Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 14:33 03.11.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема Вучич: Руските служби ме спасяват в момента.нови  
Автор jingiby (АнТИКВИзатор)
Публикувано10.08.24 09:15

Вучич: Руските служби ме спасяват в момента от държавен преврат.

Северняк=Югоговняк!

Тема Re: Вучич: Руските служби ме спасяват в момента.нови [re: jingiby]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано10.08.24 12:28

Един литий прозира във ставащото (или нестаналото):

...Масовите протести през 2021 г. и 2022 г. принудиха правителството на Сърбия временно да спре плана за мините, за да го съживи отново през юли, преди да подпише меморандум за критичните суровини с ЕС в присъствието на германския канцлер Олаф Шолц.

Дубравка Джедович Ханданович, министър на минното дело и енергетиката на Сърбия, каза в интервю за АП, че долината Джадар съдържа около 158 милиона тона литий или около 17% от общите прогнозни запаси на европейския континент.

„Джадар“ е „едно от най-добре проучените литиеви находища в Европа и вероятно едно от най-добрите в света“ и може да „постави Сърбия на преден план не само в Европа, но и в света“, когато става дума за борба с изменението на климата, е обяснението на сръбския министър. Брюксел има нужда от сръбския литий за производството на електрически автомобили в плана си за нула въглеродни емисии до 2025 г. и пълна забрана на бензиновите и дизеловите автомобили.

Бог спас Трампа — но не Америку

Тема Re: Вучич: Руските служби ме спасяват в момента. [re: cumanich126454]  
Автор nikolayds ()
Публикувано10.08.24 16:40

Куманич, нали знаеш че в момента произвеждащите се батерии вече нямат литий (освен в по—скъпите модели автомобили, но и в тях клетките вече са с доста по—малко литий)?

Да сме благодарни на братята китайци от CATL.

В Европа сме пак две генерации назад.

Тема Re: Вучич: Руските служби ме спасяват в момента.нови [re: nikolayds]  
Публикувано11.08.24 17:05

Литият е само претекст за "зелен" преврат:

Тема Re: Вучич: Руските служби ме спасяват в момента.нови [re: cumanich126454]  
Публикувано11.08.24 17:18

Несмотря на то, что на вчерашнем митинге собрались по большей части патриоты страны, и немалая их часть несла российские триколоры, Александр Вучич заявил о попытке реализации сценария «цветной революции» при cодействии западных спецслужб.

Автор nikolayds ()
Публикувано11.08.24 17:47

Сърбите са уникати.

Помня ходих преди 5 години в Пирот, Ниш, Лясковец, няколко пъти. Преди да беше готова магистралата — пълно с Турски знамена (през септ и октомври, две години поред).
Първият път много се лошо впечатление ми направи и като говорих с един “сърбин” в Пирот на крепостта, той ми разказа неговото мнение — чакали на туристите турци да им спират по кафенетата и затова турски флагове.

Автор NAVYBG ()
Публикувано12.08.24 10:43

Вучич кога и да го утепат, късно ще бъде! Виж само с какви антибългари се е обградил - Вулин, Дачич... И много интересно като как точно прозападни протести се връзват със ... западна инвестиция...

Тема Re: Вучич: Руските служби ме спасяват в момента.нови [re: NAVYBG]  
Публикувано12.08.24 11:13

Според мене проблема е в размера на концесионната такса. Явно Вучич защитавйки интересите на страната си иска справедлива концесионна такса. Рио Тинто им се вижда множко и организират пуч, за да качат на власт свои хора, които ще им свалят несимволично размера на таксата.

Автор NAVYBG ()
Публикувано12.08.24 12:08

Признавам ви за майстори-фантазьори, аз честно, никога не бих се сетил за такава врътка!
А бре, протестите искат да няма мина, как го прочете това?

Тема Re: Вучич: Руските служби ме спасяват в момента.нови [re: NAVYBG]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано12.08.24 12:15

Ти па, Куманича отдавна се е доказал в жанра.

„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.