|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Protostratore, за теб:
|
|
Автор |
kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu)) |
Публикувано | 16.12.21 15:59 |
|
И така да си представим следното:
Имам по-малък брат с който се преоткриваме след години.
Двамата сме отгледани от две различни семейства, живеещи в две различни държави.
Докато сме малки още, аз се интересувам как е той, защото ние знаем, че сме братя, разделени по стечение на обстоятелствата.
Той разбирам, че е по-добре, живее по-охолно и нищо не му липсва. Това не ме натъжава, дори ме радва, защото предполагам, ще дойде време да се видим и отново да бъдем заедно, както когато сме били съвсем малки, преди живота да ни раздели.
В следващите години става така обаче, че нещата се обръщат и на мен като млад мъж нещата повече ми потръгват. Чувам от роднини, че брат ми гледа много завистливо на това и че отхвърля вече направените от мен предложения да се съберем, както едно време. Нещо повече, той ме клепа наляво и надясно, както пред роднини, така и пред непознати, че аз винаги съм бил дивак и не заслужавам този хубав живот, който водя в момента.
Минава време и в крайна сметка той се решава да дойде в моята просперираща компания. Аз обаче познавайки го в последно време, му поставям някои условия на които все пак трябва да отговаря, кандидатствайки за място в нея.
От него разбира се чувам една сочна псувня в стила на онези му "родители", които са го отгледали. Даже ми се заканва, че ще влезе в компанията ми и без моите поставени критерии и без изобщо да се съобразява моето братско мнение. Достатъчно било да плати на който трябва от висшето ръководство на компанията...
Въпроса ми към теб е (също и към Сашето): ти/вие какво би/бихте направил на мястото на големият брат?
| |
|
Тузлия: ние не сме братя, а най-много трети братовчеди.
Второ, не брат, ами майка ти баща ти да са, не ти дължат нищо, след като навършиш 18г.Редактирано от komitaO3 на 16.12.21 16:13.
| |
|
Второто е вярно, а първото е без значение.
Брат, брат'чед, приятел или непознат: качествата са му важни и покрива ли критериите, поставени му от големият 'брат' в случая, ако ще да е в кавички!
Жалкото е, че въпросният малък, разпространява и басни срещу общата кръв.
Той се опитва да ограбва и детството на големият си брат...
И така, Саше, Протостраторе, какво правите вие на мястото на героя, който е рамо до рамо с цивилизованите и проспериращите и иска да привлече малкия невъзпитан, арогантен и безобразен образ, хулещ го непрекъснато и отричащ се от него, в това семейство?
| |
Тема
|
Re: Protostratore, за теб:
[re: kuduger965O6]
|
|
Автор |
goga (изследовател) |
Публикувано | 16.12.21 16:57 |
|
Още по-лошото е, когато близкият по кръв е наркоман или шизо, който разпродава и краде имуществото на брат си или това, оставено от родителите, и напада вербално и физически близките си. Те са наясно, че е невменяем, но пуста любов - все му прощават. Да, ама, сега на карта е поставено съществуването на наследството и на другия брат. Ако прояви лекомислие, може къщата му да изгори или до получи нож в гърлото, докато спи.
Лечението е жестоко. Но без него не може. Абстиненцията е чудовищна. Но мекото поведение би било проява на слабост и вредна привичка.
Редактирано от goga на 16.12.21 17:01.
| |
Тема
|
[re: goga]
|
|
Автор |
kuduger965O6 ((a.k.a.kudoglu)) |
Публикувано | 16.12.21 17:38 |
|
Именно, за това и поставих питането си към дваминята активни македонци овде!
| |
Тема
|
[re: goga]
|
|
Автор |
komitaO3 (Зъл и лош) |
Публикувано | 16.12.21 17:50 |
|
Ама то целият първи пасаж, всъщност изразява нашето членство в ЕС и начина по който гледат на нас в Брюксел, Париж, Хага, Берлин, когато имат досег с политиците, кражбите и неуредиците ни.
И двамата говорите, сякаш сме някакви супер примерни членове, нещо от рода на Литва, Латвия, Естония, а не пропадналия, тъмен балкански субект, какъвто всички сме и какъвто 3/4 от членките на ЕС, се чедят защо са приели и какво всъщност правим там.
| |
|
Сашето в момента е на конферентна връзка по скайп със Заев, за да уточнят официалната позиция и да ти отговорят, а Протостратора звъни по спешност на СМК в Сидни за инструкции.
| |
Тема
|
[re: komitaO3]
|
|
Автор |
goga (изследовател) |
Публикувано | 16.12.21 18:09 |
|
Всеки си гледа в неговата паница. Сега говорим за СМ и България.
Като толкова не им се нравим на западняците, да ни изключат. Или пък да не ни бяха приемали.
Редактирано от goga на 16.12.21 18:09.
| |
|
Може би (за балканския тъмен субект), така както и на Румъния гледат, но това още повече натежава по въпроса: защо аджеба ЕС трябва да си слага още таралежи в джоба, при това тези последните още по-кошмарни от предходните (разбирай България и Румъния)?
Разбира се нашето предложение Албания да се отдели от РСМ и да влезне самостоятелно час по-скоро е перфектно!
| |
|
Защото метрополията така иска.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|