Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:38 12.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема СМ църква не приема условията на Вселенскатанови  
Автор jingiby (АнТИКВИзатор)
Публикувано27.05.24 19:05

Патриаршия за промяна на името си и остава де юре непризната. Така с идването на ДПМНЕ на власт, всичко договорено с Гърция, България и Запада като цяло, отива в ръцете на Москва и Белград.

Северняк=Югоговняк!

Редактирано от jingiby на 27.05.24 19:18.

Тема Re: СМ църква не приема условията на Вселенскатанови [re: jingiby]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано27.05.24 21:00

Важното е, че ние приехме да бъдем васална църква на турския поп. Кво те интересуват макетата? Те си имат сръбски патриарх.

Макрон ще ни брани, Урсула ще ни храни

Тема Re: СМ църква не приема условията на Вселенскатанови [re: cumanich126454]  
Автор kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu))
Публикувано27.05.24 20:57

Без да съм навътре в църковните дела, мога да кажа, че ако не бе жалко, щеше да е меко казано смешно: "турски" наедно с "поп за константинополското върховно в йерархията на православния свят лице!!!
Ашколсун, еваларка, пропагандна свинщина!

Автор jingiby (АнТИКВИзатор)
Публикувано27.05.24 21:11

Пак си препил с Бояршник...

Северняк=Югоговняк!

Тема Re: СМ църква не приема условията на Вселенскатанови [re: kuduger965O6]  
Публикувано27.05.24 21:17

Личи си че си пълен профан по църковната тематика. Аз като върл атеист поне следя тематиката. Така че победата на евроатлантическото православие което се очертава в момента, ще мине незабелязано за широката аудитория. А пък турския поп е такъв. Най-малкото че и служил в редиците на Турската армия и е имар ранг по-висок от редник. Та този дърт манекен кого представлява? Византийската (турска) империя?

Тема Re: СМ църква не приема условията на Вселенскатанови [re: jingiby]  
Публикувано27.05.24 21:18

Когато нямаш аргументи, преминаваш на лични нападки. Не откриваш топлата вода...

Публикувано27.05.24 21:22

Иначе им правя еваларка на македонските йерарси че не клекнаха. То по принцип македонците са костелив орех, за разлика от нашиия ролекс-патриарх от Пловдив

Автор Amateur (TrollBuster)
Публикувано27.05.24 21:21

Преди 15-18 години бяхме в Истанбул за 4-5 дена, чрез една българска туристическа агенция. С гидове и т.н. Гидовете, разбира се, бяха български турци, вече преселили се в Турция. Няма да забравя единия, роден в Шумен и вече човек на възраст турчин, който наричаше Желязната църква "нашата църква"...

Слава Україні!

Тема Re: СМ църква не приема условията на Вселенскатанови [re: Amateur]  
Публикувано27.05.24 21:38

Аз пък ще ти разкажа следната история:

Снахата ми е от Петрич. И там сина ми и съпругата му решиха да извършат кръщението на внучката ми. И ми изпратиха клип. Ама там петричкия поп пееше на гръцки. Тенденция?
---
А доколкото си спомням, турският поп е забранил да се води литургия на църковно-славянски език (или каквото и да е да е било там празненство) в църквата в Одрин.

Тема Re: СМ църква не приема условията на Вселенската [re: cumanich126454]  
Автор komitaO3 (Зъл и лош)
Публикувано27.05.24 21:40

Абсолютно Вартоломей ни ебава по всички линии. Забрани кръщелните на български за новородените българчета в Цариград, колкото и да са малко. Сега кръщелните са на гръцки. Забрани песнопеенето на български в двете наши църкви в Одрин. Поиска от БПЦ богослужение на гръцки в Созопол и Несебър. Забрани ни да станем църква-майка на МПЦ.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.