Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:24 06.07.25 
Природни науки
   >> Математика
*Кратък преглед

Тема Math Jokeнови  
Автор elemag_ (неудачник)
Публикувано14.10.05 13:03

Въпрос: Какво е тополог?
Отговор: Човек, който не различава поничка от чаша за кафе.

Тема Re: Math Jokeнови [re: elemag_]  
Автор alteza (Flying_Devil)
Публикувано15.10.05 00:36

Дай def за ТП

Редактирано от alteza на 15.10.05 00:49.

Тема хе хенови [re: elemag_]  
Автор zaphod (void *lpNothing)
Публикувано15.10.05 11:28

е все пак не всички чаши са понички :)

NE SUTOR ULTRA CREPIDAM

Тема Re: Math Jokeнови [re: elemag_]  
Автор1o1 (Нерегистриран)
Публикувано16.10.05 03:31

А пък обикновенна чашка без дръжка не би трябвало да е по-различна от кюфте, демек сфера (или пък палачинка, т.е. диск - в зависимост дали отчиташ дебелината на стените или смяташ че дебелината на стените е 0).
:-)

До колкото зная катедрата в СУ дето се интересува от подобни лайна май се беше кръстила "Геометрия и комплексен анализ"... или нещо подобно. Много ми интересно какви лекции се четат в тази катедра. Ако някой може да ми каже .. така - горе-долу по съдържание, или тематика .. ще съм му много благодарен!

Тема Re: Math Jokeнови [re: 1o1]  
Публикувано17.10.05 13:43

Всъщност името на катедрата "Комплексен анализ и топология".
Всички дисциплини които съм слушал от преподаватели в тази катедра са добри.
Ето ти пример: Увод в топологията на метричните пространства.
Малко теория на множеставта, която се използва за следващи теми.
После доста добро изложение на теорията на метричните пространства.
После доста пълно изложение на диференциалната топология.
Ако те интересува повече - мога ти ти препиша и конспекта.
Абе дето се вика хард-кор математика.
Не е някоя тъпа дисциплина дето ходиш 2-3 пъти - решаваш 1-2 задачи или преписваш(превеждаш) нещо от някоя книга и хоп - 6. За съжаление има не малко примери за това във ФМИ - ето един: небесна механика.

Тема Re: Math Jokeнови [re: 1o1]  
Автор alteza (Flying_Devil)
Публикувано17.10.05 18:11

Неее.Не са лайна, интересно е, но първото изказване от чисто математична гледна точка ме подразни...От физична е друго...И на този конспект не му се вижда края...

Тема Re: Math Jokeнови [re: alteza]  
Публикувано17.10.05 21:09

В какъв смисъл те подразни - не разбирам. Обясни, ако обичаш?!

Тема Re: Math Jokeнови [re: alteza]  
Автор 1o1 (познат)
Публикувано17.10.05 22:13

Обяснение:

Съжалявам, че употребих тази нецензурна дума. Не употребих думата в лош смисъл, демек тези науки са лоши, а в смисъл че са много интересни, обаче трудни за усвояване.

Не се чувствам виновен, понеже аз така си говоря; а вие не сте ли забелязали, че след 5 часа четене на сериозна математическа литература, шапката ти се обръща нагоре с подплътата и ти се ще да се отречеш от творца-господ, или поне да проклетисаш толкова културно, както Х. Стойчков обича да поздравява рефера :)

Е, това не е възпитано и се извинявам!

За някой научен работник, .. не дай боже професор.. такива изрази като моите са недопустими! Обаче аз не съм професор - така, че си позволявам по-свободен текст, ОК?

Не правете така деца!

Тема Re: Math Joke [re: elemag_]  
Автор 1o1 (познат)
Публикувано17.10.05 22:39

Elemag_,
мерси за информацията, това което ми каза е достатъчно, и не ща да те затруднявам повече. Все пак, ако не те затруднява, пусни тука някакви конспекти или някакво по-подробо съдържание. Не че много ми трябва, но ми е интересно за сравнение.

Завижда ти, че си имал възможност да присъстваш на тези лекции! Аз съм нямал такава възможност, понеже програмата в моя университет бе по-съкратена .. та ми се налаг сам да се боря с такива сложнотии. Не, че някой ме кара или съм длъжен -- просто личен и желани да науча нещо повече.

И даже се учудвам студенти в математиката на СУ дето вместо да се възползват от възможността да ходят на лекции, си прахосват времето в околните кафенета.

/Иначе си прав като говориш за небесната механика -- има лекции и лекции; зависи от съдържанието на лекциите и способността на професора да обяснява; самата небесна меаника може и да стане твърде интересна дори за математици (не само за физици) ако се засегне съвременния математическия апарат използван в общата теория на относителността.
Да отбележа, че не съм присъствал на тези лекжции по небесна механика, та нямам право да давам оценки -- говоря най-общо.. по принцип, ОК?/

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.