Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:25 16.06.25 
Политика, Свят
   >> Македония
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема 1 майнови  
Автор Amateur (TrollBuster)
Публикувано01.05.25 11:50

Какво правите на 1 май? Аз нямам спомени като дете да сме правили нещо по-специално. Караха ни да ходим на манифестации. Пък и без кола, къде да мръднеш. Баща ми обаче ми разказва, че той като дете (преди 9-ти) цялото семейство е излизало извън града на пикник. Нещо, което и унгарците го правят. Наричат го Маялиш. Дори в самата Будапеща, заведенията изнасят маси и столове на улицата, музика, биричка...

Слава Україні!

Тема Re: 1 майнови [re: Amateur]  
Автор kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu))
Публикувано01.05.25 15:41

Като малък бяха манифестациите, след това разходки, забавления през 90-те и пикници в канадския ми период. След това, както и сега, работа в деня на труда!
Някак ми се вижда най-добрият начин на почитане.

Автор jingiby (АнТИКВИзатор)
Публикувано01.05.25 20:48

Ами нищо не правим. На днешния ден е избухнало Априлското въстание. Това трябва да се отбелязва на тази дата в България.

Северняк=Югоговняк!

Редактирано от jingiby на 01.05.25 20:55.

Тема Re: 1 майнови [re: jingiby]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано01.05.25 21:01

Току що гледах ритуала в Панагюрище... Вяла работа за отбиване на номера. Но виж с какво вдъхновение ни сервираха медиите погребението на папата. България потъна в дълбок траур. Сякаш сме католическа държава.
---
Иначе лично аз днес нарязах, нацепих и прибрах 1,5 м3 дърва.

Банка без мъже с оръжия, които да я пазят е просто плячка за други мъже с оръжия.

Автор komitaO3 (Зъл и лош)
Публикувано01.05.25 21:06

В Париж половината музеи не работят, заради 1 май, шибани комунисти

Тема Re: 1 майнови [re: cumanich126454]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано01.05.25 21:19

Много ми е смешно, като реват някои у нас срещу папата и вниманието към него.
Впрочем има и българи католици, както знаем.
Аз определено предпочитам да гледам Франциск, отколкото оня с брадата, дето тия дни се изцепи, че бесовете са изскочили.

_____

Аз мързелувах по гръб цял ден. Щях да работя изостанали неща, ама ме мързеше. За Панагюрище ми казаха, че изтеглили част от тържествата към предходната седмица, не много ясно защо. Иначе на тях утре им е "съборът".

Редактирано от MupaM на 01.05.25 21:10.

Тема Re: 1 майнови [re: cumanich126454]  
Автор NAVYBG ()
Публикувано01.05.25 21:51

По БНТ вървят филми по темата, следобяда захванах един от 2023 г, слаба ракия (за убийството на Бенковски), сега зяпам серия от "Записките" - класика! Дълбаем надолу, нямаме национална доктрина (това за 3е морета е ташак), нямаме идеал... Говоря на държавно и национално ниво, битовизми. Ето, и аз разсадих 10 бр пиперки в оранжерията, толкова останаха годни за това. Новият разсад ще го чакам още 2 седмици.
Иначе стандартно на 1и май след манифестацията удряше дъжд (почти винаги), и евентуално се ходеше на парк Гергана на хапване и пийване (за родителските тела), ние дечорята играехме на квото се сетиш.
Не си прав за Франциск, надали ще видим такъв читав човек, особено от католиците. Излъгаха се веднъж да изберат южноамериканец, втори път няма. Йоан Павел Втори нямам големи спомени, макар да бе Папа доста време, а и пробваха да ни залепят опита за убийството му.

Тема Re: 1 майнови [re: NAVYBG]  
Публикувано01.05.25 21:56

На 24 май винаги валеше, мамицата му!

Слава Україні!

Тема Re: 1 май [re: Amateur]  
Автор DannyDeVito (досадник)
Публикувано02.05.25 11:01

Много от българите почетоха уникалната българска природа в Кресненското дефиле. С часове се любуваха на гледки, по час на пейзаж.

Иначе аз малко градинска работа, овошки, трева косене,малко барбекю, прилично бира....

Редактирано от DannyDeVito на 02.05.25 12:32.

Тема Re: 1 майнови [re: DannyDeVito]  
Публикувано02.05.25 15:49

Там коли не минават ли вече? Щот навремето за да му се любуваш, без да те помете някоя кола, трябваше да влезнеш в ресторанта и да седнеш на терасата над реката. Колко шкембе чорби и кебапчета съм изял там...

Слава Україні!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.