Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:09 22.12.24 
Политика, Свят
   >> Македония
Всички теми Следваща тема *Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема Малковичнови  
Автор torlakov-93629 (оД Цаконица)
Публикувано09.11.24 19:07

Тази сутрин по БТВ Малкович съобщи, че баба му е сръбкиня. Но той бе допуснат в страната на свинята , тиквата и простокиро ….

Редактирано от torlakov-93629 на 09.11.24 19:28.

Тема Re: Малковичнови [re: torlakov-93629]  
Автор NAVYBG ()
Публикувано09.11.24 19:45

За мен сме си дупедавци, воглаве и с директора на Нар. театър. Малкович да дойде и да постави пиеса на български автор, ако може?! Провокациите край нямат. И като се надигна тоя артистичен вой, си еба мамето. И? Били сме идиоти, дебили и т.н. Кретениите ни край нямат.

Автор komitaO3 (Зъл и лош)
Публикувано09.11.24 20:02

Не мисля, че има умисъл в цялата работа. Малкович ми се струва не особено с висок интелект, далеч е от балканските ни работи. Залязла холивудска звезда, кога ли пък е бил и звезда, решил да понаправи някой лев. Нашите жълтопаветници, разбира се, мило и драго дават някой от Холивуд да дойде тук, та да се отъркат и малце да си поначешат снобарията. В комбинация с неадекватния директор на Народния Театър, който до вчера беше враг на жълтопаветниците, заради алкохолика Морфов, а днес вече влязъл в ролята на звезда, се забърка манджа с грозде. Тук е любопитно кой прати футболните хулигани с качулките, някой искаше да стане реален търкал. Тук да се прави разлика от нормалния протест. Съвсем отделен е въпроса, няма ли за какво друго да се протестира в момента. И накрая лекето Тео Ушев, който си умираше да го набият, за да докаже дългогодишните си храчки по всичко българско. Същия твърди, че счупили знаме в главата му (но няма даже цицина, иначе съм сигурен би веднага си извадил медицинско и оврещял целия свят). На кадрите се вижда, че към главата му се присяга със зелено знаме, а на други кадри се вижда, че единственото зелено знаме на протеста е носено от Йоло Денев.

Тема Re: Малковичнови [re: komitaO3]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано09.11.24 21:26

Залязла холивудска звезда, кога ли пък е бил и звезда, решил да понаправи някой лев.

200 хил. евро са си сериозна сума за премиерата. Плюс процент за всяка следваща постановка. Дори и вестник "Сега" констатираха, че тази постановка е на ниво читалищна постановка:

Бог спас Трампа — но не Америку

Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано09.11.24 21:36

"И накрая лекето Тео Ушев, който си умираше да го набият..."
И аз мисля, че няма умисъл, най-малкото няма от страна на Малкович. За чий му е скандал баш тука, като той няма да помогне особено да го чуят по света повече, отколкото са го чули.
Изборът на пиеса, който вероятно е по нашенско предложение, също едва ли преследва някаква подмолна политическа цел. Датата на премиерата също по всяка вероятност е случайност, то всеки ден е някаква дата на нещо. По-скоро Ушевци разни по вид и размер от една страна се възползват дюшеш от скандала и вдигат шум по-скоро около себе си или пък раздухват скандала за собствените си политически цели, ако са политици, и от друга страна (не знам, ти кажи) сигурно политически формации имат интерес от уйдурмата, съответно - пръст в организирането на ултрасите.

Аз съм отчаяна от всичката префърцунена сган, дето се надпреварва да обяснява какви СМЕ, какво СМЕ направили, как СМЕ се изложили, какъв НИ е манталитетът, как НЯМАМЕ никакъв напредък от 19-и век насам, Ганьо, Маньо, убихме Алеко... иронията е, че тия са мнозинство във всеки форум, в който четох, обаче българинът са ония другите, простите, те са чужденци някакви. Отчаяна съм от тия като един Теодор Ушев - от България.

И се изморих да обяснявам, че горните ми отчаяни възклицания не са подкрепа на протеста, че не съм особено развълнувана от самата пиеса или постановката (освен че намирам проява на известен лош вкус от страна на Шоу най-вече, не толкова на Дж. М.) и не съм си татуирала Ботев. Даже вече нямам желание да се заяждам с баш русофила на 40-50 Поручик Ржевски, който току-що изписа един ферман, на който щях да възразя жлъчно поне на 3-4 места.

А Алеко Константинов не е никъф светец, ами пражълтопаветник като тия. Не му оспорвам таланта.

