|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  ПЛАЧ за МОЧА   |  |  | Автор | o_megas (BG) |  | Публикувано | 28.02.23 17:36 |  |  | 

Освен червените паметници, явно трябва да лустросат и червените професорки бабички...
 Да ходи да чете сказки за БКП и антифашистката им борба на червените  им сбирки..

Редактирано от o_megas на 28.02.23 17:41. 

|  |  |  
             |  |  | 

Баева е историк, но като говори за плочата с надписа, пропуска да каже, че изобщо не би трябвало да се слага, поради погрешното и крайно невярно съдържание.
 Тази армия (каквото и да е името и), разбира се е окупационна и СЪВМЕСТНО с американската, британската и канадската, успява да внесе своя ПРИНОС в разгрома на МНОГО ПО-БОЕСПОСОБНИЯ от всяка една взета по отделно армия тогава, Вермахт.
 Аз разбирам, че старост и емоции пречат на правилното представяне и възприемане на историята, но да не се забравя, че демократичния свят не яде домати с колци!

|  |  |  
             |  |  | 

Всички съветски и американски (на летци) паметници, вън от България  На мястото на МОЧА, паметник на 1-ва българска армия, гонила немците до Австрия

В моето Отечество такива работи не стават.
 Петко Каравелов

|  |  |  
             |  |  | 

Дядо ми е стигнал до Австрия...
 Интересни неща ми разказваше за
 назначените  червените некадърници
 Млади момчета изгубили безсмислено живота заради Чочоуловци и сие..

|  |  |  
             |  |  | 

И дядо ми стига до Австрия. Ама почина рано, та не ми е разказвал много. Остана една картечна лента, една манерка и колана с царския герб.

Петко Каравелов

|  |  |  
             |  |  | 

И дядо ми си пазеше парадната офицерска униформа.. Не позволи да я унищожат въпреки, че през онези "блаженни" червени години можеше да му коства много, да и манерката си пазеше... И..... Нещо което и сега като чета ме побиват тръпки... Ведомост на загиналите войници от неговия полк.. Как и къде...
 Никога не искаше да говори за войната, а когато го правеше(макар и рядко) ставаше много тъжен. Не гледаше и филми за войната

|  |  |  
             |  |  | 

Тежки времена.

Петко Каравелов

|  |  |  
             |  |  | 

червените професорки бабички.

...кое ли  от всичкото изброено е най-притеснително?

Хората имат различна потребноист да говорят...

.... на мен ми е по-интересно кой в кого,  и за кое .... се вслушва.

|  |  |  
             |  |  | 

Дано този път стане:

|  |  |  
             |  |  | 

Дай Боже!
 Най-после да демонтират сталинисткия пропаганден символ.

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички) |   | 
 |