видими. Но то и сега е така на много места. В средностатестическия колеж, където някои преподаватели са хора учили в подобен университет и кръгозора им е на човек който никога не е напускал, да рече Айова (хм, това така ли е на български?).
| |
|
В случая човекът е учил в Индия май и е завършил МИТ и Харвард. Що преподава така?
П.П. Не е учил в Индия, ами е роден в Ню Орлеан. Няма лошо.:)Редактирано от нaив на 28.07.11 17:51.
| |
|
Аз говорех общо, този не го знаех какво/къде е учил. И имах предвид все пак хора с докторска степен. Този се оказа, че има една камара бакалаварски степени, една от които е по математика, другите са по разни инжинерни и компйутърни дисциплини, и от Харвард има само MBA. Мисля, че коментар не е нужен.
| |
|
Ти с тая докторска степен съвсем се увлече, още малко ще искаш и астронавт да е бил или да има некой фийлдсов медал. Човекът завършил 3 висши у МИТ, а после се пошлял и из Харвард, но Хариш не признава. Говореше за който не си бил показвал носа от Айова, аз затова уточних. Този е изръшкал Луизиана и Масачузетс, а може и да е бил на гости на братовчедка си Надя в Калифорния (дето и помагал по телефона), сигурно и до Бангладеш се е разходил.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|