Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:01 17.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Като го чета Деян Кюранов тукнови  
Автор MupaM (ordinary юзър)
Публикувано12.02.22 16:32

- Дойче веле, разбира се, ...
...след като съм чела преди това коментарите във ФБ-профила на Наташа Котлар, от поста на Торлаков (май) в другата тема, и няма как да не ставам все по-убедена, че лъжците, агресорите и фалшификаторите сме преди всичко ние. Съпоставянето на позициите на двете страни неизбежно оставя у читателя такова впечатление. Масов патриотичен плам от едната страна и смирено посочване на собствените заблуди от другата.

”И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре...”

Тема Re: Като го чета Деян Кюранов тукнови [re: MupaM]  
Автор DannyDeVito (досадник)
Публикувано14.02.22 11:13

Не мисля, че си съвсем права. От другата страна също имаше достатъчно умерени и колаборационни гласове, ние просто взаимно сме глухи за тях.

Тема Re: Като го чета Деян Кюранов тукнови [re: DannyDeVito]  
Публикувано14.02.22 11:17

Абе, пресилвам и аз, то е ясно, но наистина по-скоро така ми изглеждат нещата, отколкото реципрочно.

”И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре...”

Публикувано14.02.22 11:21

Щото стоиш от едната страна и гледаш субективно. Аз напоследък гледам по ютюб разни македонски политически предавания по темата с България - естествено 90% от риториката е ясна, но имаше доста разумни гласове. Естествено с времето намаляват, а очаквам и да изчезнат.

Публикувано14.02.22 11:25

Защо смяташ, че намаляват, заради разочарование от "ветото" ли?
Или имаш предвид, че намалява каненето им в предаванията?

”И замирисва на море
човекът в угарите тъмни
и синурите им бездънни
оставя друг да дооре...”

Публикувано14.02.22 12:02

Ами забелязах, че дори и тези гласове, които призоваваха към смиреност и препрочитане на "историята" им вече започнаха да говорят по друг начин. Сал един ЛБ остана... Радеколизацията е налице, не знам дали точно това целяхме.

Автор bash bugarash (мин. на проп.)
Публикувано14.02.22 13:48

Хубавото на цялата разправия е, че темата за отношенията с България и историческите въпроси е постоянно в медиите им. Ясно, че хардлайнерите са си там, но често вече има и свободни дебати, в които се казват много неща. Вярно, че водещите все още реагират с "ама те морале", "немали избор" и т.н., но аудиторията свиква с тезите и не ги скандализират чак толкова.

Например, скоро открих ето този човек - Ѓорѓи Трендафилов. Изглежда открит българин, бил депутат и говорител на министерството на отбраната:

https://www.youtube.com/watch?v=i6twLNWLcSI

Редактирано от bash bugarash на 14.02.22 13:49.

Тема Re: Като го чета Деян Кюранов тукнови [re: bash bugarash]  
Автор TCNQ ()
Публикувано14.02.22 16:25

Георги Трендафилов е секретар на ГДУ на Петър Колев.

Тема Re: Като го чета Деян Кюранов тук [re: DannyDeVito]  
Автор goga (изследовател)
Публикувано14.02.22 19:00

Дай ми една причина да не се радикализират? Година и половина чакане е много кратко време, достатъчно само колкото да разбутаме гнездото на осите. За да започнат да линеят, ще трябват десетилетия.

Друг е въпросът, че нямаме мъде да държим толкова време на ветото.

Тема Re: Като го чета Деян Кюранов тукнови [re: goga]  
Автор torlakov-93629 (оД Цаконица)
Публикувано14.02.22 19:40

Мисля, че бе нормално да се радикализират . Но вече не им е тайна, че има и друг , алтернативен Гоце, при това в оригинални документи. Както и комисията , бегат инстинктивно от темата( темите). Грешка е да се каже , че ни мразят повече. Те си го имат това нещо латентно. Узнаха ли повече от колкото им се ще? Да. Но не това е целта ни, а да си вържем работата в международно правните документи. А именно - да не посягат на наша история , територия, културно наследство. Поне не без да са вече наясно, че не е съвсем тяхна.
И с гърците беха така , като се радикализираха и подписаха в Преспа.
Дали ще издържим, не знам. Но никой няма абсолютната власт в момента да го реши в стил аЛа Георги Димитров . То ест , дори и да стане , ще бъде с отстъпки от Скопие . И то видими. Може би ни ползваха за катализатор в тази посока , защото преди три години можеха да заметат нещата под властта на султан Бойко. А не се случи. Освен България , няма кой друг да може и са иска да ги разтръска от батака на “идентитето”. Гърция има съвсем малък принос до сега.

Редактирано от torlakov-93629 на 14.02.22 19:41.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.