Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:13 16.06.25 
Политика, Свят
   >> Македония
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Нация на лъвоветенови  
Автор dilber_tanasovski (минаващ)
Публикувано13.06.25 15:07

Знам че някои тук няма да се съгласят с мен , но не мога да не споделя възхищението си от куража и решимостта на една 10 милионна нация да защитава интересите си без значение срещу кого и колко е голям той!

P.S. Бил съм в Израел и не се сещам някъде по света да съм получавал такова топло отношение, както там, след като отговоря откъде съм.

Тема Re: Нация на лъвоветенови [re: dilber_tanasovski]  
Автор kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu))
Публикувано13.06.25 16:20

Независимо, че тук на форума нашето правителство/правителства (последните като цяло), биват хронично оплювани, връзките ни на официално ниво с държавата Израел, винаги са били повече от близки.
Това едва ли ще бъде лесно разклатено!
Иначе съм съгласен с написаното от теб.
И забележи - дори една Турция, която от не малко време е в обтегнати отношения с еврейската държава, също доста вяло реагира на събитията от нощес...

Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано13.06.25 17:03

Израел е 51 щат на САЩ. Без него те са НИЩО!

От стар циганин ковач не става

Тема Re: Нация на лъвоветенови [re: kuduger965O6]  
Публикувано13.06.25 17:03

Независимо, че тук на форума нашето правителство/правителства (последните като цяло), биват хронично оплювани, връзките ни на официално ниво с държавата Израел, винаги са били повече от близки.

Ха, ха... спомни си гърченето на онова недоразумение Георг Георгиев по повод убития българин служител на ООН. Срам и позор!

Публикувано13.06.25 17:20

Чудно ми е дали след долното изказване ще заобичате Тръмп?

Израелската атака срещу Иран беше "отлична", заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, като предупреди, че ще има още много, предаде Ройтерс, като цитира интервю на американския държавен глава.

"Мисля, че беше отлична. Дадохме им шанс и те не се възползваха. Бяха ударени силно, много силно. Бяха ударени толкова силно, колкото можеш да бъдеш ударен", подчерта Тръмп. "И предстои още. Много още", добавил е той, според информация, публикувана в "Екс" от репортер на Ей Би Си

Тема Re: Нация на лъвоветенови [re: cumanich126454]  
Автор kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu))
Публикувано13.06.25 17:17

Остави го Тръмп. Тук всеки колега си има мнение за него още от времето на първия му мадат, което едва ли е променил. Виж руските противоречия по отношенше на съюзника си Иран

Тема Re: Нация на лъвоветенови [re: kuduger965O6]  
Публикувано13.06.25 17:40

Лъже ли Тръмп:

"Казах им, че ще бъде много по-лошо от всичко, което знаят, очакват или им е било казано, че САЩ произвеждат АБСОЛЮТНО най-доброто и най-смъртоносно военно оборудване по целия свят, и че Израел разполага с много от него, предстои да получи още много - и знае как да го използва.
---
Това в контекста, че без САЩ, Израел са нищо.

Автор tormentor (мъчител)
Публикувано13.06.25 18:29

eдно знаково събитие от преди 80 години, което впоследствие проправя пътя на режима на аятоласите /разбира се с особено дейното участие на сащ и британия/:

кажи му северномакедонец вместо да го обиждаш

Тема Re: Нация на лъвоветенови [re: tormentor]  
Публикувано13.06.25 18:45

В началото на годината срещнах термина "християнски ционизъм. Прозвуча ми като оксиморон, но след като прочетох някои неща по въпроса се убедих, че е нещо съществуващо (колебая се дали Тръмп не е тъкъв християнски ционист). Накратко:

Най-голямата произраелска организация в Съединените щати не е съставена от евреи, а от християнски евангелисти, като общият брой на членовете ѝ е 7 милиона, което е с над 2 милиона повече от цялата американска еврейска общност...
...има едно пророчество, което според тази секта евангелски християни е единственото, което стои между тях и Второто пришествие. Смята се, че в Съединените щати има повече от 20 милиона такива християни, често наричани християнски ционисти, и те са ключов блок за гласуване и източник на политически дарения за Републиканската партия.
...Сега тази част (III) ще покаже как християнският аналог на това движение в Съединените щати, християнският ционизъм, по същия начин се превърна в доминираща сила в американската политика, особено след избирането на Доналд Тръмп за президент, където тази апокалиптична визия е основен двигател на политиката на неговата администрация в Близкия изток.

Този материал е от 2019 г.

Автор tormentor (мъчител)
Публикувано13.06.25 19:30

не, не мисля че тръпм е такъв, просто външно дава вид на доста по-набожен отколкото е в действителност. в смисъл тия както ги наричат там "еванджеликълс" /по-фанатичните протестанти/ са много по-голяма група от тия дето директно са се писали "ционисти" - примерно 80-90 милиона. и прмерно половината вярват, че второто пришествие ще настъпи в идните 20-30 години. и съответно чакат случването на определени библейски предсказания, които ще предхождат "пришествието" - там като възстановяването на йерусалим като столица на еврейската държава /което и стана благодарение на тръмп/, възстановяването на израел в историческите му граници /т.е. цяла палестина/ и други подобни.
в смисъл тия имат определено въздействие върху американските политики, но това е главно около изборите - там гледат да им оберат гласовете, та затова вървят такива политически "ухажвания".
но така или иначе, в основата на израелското влияние в америка са всъщност изключително мощните им лобистки групи /дето държат сигурно 90% от сенаторите и конгресмените, независимо от коя партия са/ - ей като тия тука:

кажи му северномакедонец вместо да го обиждаш

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.