Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:01 04.07.25 
Природни науки
   >> Математика
*Кратък преглед

Тема awe ei matematiciнови  
Авторnano reza4kata (Нерегистриран)
Публикувано23.04.05 18:58

za6to ne vnasiate niakakvi poznania v stranicata na wikipediata.6a stane edna hubava enciklopedia ta horata da 4erpat znania i ot tam

Тема Re: awe ei matematici [re: nano reza4kata]  
Авторpuzzled (Нерегистриран)
Публикувано23.04.05 19:33

mathworld.wolfram.com
planetmath.org

sa mnogo dobri math entziklopedii. Zashto triabva da se postva na wikipedia kato veche ima dobra alternativa?

Тема Re: eeeнови [re: puzzled]  
Авторnano reza4kata (Нерегистриран)
Публикувано24.04.05 19:51

awe 6a stane gotina enciklopedia.Kato gledam na 4ujdi ezici kolko ne6ta sa vkarali naprao mi se pla4e 4e nie nemame ni6to(se nie se nie ne6to ne sme napraili).Qad me hva6ta shva6ta6 li?

Тема mi daнови [re: nano reza4kata]  
Авторkolai spolai (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 12:57

ne be verno ima ve4e utvurdeni enciklopedii ama deto se vika po dobre e da ti go pi6e na български ot kolkoto na 4ujd ezik

Тема Re: eeeнови [re: nano reza4kata]  
Авторanyone (Нерегистриран)
Публикувано29.04.05 15:12

Който вярва че има знания, да публикува за тази Wikipedia, за да му се прослави името, и ако се кефи. Това ще е принос за сайта със сигурност.

На мен ако ми трябва нещо, го търся направо в Google. Верно, че понякога Google ми предлага матуорлд и уикипедия. Дава още работи.

И когато въпросната Wikipedia събере повече информация, по-често ще се показва от Google, и подозирам организаторите на Wikipedia ще почнат да слагат банери и реклами, че да получават пари :)
Мислите ли си че някой го прави ей така, за прослава на науката?
Иначе защо си правят труда?
От какво живеят?

Тема Дарениянови [re: anyone]  
Автор _Бopиcлaв_ ()
Публикувано30.04.05 14:18

Засега сървърите се поддържат с

. Останалото (подръжка на софтуера, писане на статии) се върши от доброволци, на които никой не плаща.

Уикипедия се превръща в изключително популярен сайт. В момента е в топ 100, а до месец-два ще влезе може би в топ 50. Много хора й помагат да се превърне в добра енциклопедия и така тя помага на още повече хора, които търсят информация. Затова смятам, че би могла да се издържа с дарения - става въпрос поне за сървърите. Останалото е въпрос на добра воля.

Някои може би си мислят, че щом никой не плаща, писането на статии е за тоя дето духа. Това обаче не е така. И това се осъзнава в момента, когато на човек му дотрябва качествена информация. Най-хубавото обаче е това, че тази информация е и може да бъде използвана от всеки. С това Уикипедия, както и сродните й проекти, се различава от множеството сайтове в Интернет.

Тема Re: Дарениянови [re: _Бopиcлaв_]  
Авторвaйepщpac (Нерегистриран)
Публикувано30.04.05 14:39

и аз сам сагласен с тебе.Не става дума за пари дето се вика и математиката на пари я обръщат(ако разбера някой да дрънчи пари ще го смажа).Като гледам на английски,на руски колко материял има да не би да им плащат-тука става дума за наука а не джакпоти.Хубаво е и ние да си имаме на наш Български език.Верно е човек няма да седне да си учи лекциите от там ама като седне пред компа да види нещо интересно.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.