Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:32 27.12.24 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
Тема Митологията за изостаналото царствонови  
Автор goga (изследовател)
Публикувано15.02.22 19:58

През 1939 г Царство България изпреварва по икономически показатели Югославия, Румъния, Полша,Испания и Португалия. И е почти на нивото на Унгария:

https://www.facebook.com/100787862247101/posts/243645494628003/?app=fbl

Редактирано от goga на 15.02.22 19:58.

Тема Re: Митологията за изостаналото царствонови [re: goga]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано15.02.22 20:27

Незнам как да коментирам... Ама СССР преживял голодомора през 1933 е пред нас. А пък Испания май все още си ближе раните от гражданскат война.

Тема Re: Митологията за изостаналото царствонови [re: cumanich126454]  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано15.02.22 20:51

Така, де, така. А пък Сърбия преживя война и пак е преди нас. Сега тва. Любимо! Така, де, не е преди нас, ама беше. ;) А ако не е, то е заради войната. И пак сме наравно с тях, без да сме воювали. Изобщо - най-смотаните и най-никаквите сме.

Гога, митологията е и в двете посоки. Според убежденията - и митологията. ;) Икономически тигър също не сме били. Но да, любимата на някои мантра как и през 1939-та, или която там година, сме били, доказано и неопровержимо, най-бедни в Европа, също в явно пресилена.

”И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре...”

Редактирано от MupaM на 15.02.22 20:54.

Автор komitaO3 (Зъл и лош)
Публикувано15.02.22 21:41

На мен тия сравнения от миналото са ми много смешни. Един дол дренки, все изостанали, аграрни държави, без индустрия, спорят коя е по-малко бедна. Настоящите сравнения с Румъния и Сърбия, са не по-малко смешни. Мощно изостанали държави, които са като титани пред Молдова, Грузия и Босна, но не могат да дишат прахта дори на Унгария, Полша и Чехия. Някак си, да броим кой има по-малко кръпки на потурите...

Тема Re: Митологията за изостаналото царствонови [re: komitaO3]  
Публикувано15.02.22 22:09

Ми, такова е било времето.
Сега и на някой в Норвегия с тесла му е смешно, че караме дизели от 90-те.

Публикувано15.02.22 22:10

Помпай си самочувствието със захарен памук. Щом те кефи.

Тема Re: Митологията за изостаналото царствонови [re: cumanich126454]  
Публикувано15.02.22 22:12

При условие, че това е една шеста от земната суша даже са смешни съветските показатели. А гладоморът не е от беднотия, а от тъпотия и човеконенавистна философия. Убиват от глад най-заможните селски слоеве в Украйна и Русия, за да може Тухачески да строи колосални танкови армади за покоряване на загниващия свободен свят.

Редактирано от goga на 15.02.22 22:13.

Тема Re: Митологията за изостаналото царствонови [re: komitaO3]  
Публикувано15.02.22 22:14

Ми, да, кефи ме.

Дядо ми не е гонил кози, а е карал камион Опел.

Публикувано15.02.22 22:15

Ама те германците в блиндиран вагон я закараха тази човеконенавистна философия там.

Тема Re: Митологията за изостаналото царствонови [re: MupaM]  
Автор TCNQ ()
Публикувано15.02.22 22:17

Върха не е 1939, а 1942-43, и другия е 1981-1984. Твърденията, че сме били аграрна страна е некоректно, да припомня, че сме имали 3 авиозавода. През соца пък бяхме №1 по кражби на интелектуална собственост и заводите в Ботевград и Стара Загора бяха доказателство. Нали не сте забравили компютрите Правец и ДЗУ (най-големите пирати на СД-та в света).

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2024 Dir.bg Всички права запазени.