|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
прокълнат народ. На нищо не вярвайте от пиар кампанията им, ама НИЩО.
| |
|
От днес само на тебе ще вярваме!
Слава Україні!
| |
|
И Хинки мислеше така. Продължението го знаеш!
| |
|
мајка ми имаше студенти палестинци (университете Кл. Охридски-Битоља) на краја на 70 и началото на 80 (като част от поткрепата на Тито до Јасер Арафат). Като дете от неа често слушах за техната трагична садба и тежкиа живот на техноте фамилии итн. Така малко по малко замразих евреите. По това време можеше да се види по ТВ как Тито и ЈАсер се прегрштат ... вртјаха ја тази снимка много, ништо че тито саштевремено продаваше (т.е. препродаваше или спровеждаше) оружја на Изреал. По едно време даже мама беше уверена че е била преподавателка и на Бин Ладен(когато го видја по телевизиите много години покасно, разбира се) лично..хахахахах. Но, както попораснеш почваш да разбираш че нештата не са савсем така черно бели, както и во всеки един вековен конфликт (а този е един со наимного векове) причините са много далбоки и сложни, така и аз почнах обратно, да не ги мраза чак толкова много изреалците а да ги “позамразјавам“ палестинците.
Можеби наимного сам научил и разбрал за државата Изреал и за модерното еврејско обштество от четене и слушане на ето този човек (иначе осиновен евреин в МКД от 25 години). Между другото, тои е човека които по некакав начин “избра“ Груевски за водач на МАкедонија (покасно и се покаја ..но касно)
| |
Тема
|
Re: Всеки млад комунист така си мисли
[re: SashetoBE]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 17.10.23 08:12 |
|
"Но, както попораснеш почваш да разбираш че нештата не са савсем така черно бели..."
За всичко е така, само за България в РСМ не важи - тя е винаги черна.
Иначе абсолютно, обвиненията, които по соца се хвърляха по Израел, не бяха съвсем безпочвени. Тя пропагандата, независимо коя, ако не е съвсем малоумна, по това се познава - не измисля, а подбира факти, винаги има какво да се подбере, малко или много. (Малко е например в случая с България в РСМ, докато в случаите на етнически и религиозни конфликти се предлага в изобилие и от двете страни. ;))
Аз никак не бързам да превъзнасям Израел и да съм же сюи Израел; за палестинците също важи, разбира се, то и за Украйна в някаква по-различна степен важи, макар да е ясно там кой е агресорът.
Израел и тогава, и сега си действа на място, че и по-далеч, често безскрупулно и безжалостно и не по правилата, освен собствените си. Разбира се, не следва да се подценява и насрещната страна, особено тази днес, виждаме как постъпва и тя и какво проповядва. На нас ни остава да стискаме палци убитите невинни да са по-малко и да не е почнала вече Третата световна война.
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“Редактирано от MupaM на 17.10.23 08:53.
| |
Тема
|
Re: Всеки млад комунист така си мисли
[re: SashetoBE]
|
|
Автор |
NAVYBG () |
Публикувано | 17.10.23 12:44 |
|
Като студент моя колежка взе, че се полакоми и се влюби в палестинец. Щото той мангизлия, кола и подари (това 90е, някъде 1993)... стара, на 15 години... И после, години по-късно ми разказа как я направил робиня насред Студентски град! 2.5 години я държал затворена в стая в общежитие, без да излиза никъде навън без него!
Та, толко по въпроса. Иначе ние си имахме цяло АОНСУ за араби и африканци по комунистическата линия!
| |
|
Иван Гарелов дава своя рецепта:
Колкото и да е екзотична, ми се струва че друго решение е невъзможно.
Имате право на своето мнение. Но нямате право на собствени факти.
| |
|
Първият министър на Шотландия и лидер на управляващата Шотландска национална партия (ШНП) Хумза Юсаф заяви, че родителите на съпругата му в Газа , а с тях и техните внуци.
Редактирано от NAVYBG на 17.10.23 12:48.
| |
|
...Олмерт смята, че политиките на премиера Бенямин Нетаняху са пряко отговори за разрастването и укрепването на Хамас:
"Нетаняху изрично предпочете да се занимава с Хамас, за да не му се налага да се занимава с Палестинската автономия. Защо? Защото не желаеше да преговаря за мир с Палестинската автономия. И затова положи всички усилия да изгради определени отношения с Хамас. Знаем, че Хамас беше финансирана с помощта на Израел. В продължение на години стотици милиони долари, които пристигаха от Катар с помощта на Израел, с пълното знание и подкрепата на израелското правителство, ръководено от Нетаняху. И в определен смисъл разрастването и укрепването на Хамас до голяма степен е и резултат на тази политика на Нетаняху", допълва бившият израелски премиер.
Имате право на своето мнение. Но нямате право на собствени факти.
| |
|
"А знаешь, вчера мне — свидетель Бейрут —
Приснилось: на счастье, едины,
В обнимку по радуге дети идут
Израиля и Палестины."
Авторът е един от "казионните" поети на малките народности на СССР, но каквото бях чела навремето от него преведено на руски, не беше лошо, поне за лапешкия ми и безкултурен вкус. Едното беше това. Някои злословеха, че бил некадърник и преводите на руски от други поети били по-добри от оригиналите на родния му език, ама родния му език не го знам.
„...дълбоко там под слоя горен,
загризал тайно сладък корен,
мезон те гледа ококорен!“
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|