|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Като го чета Деян Кюранов тук
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 12.02.22 16:32 |
|
- Дойче веле, разбира се, ...
...след като съм чела преди това коментарите във ФБ-профила на Наташа Котлар, от поста на Торлаков (май) в другата тема, и няма как да не ставам все по-убедена, че лъжците, агресорите и фалшификаторите сме преди всичко ние. Съпоставянето на позициите на двете страни неизбежно оставя у читателя такова впечатление. Масов патриотичен плам от едната страна и смирено посочване на собствените заблуди от другата.
”И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре...”
| |
Тема
|
Re: Като го чета Деян Кюранов тук
[re: MupaM]
|
|
Автор |
DannyDeVito (досадник) |
Публикувано | 14.02.22 11:13 |
|
Не мисля, че си съвсем права. От другата страна също имаше достатъчно умерени и колаборационни гласове, ние просто взаимно сме глухи за тях.
| |
Тема
|
[re: DannyDeVito]
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 14.02.22 11:17 |
|
Абе, пресилвам и аз, то е ясно, но наистина по-скоро така ми изглеждат нещата, отколкото реципрочно.
”И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре...”
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DannyDeVito (досадник) |
Публикувано | 14.02.22 11:21 |
|
Щото стоиш от едната страна и гледаш субективно. Аз напоследък гледам по ютюб разни македонски политически предавания по темата с България - естествено 90% от риториката е ясна, но имаше доста разумни гласове. Естествено с времето намаляват, а очаквам и да изчезнат.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
MupaM (ordinary юзър) |
Публикувано | 14.02.22 11:25 |
|
Защо смяташ, че намаляват, заради разочарование от "ветото" ли?
Или имаш предвид, че намалява каненето им в предаванията?
”И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре...”
| |
Тема
|
|
|
Автор |
DannyDeVito (досадник) |
Публикувано | 14.02.22 12:02 |
|
Ами забелязах, че дори и тези гласове, които призоваваха към смиреност и препрочитане на "историята" им вече започнаха да говорят по друг начин. Сал един ЛБ остана... Радеколизацията е налице, не знам дали точно това целяхме.
| |
|
Хубавото на цялата разправия е, че темата за отношенията с България и историческите въпроси е постоянно в медиите им. Ясно, че хардлайнерите са си там, но често вече има и свободни дебати, в които се казват много неща. Вярно, че водещите все още реагират с "ама те морале", "немали избор" и т.н., но аудиторията свиква с тезите и не ги скандализират чак толкова.
Например, скоро открих ето този човек - Ѓорѓи Трендафилов. Изглежда открит българин, бил депутат и говорител на министерството на отбраната:
https://www.youtube.com/watch?v=i6twLNWLcSI
Редактирано от bash bugarash на 14.02.22 13:49.
| |
|
Георги Трендафилов е секретар на ГДУ на Петър Колев.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
goga (изследовател) |
Публикувано | 14.02.22 19:00 |
|
Дай ми една причина да не се радикализират? Година и половина чакане е много кратко време, достатъчно само колкото да разбутаме гнездото на осите. За да започнат да линеят, ще трябват десетилетия.
Друг е въпросът, че нямаме мъде да държим толкова време на ветото.
| |
Тема
|
[re: goga]
|
|
Автор |
torlakov-93629 (оД Цаконица) |
Публикувано | 14.02.22 19:40 |
|
Мисля, че бе нормално да се радикализират . Но вече не им е тайна, че има и друг , алтернативен Гоце, при това в оригинални документи. Както и комисията , бегат инстинктивно от темата( темите). Грешка е да се каже , че ни мразят повече. Те си го имат това нещо латентно. Узнаха ли повече от колкото им се ще? Да. Но не това е целта ни, а да си вържем работата в международно правните документи. А именно - да не посягат на наша история , територия, културно наследство. Поне не без да са вече наясно, че не е съвсем тяхна.
И с гърците беха така , като се радикализираха и подписаха в Преспа.
Дали ще издържим, не знам. Но никой няма абсолютната власт в момента да го реши в стил аЛа Георги Димитров . То ест , дори и да стане , ще бъде с отстъпки от Скопие . И то видими. Може би ни ползваха за катализатор в тази посока , защото преди три години можеха да заметат нещата под властта на султан Бойко. А не се случи. Освен България , няма кой друг да може и са иска да ги разтръска от батака на “идентитето”. Гърция има съвсем малък принос до сега.
Редактирано от torlakov-93629 на 14.02.22 19:41.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|