Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 15:35 28.10.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Тема Челюстинови  
Автор NAVYBG ()
Публикувано24.09.24 19:19

С една хубава компилация от двамата в студиото + сериозни икономически порязвания ще дадем добър отговор на северджания.

Тема Re: Челюстинови [re: NAVYBG]  
Автор jingiby (АнТИКВИзатор)
Публикувано24.09.24 21:21

България се изкачва до 35-о място в класация на най-богатите страни през 2023 г.

Северняк=Югоговняк!

Тема Re: Челюстинови [re: jingiby]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано24.09.24 21:49

България заема 35-о място в класацията на най-богатите страни през 2023 г. с нетни финансови активи на глава от населението от 16 410 евро,

Ми хората по света боравят с разни други финансови инструменти различни от банковите влогове.
---
Джинги, ако ти си семейство с две деца, дали имаш 4 х 16 410? евро?

Бог спас Трампа — но не Америку

Тема Re: Челюстинови [re: cumanich126454]  
Публикувано24.09.24 22:07

Да.

Северняк=Югоговняк!

Автор NAVYBG ()
Публикувано25.09.24 11:00

И по БВП пер капита РРР (прекалкулирано през покупателната способност) сме доста нагоре, дори като % от средната покупателна способност в ЕС задминахме Унгария, или по-точно те се сринаха под нас.
Да, знам колко е аритметиката тук, но със сигурност самия ти ще признаеш пред себе си, че последните 20 години дръпнахме много! Да, трябваше много повече! Но виж северджан, че и Сърбия, докъде са?

Тема Re: Челюстинови [re: jingiby]  
Публикувано25.09.24 12:33

Браво!
Но да припомня, че под "финансов актив" не разбираме притежанието на къща, земя и т. н. Те са материални активи. Иначе определението за "финансов актив":

Toй пpeдcтaвлявa иĸoнoмичecĸи инcтpyмeнт, ĸoйтo имa финaнcoвa cтoйнocт зa пpитeжaтeля cи (физичecĸo лицe или пpeдпpиятиe). Xapaĸтepизиpaт ce c тoвa, чe ca лиĸвидни и cpaвнитeлнo лecнo ce пpeвpъщaт в пapични cpeдcтвa. Cтoйнocттa им идвa oт coбcтвeнocт въpxy aĸции, oблигaции, пeнcиoнни фoндoвe и дpyги.

По тази класификация аз имам нула финансови активи (е, още 40 хил. лв. по банкова сметка ако и това го броим за финансов актив)

Тема Re: Челюстинови [re: NAVYBG]  
Публикувано25.09.24 12:34

Да, знам колко е аритметиката тук, но със сигурност самия ти ще признаеш пред себе си, че последните 20 години дръпнахме много!

Признавам! Между другото в края на 90-те години направих една справка каква ми е била работната заплата в долари в периода 91-97 г. за определен базов месец. Тогава си избрах ноември, щото курса на долара рязко играеше през годината и трудно се прави сравнение на годишна база. Та получих среден резултат от 80 до 120 дол. месечна заплата.

Публикувано25.09.24 20:08

Става въпрос за парични активи и ценни книжа.

Северняк=Югоговняк!

Тема Re: Челюсти [re: NAVYBG]  
Автор TheGiverAndTheTaker (истински)
Публикувано26.09.24 23:17

Да, знам колко е аритметиката тук, но със сигурност самия ти ще признаеш пред себе си, че последните 20 години дръпнахме много! Да, трябваше много повече! Но виж северджан, че и Сърбия, докъде са?

Такива оптимисти като теб не мога да ги разбера, ще ти отговоря с един виц.

Българин и японец си говорят:
- Аз от Токио до Осака стигам за 40 минути с влака.
- Аз от София до морето стигам за 8 часа.
- Е... вашата страна сигурно е много голяма.

Защо някакви ръждясали държави трябва да са ни аршин?

Някой ще каже, че САЩ помага на Япония и пр. и пр. Когато вкарат младите войничета в мелницата, как всеки започва да може?

Автор nikolayds ()
Публикувано28.09.24 02:32

Броят ти се парите по банковата сметка.
Ако имаш ниви/имот, които ти носи финансов доход също се брой. Някой агенти (тези които правят доклада), броят и втори дом, които не е ваканционен.

Можеш да прикриеш пари, ако ги сложиш като ‘за университет на внука’ или за ‘непредвидени мед разходи’. Иначе се брои.
Също може да не докладваш всеки имот/сметка, която не могат да намерят — т.е. в друга държава.

Обикновено, ако е проучване за кредит, завишаваш, ако е за помощи, дотаци или за стипендии, намаляваш.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.