|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
СМ църква не приема условията на Вселенската
|
|
Автор |
jingiby (АнТИКВИзатор) |
Публикувано | 27.05.24 19:05 |
|
Патриаршия за промяна на името си и остава де юре непризната. Така с идването на ДПМНЕ на власт, всичко договорено с Гърция, България и Запада като цяло, отива в ръцете на Москва и Белград.
Северняк=Югоговняк!Редактирано от jingiby на 27.05.24 19:18.
| |
Тема
|
Re: СМ църква не приема условията на Вселенската
[re: jingiby]
|
|
Автор |
cumanich126454 (русский трол) |
Публикувано | 27.05.24 21:00 |
|
Важното е, че ние приехме да бъдем васална църква на турския поп. Кво те интересуват макетата? Те си имат сръбски патриарх.
Макрон ще ни брани, Урсула ще ни храни
| |
|
Без да съм навътре в църковните дела, мога да кажа, че ако не бе жалко, щеше да е меко казано смешно: "турски" наедно с "поп за константинополското върховно в йерархията на православния свят лице!!!
Ашколсун, еваларка, пропагандна свинщина!
| |
Тема
|
[re: cumanich126454]
|
|
Автор |
jingiby (АнТИКВИзатор) |
Публикувано | 27.05.24 21:11 |
|
Пак си препил с Бояршник...
Северняк=Югоговняк!
| |
|
Личи си че си пълен профан по църковната тематика. Аз като върл атеист поне следя тематиката. Така че победата на евроатлантическото православие което се очертава в момента, ще мине незабелязано за широката аудитория. А пък турския поп е такъв. Най-малкото че и служил в редиците на Турската армия и е имар ранг по-висок от редник. Та този дърт манекен кого представлява? Византийската (турска) империя?
| |
Тема
|
[re: jingiby]
|
|
Автор |
Публикувано | 27.05.24 21:18 |
|
Когато нямаш аргументи, преминаваш на лични нападки. Не откриваш топлата вода...
| |
|
Иначе им правя еваларка на македонските йерарси че не клекнаха. То по принцип македонците са костелив орех, за разлика от нашиия ролекс-патриарх от Пловдив
| |
Тема
|
[re: cumanich126454]
|
|
Автор |
Amateur (TrollBuster) |
Публикувано | 27.05.24 21:21 |
|
Преди 15-18 години бяхме в Истанбул за 4-5 дена, чрез една българска туристическа агенция. С гидове и т.н. Гидовете, разбира се, бяха български турци, вече преселили се в Турция. Няма да забравя единия, роден в Шумен и вече човек на възраст турчин, който наричаше Желязната църква "нашата църква"...
Слава Україні!
| |
Тема
|
[re: Amateur]
|
|
Автор |
Публикувано | 27.05.24 21:38 |
|
Аз пък ще ти разкажа следната история:
Снахата ми е от Петрич. И там сина ми и съпругата му решиха да извършат кръщението на внучката ми. И ми изпратиха клип. Ама там петричкия поп пееше на гръцки. Тенденция?
---
А доколкото си спомням, турският поп е забранил да се води литургия на църковно-славянски език (или каквото и да е да е било там празненство) в църквата в Одрин.
| |
|
Абсолютно Вартоломей ни ебава по всички линии. Забрани кръщелните на български за новородените българчета в Цариград, колкото и да са малко. Сега кръщелните са на гръцки. Забрани песнопеенето на български в двете наши църкви в Одрин. Поиска от БПЦ богослужение на гръцки в Созопол и Несебър. Забрани ни да станем църква-майка на МПЦ.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|