|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Софийски сленг
|
|
Автор |
komitaO3 (Зъл и лош) |
Публикувано | 01.02.24 23:45 |
|
Гайс, биг нюз! Джулс стартира образованието си по сайколъджи! Е то не е точно образование и не е точно сайколъджи, но си е биг степ! Онзи ден ми каза, че трябва да говорим..първо си помислих, че пак иска да брейкъпнем, но тенкс ол дъ годс, анаунсна ми, че е записала курс по алтернативна психология - танц, мимика и ароматерапия - и ще ѝ нужна цялата ми подкрепа и разбиране в следващия месец и половина, и че няма да може да се хенгаутва с мен по цял ден по галерии и протести! Междувременно започвала и работа като кешиър в Сабале на 4 часа за да може да събира пари за първия си уъркшоп! Каза също да съм подготвен през този месец и половина да минем през деветте кръга на Ада (не знам откъде е научила този експрешън), но всичко това си струва и го прави за нас! В момента, в който завърши, ще може да взима паричките на Дебе мамите като се опитва да анализира и терапира проблемите им! Гайс, не подценявайте динамичното ежедневие на една Дебе мам! Тези янг инспайъринг уимен всеки ден се борят с неволите на живота като например дали да заведат детето си до Савини или да се разходят до &хляб, после да измислят нови подходи, с които да надградят практиките на Монтесори, а вечерта преди да си легнат хващат мъжа си, който им е казал, че ще работи в другата стая, да гледа хентай на лаптопа! И така, всеки ден намират сили да станат отново и да изпълняват своите дютис! Джийз! Нуждаят се от съпорт, гайс, и точно Джулс ще им хелпне! Каза че се е вдъхновила от новия филм на Йоргос Лантимос с Ема Стоун, която от жена със сменен мозък и затворник в къщата на създателя си, отхвърля всички преджудисис на мъжкия свят, в който живее и поема съдбата си в свои ръце, а накрая записва медицина! Е, в част от филма, Ема Стоун е и проститют, но може би точно това емпауърна най много Джулси! Дали пък да не сменим и нейния мозък, гайс? Джъст джоукинг! Джулс ис май кют литъл уан, а аз като един керинг енд лавинг партнър, ще съм до нея и в това!
Редактирано от komitaO3 на 01.02.24 23:49.
| |
|
Ако някой го каже на улицата, ще го гледат като изхвърчал от някоя луна на Уран. Това е жаргон на хората, които не могат да говорят английски и тепърва се забавляват с малко на брой думи, на програмисти най-вече или на някакви дечурлига.
В София се говори книжовен език без меки произношения.
| |
|
Брат, нещо си се объркАл. В Столицата не говоримЕ така. БЕгай!
| |
Тема
|
Re: Софийски сленг
[re: komitaO3]
|
|
Автор |
WlSP (тук) |
Публикувано | 02.02.24 06:33 |
|
Това го чувам често, обаче произнесено с тежък мек акцент от нови софиянци. Обикновено говорят на висок глас на обществени места
| |
Тема
|
Re: Софийски сленг
[re: komitaO3]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 02.02.24 07:56 |
|
Либерала от квартала, и аз така си помислих.
Тоя яз не можем да го четем, на друг език ми е некак. И дедо ми немаше да може.
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“
| |
|
в София се говори книжовен език, така е - защото там живеят най-амбициозните провинциалисти с вишо и две виши и най-префърцунените гейчета.
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“
| |
|
Да взема отношение като столичанин: адски пъстро и шарено стана тъдява!
Като всеки космополитен град на планетата.
Освен всякакви нашенски говори от де ли не, включително Вардарско, Егейско, Молдовско, английски, френски и немски можеш да чуеш достатъчно често по хипермаркетите и на улицата. Към тях прибавяме и украински и руски, без да броим цигански и турски, а и арабски и картината става пъна...
| |
|
Така е. Главниот град се е превърнал в една далечна, далечна галактика...
| |
|
Разгледах го профила, доста нелеп опит да се осмеят соуколд жълтопаветниците. Оригинална идея, но изпълнението е доста фалшиво, личи си че създателя (те) няма нищо общо с тези среди и се действа само по интуиция и клишета.
p.s. Данчо полицая е по-готин. Редактирано от DannyDeVito на 02.02.24 09:06.
| |
|
Не знам това за програмистите откъде го измисли , но ако не знаеш английски няма как да работиш като такъв.
Няма начин.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|