А, да, и стига вече с тва дежурно "няма ли по-важни поводи за протест". И как следователно СМЕ слепи и глухи за корупцията.

Редактирано от MupaM на 09.11.24 22:29.

Автор DannyDeVito (досадник)
Публикувано09.11.24 21:45

"Фантазията на Бърнард Шоу никога не би могла да създаде по-карикатурен образ на българина от тоя, който се бие пред театър, за да забрани комедия, която не му харесва, но не е гледал."

Петър Хаджиколев

Автор tormentor (мъчител)
Публикувано09.11.24 21:50

има ли нещо по пиперливо от това, че ме мързи да чета цялата пиеса:

PETKOFF (over his coffee and cigaret). I don't believe in going too far with these
modern customs. All this washing can't be good for the health: it's not natural.
There was an Englishman at Phillipopolis who used to wet himself all over
with cold water every morning when he got up. Disgusting! It all comes from
the English: their climate makes them so dirty that they have to be perpetually
washing themselves. Look at my father: he never had a bath in his life; and he
lived to be ninety-eight, the healthiest man in Bulgaria. I don't mind a good
wash once a week to keep up my position; but once a day is carrying the thing
to a ridiculous extreme.

в тубата има и телеверсия с хелена бонъм картър /в ролята на райна/ на много млади години, вероятно от преди повече от 30 години, но и за нея не ми се троши час и половина да я зяпам

кажи му северномакедонец вместо да го обиждаш

Тема Re: Малкович [re: torlakov-93629]  
Автор DannyDeVito (досадник)
Публикувано09.11.24 21:46

Така де, Лепа Брена и сръбска скара на всяко кьоше може, Малкович не може.

Тема Re: Малковичнови [re: tormentor]  
Автор tormentor (мъчител)
Публикувано09.11.24 22:08

което пък ме потсети за некои пиперливи цитати от дневника на константин иречек - ето малка подборка:

6 ноември 1879 г. – В България има една партия – тия, що са министри, и тия, що искат да станат такива.

12 ноември 1879 г. – Българите никого от своите не оставят да се издигне, всичко повалят на земята.

15 ноември 1879 г. – Заседание на Народното събрание: страшни глупости. Говори Славейков – червен, угоен мъж, кумир за селяните, като примесваше в своята безсолна реч думите „таквоз, онаквоз“… Някое магаре народен представител е сменил галошите ми.

18 ноември 1879 г. – Какво представлява опозицията? Естествен отпор на полуобразована страна срещу европейския административен ред.

29 февруари 1880 г. – В парламента развъждат пилета. Пръв път попаднали на курника, когато дотрябвали столове за бала. Петелът бил на полилея, кокошки, всичко нацвъкано, в дипломатическата ложа – яйца.

18 май 1880 г. – В Събранието – джумбуш, викове, гюрултия при най-важните неща. Страшен мирис на чесън. Славейков се оригва.

28 юли 1880 г. – Софийските хора – пигмеи. Интелигенцията не е цветът, а екскрементът на народа.

8 януари 1881 г. – Моите рапорти от изтеклите години до Министерството ги няма – злоупотреба! Трябва да са у Киркова – поради липса на „литература“ в нужника.

7 юни 1881 г. – Образованието в България – полуцивилизация. От две години никой нищо не чете. Дивашки свят.

10 януари 1882 г. – Тази нощ изгоря сградата на Народното събрание. Историческо помещение, в което Стамболов ораторстваше, Каравелов ревеше, Балабанов плачеше, Славейков спеше, Горбанов беше бит, а мнозина други изглупяха.

27 февруари 1882 г. – Балабанов съобщил, че и сега не приема държавния пост. Не зная какво ще прави, вмирисал се е от пари. Изглежда, е роден за министър.

31 декември 1883 г. – Ако има страна, която да се управлява с малко ум, това без съмнение е България.

и все пак иречек, е наш човек славянски, а и по-важното е бил на терен при нас дълго време, така че всичките му наблюдения са от първа ръка. а тоя шоу без даже да е стъпвал тук, типично надуто-високомерно по британски /па макар и роден в дъблин/, ни третира с презрението на колонизатор към туземци

кажи му северномакедонец вместо да го обиждаш

Тема Re: Малкович [re: komitaO3]  
Автор torlakov-93629 (оД Цаконица)
Публикувано09.11.24 22:05

Малкович си е сърбин до мозъка на костите . Правил е тази постановка като млад през 1985 - за 100 годишнината от войната . На Бродуей .

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Всички темиСледваща тема*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.