Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:32 05.07.25 
Природни науки
   >> Математика
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема lekcii i knigi po matematika/fizikaнови  
Авторme (Нерегистриран)
Публикувано04.03.05 11:09

Imam na anglijski i ruski stra6no mnogo knigi po fizika i matematika(vkliu4itelno vsi4ktie lekcci na Feynamn i drugi redki kursove!). Izkliu4itelno polezni sa i mnogo trudni za namirane. Ka4estovo e garantirano. Ako nqkoj iska - 15 lv za dvete CD(ili 15 lv za 1 DVD, kakto vi e po udobno), mailto: archivl@yahoo.com

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: me]  
Авторme2 (Нерегистриран)
Публикувано10.03.05 03:03

Всичко каквото имаш го изкарай в списък и ти гарантирам че на другия ден ще го пусна безплатно + ужасно много други неща. не иде реч за каквито и да е учебници а предимно класически текстове и хубави съвременни буквари дето струват по 7 кралства заедно с хазната и царската щерка (последната девствена). можеш да се чупиш с тия дискове за 15 лв. ще те смачкам като гнида ако взимаш пари за буквари на хората. ако някой търси определен учебник да остави съобщение тук, ще видя какво мога да направя. говорим за английски и руски текстове. също публикации от доста хубави журнали.

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: me2]  
Авторvaershtras (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 13:08

ei aide pusni nekakuv ot tia za 7-te kralstva i poslednata detstvenata na angliiski ili na ruski za integrali mi triabva

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: vaershtras]  
Автор1o1 (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 15:23

Човека си е направил труда са събере някаква сбирка, купил е CD за 30 стотинки, хабил си е записвачката, и се надява да продаде. В което няма нишо лошо. Някои хора за същите пари продават пиратски CD-та с музика и игрички.

Не е задължително да купуваме от него, разбира се. Понеже както казаха, сами можем да си намерим такива книги в интернет, и ще си намерим такива каквито ни интересува: безплатно, ако изйлючим таксите за интернет.
Аз лично няма да си купя такова CD, понеже съм събрал повече книги от колкото мога да прочета за 100 години.

Някой може да си купи, естествено -- ако 15лв не са нищо за някой, да си купи. Това е едномесечната такса за кварталния кабелен интернет.
В смисъл, не казвам нищо лошо за инициативата на продавача.

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: 1o1]  
Автормe3 (Нерегистриран)
Публикувано13.05.05 22:42

Здравейте,

Интересуват ме две български книги:

Л. Давидов "Функционални уравнения"

и Недевски, Кючуков "Функционални и диференциални уравнения".

Някои има ли ги сканирани или в някакъв друг формат?

Благодаря предварително!
ме3

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: мe3]  
Автор1o1 (Нерегистриран)
Публикувано13.05.05 23:36

Не, нямам ги тези и за пръв път ги чувам. Имам някои книжки на български, но само печатни издания. Може да са старички, но си ги ценя: както двата тома по интегрално и диференциално смятамне на Тагамлицки и двата тома по числени методи на Сендов.

Напоследък изцяло се задоволвам с това което намирам в интернет, главно на английски. Жалко, че няма почти нищо на български -- безплатно от интернет. Виждал съм някои безплатни лекции от сайта на ФМИ във СУ, но нищо повече (не съм си правил труда и да търся).

Забележи, някой може да вземе томовете на Сендов, да ги прекара под скенера, и да ползва някакво OCR. Да кажа, че има трудности: Първо, това е незаконно -- кражба на авторско право. Второ, математическите (и подобни) книги трудно се сканират с OCR, понеже има формули, специални символи, чертежи.
И до колкото зная, някой може да вземе някоя книга от библиотеката и да си я копира на скенер. Не зная дали е законно (ако е за лични нужди, а не за продаване), но спомням си, че в НБ позволяваха да снимаш 100 страници от дадена книга. И на няколко пъти я снимаш цялата -- сигурно ограничението е било да не стават опашки пред ксерокса.
BTW, безплатните електронни книги които намирам в интернет, също са с някакво авторско право: имаш право да ги разпечаташ на принтера и да си ги четеш за лична употреба, но нямаш право да ги продаваш; твзи книги, обикновенно ги има в печатен вариянт, който можеш да си купиш от Амазон.

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: 1o1]  
Авторnoob (Нерегистриран)
Публикувано24.09.05 22:27

Az tarsia uchebnika po Calculus na Hughes-Hallet zastoto skoro ste pocha da ucha po nego. Ot universiteta ste mi go dadat no az bih iskal da se podgotva predi tova.

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: noob]  
Авторedno momiche (Нерегистриран)
Публикувано25.09.05 03:00

hallett se pishe s 2 t

tova parvo.

tvoro, eto ti parvite 6 chapters
http://www.cbu.edu/~baumeyer/WebSpring2003/M131/CalcIPwrPtNotesinHTML/

treto, nali znaesh kak se polzva google?

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: edno momiche]  
Автор vaershtras (ентусиазиран)
Публикувано30.09.05 19:59

ей едно момиче много остро отговаряш ми се струва
аз пък сам доволен от Сендов-чм,от Петканчин има аналитична геометрия доста дебела,на Тагамлицки итег. и диф. смятане и т.н.т така че ако някой е намислил да си взема добри книги да отиде там пред факултета на химическия и да си вземе на старо много евтино излиза -кам 5-10 лева учебника.А с по добре се научава като си е на хартийка и с молив , а не на компа

Тема Re: lekcii i knigi po matematika/fizikaнови [re: vaershtras]  
Авторnoober (Нерегистриран)
Публикувано01.10.05 14:24

Uchebnika koito tarsia e tozi:

http://www.amazon.com/gp/reader/0471408271/ref=sib_dp_pt/103-5514350-0951803#reader-link

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.