|
Тема
|
задачка от движение
|
|
Автор |
miss_kitty_go (непознат
) |
Публикувано | 31.08.07 11:58 |
|
Разтоянието между две селища А и В е 395 км.От селище А за селище В в 8 часа тръгва автобус,а от селище В към селище А в 9 часа тръгва лека кола.Скороста на колата е с 15км/ч по-голяма от скростта на автобуса.Намерете скоростта на колата и на автобуса,ако те са се срещнали в 12 часа.
Нека да ви оспокоя че задачата е от учебник от 6 клас а който не може да я реши ще го го връщаме в 6 клас
И да не карате някои по-голям от вас или родител да ви го реши.
Приятно решаване
| |
Тема
|
Re: задачка от движение
[re: miss_kitty_go]
|
|
Автор | qwe222 (Нерегистриран) |
Публикувано | 31.08.07 15:41 |
|
Оспокои ни...
А с каква цел я пускаш в форума ?
| |
|
problem li ima6 kato sym q pusnala izvinqvai ama tova e klub "Matematika" ne uligofreniq.ako si misli6 4e zada4ata ne e za toq forum tova si e 4isto tvoi problem
| |
|
Моля, задачата е чудесна. Г-н яве222 просто не може да я реши, затова се заяжда.
Но за тези, които успешно са минали 6-ти клас и са запознати с теорията на Относителността на г-н Айнщаин, аз им предлагам да решат същата тази задача с подменено само последното изречение:
Ако карат с такива скорости така, че да се срещнат възможно най-скоро, то на кого е часовника който показва най-ранния час?
| |
|
blagodarqti penio che ocenqva6 matematikata i 4e haresva6 tazi zadacha
| |
Тема
|
Re: problem ?
[re: miss_kitty_go]
|
|
Автор | qwe222 (Нерегистриран) |
Публикувано | 03.09.07 11:54 |
|
Извинявай ако съм те обидил по някакъв начин. Все пак попитах защо пускаш задачата.... Отказвам да я решавам, защото не съм 6-ти клас. А иначе лично моето мнение е, че това е една стандартна задача, и такива има не една в учебника за 6ти клас. Та на въпроса какво по интересно намери в тази спрямо другите задачи за движение. Както писах и в другия форум ползвай кредор-а ако си нямаш кирилица, по приятно е за четене.
Панйо,
По въпроса с големите скорости малко е кофти, че се споменава като факт, че в 9 тръгва колата и че трябва да се срещнат на пътя което кара автобуса да се движи с по малко от 395км/час
| |
|
|
|
|