|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Подряване на вчерашния обяд:
|
|
Автор |
cumanich126454 (русский трол) |
Публикувано | 18.01.23 08:57 |
|
"Този празник няма нищо общо с България, това е дата на която е сключен един предварителен договор за мир между две империи. В този проектодоговор, който няма никаква правна стойност, се отнемат част от българските земи"
Автор: Момчил Дойчев Баджаков
Започна загрявката за демонтирането на 3 март като национален празник.
\"хуже войны с англосаксом может быть только дружба с ним\"
| |
|
A защо не?
Виж Република Ирландия. Те имат няколко дати, свързани със събития от етапите на добиване на независимостта им от Великобритания, но за национален празник е утвърден Денят на Свети Патрик, който не е родом ирландец.Освен това е празник на всички хора с ирландски произход по света и на хората около тях.
Ние имаме Св.св.Кирил и Методий.
| |
|
Какво знаеш за Св. Патрик? Малко съм бос по темата!
| |
|
Всъщност е доста прав Момчил Баджаков.
Идеалът "Санстефанска България" влиза в умовете на поствъзрожденските българи и това обърква всичко! Комунягите пък по-късно, заложиха на друг наратив, като този за"второто освобождение" на 09.IX.44-та. Днес все още има шматки в парламента, на които трябва човек като мен да обяснява, как на прапрапра дядо ми ханджията, "господарите" сваляли фес на "роба си" и му се покланяли, когато се разминавали с него.
| |
|
И правилно. Не трябва само загрявка, реални действия. Демонтиране на МОЧ-а, смяна на името на катедралния храм, демонтирането на Альошата...
| |
|
Съпредседател на Управителния съвет на Атлантическия съвет в България. Тоя е ясен.
България не му е бащиния та да решава кой да е националния празник. Забележете - тия другари, които са против Трети март никога не предлагат референдум по въпроса. Страхуват се от резултатите.
| |
|
Всъщност е доста прав Момчил Баджаков.
Момчил Баджаков е от стар комунистически род. Той дори не е историк (за да прави опити за историческа оценка на събитието). Не е и юрист (за да прави правни квалификации на събитието). Той е дървен философ защитил докторантура през 1988 г. ("Политическото управление и демокрацията при социализма"). Е, баща му е бил юрист, стигнал до член на Върховния съд на НРБ до 1982 г., но едва ли юридическита му неграмотност е наследена по бащина линия. Но да оставим настрана персоната му (знаем какви верни атлантици се пръкват от комунистическите изчадия, примери много), а да обърнем внимание на твърденията му:
Да, Сан-Стефанският договор е предварителен, което не означава, че не е окончателен. Някои си мислят, че Санстефанският договор е предварителния, а окончателния е Берлинския договор. Това не е така. Окончателният договор се сключва между Върховните владетели на страните (Султана и Императора). Такъв договор е сключен някъде месец след предварителния договор в тържествена обстановка в Петербург. Без никакви изменения с предварителния, само подписите са други.
Баджаков твърди: "Този празник няма нищо общо с България"... Ми какво да кажа: Боже, прибери си вересиите...
-----
Искам да бъда ясен: Не държа 3-ти март да национален празник. Има други не по-малко достойни дати. Но не съм съгласен с принизяването и омаловажаването на събитието, което в крайна сметка доведе до възраждането на III-тата българска държава.
| |
|
"Момчил Баджаков е от стар комунистически род."
Комунистите не искат 3 март за национален празник, а антикомунистите искат, така ли? Ти също си бил комунист, нали?
Слава Україні!
| |
|
Ти също си бил комунист, нали?
Не, бил съм само пионерче и комсомолец. Като произлизащ от семейство на враг на народа това не бе и възможно. (дори и да исках). Въпреки, че имах вуйчо партизанин.
| |
|
Не са само те, много има за демонтиране, нацвъкаха ги в цяла България, то не бяха активни, пасивни и какви ли не "антифашисти"
Осраха де що може!
Редактирано от o_megas на 18.01.23 11:50.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|