|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Врската на Орсон Велс
|
|
Автор |
Protostrator (ентусиаст) |
Публикувано | 13.03.21 04:53 |
|
со село Дреново, Македонија
е ова видео:
| |
|
Има нещо дълбоко сбъркано при сърбите. Цялата им посока на мислене за народностно развитие е грешна. Историята им е показала и доказала многократно, че техният враг не сме ние, брачата от юг. Ние с тях сме в естествено културно, кръвно и гео-политическо единство. Общият ни път е на запад. Те нямат работа тука, нямат място!
Народът им намира най-добро развитие към Срем, Войводина, Печ. Там са им успехите и културните средища. Там започва и възраждането им. От там винаги е идвала и най-голямата заплаха - немци и маджари. Те (сърбите) са виновни да няма днес Македония!!!
Македония без Солун (поне Кавала) не е Македония. Това й е столицата, затова ние там отваряхме първите си училища, там основахме революционна организация, там правихме дейност - атентати, затова и армията ни натам първо тръгна и влезе 1912! Натам искаше и "вашата" армия 1945! Скопие, Битоля, Прилеп (хайде, Охрид ще го оставим), това не са градове-столици. Това са дребни селски общини от балканите. А те, глупаците (сърби) драпаха и се навираха от брата си да вземат нещо да откраднат. България се отказа от Морава, от Ниш, Пирот, Враня, беше готова и Скопие да им даде за да сме в съюз, но глупака от глупостта си пати.
Заедно, двете армии/държави трябваше да бием турците, както и ги бихме при Одрин. После съюзени да вземем Солун (да гоним гърците) и го направим общо пристанище. Черна Гора до Драч. После цял Банат и Срем за Сърбия, Добруджа за България. Адриатика половината беше тяхна барабар с Босна.
Само така на балканите щеше да има мир, защита, сила и просперитет. Нямаше и Европа да страда, защото и братята си в Австро-Унгария щяхме да освободим, ако трябва и руси и германци да бием в съюз със Запада. Натам бе общата ни посока за развитие.
Вместо това - най-гнусната и братоубийствена Сръбско-българска война 1885, измама в 1912-1913, перверзията наречена Вардарска бановоина (днешна РСМ), милиони сърби клани от немци и унгарци, братоубийствени войни и разорана държава от собствените си езикови, кръвни и верски братя. Разпарчетосани Балкани.
Днес сме заедно с турци, гърци и румънци без никакви проблеми, но без най-близките си - сърби и македонци. Не е грешката в България!!!
Какво Дреново, брат!? Да си ги наврат у гъзот Сите Дражи, Бабунски, Тръбички и главорези безсъвестни. Показаха се дребни гешефти и криминалци. Как да си съюзник с тях!?
| |
Тема
|
Re: Врската на Орсон Велс
[re: leyte]
|
|
Автор |
Amateur (TrollBuster) |
Публикувано | 13.03.21 10:59 |
|
Заради тия галфони думата "четник" е станала нарицателна в Европа. Поне в Унгария.
| |
|
Много добър анализ!
Никога не съм мислил в тази посока, но напълно подкрепям написаното от теб.
Винаги съм се чудил на тази недалновидна сръбска политика и някак си вечно завистлива спрямо България.
Опитвал съм се да намирам отговора в средновековието и раждането на тяхната държавност. Там обаче се откриват повече респект и уважение към Българското Царство, историята и културата му. Даже я копират здраво.
После става нещо с тях при възникването на национализмите…!
| |
Тема
|
[re: Amateur]
|
|
Автор |
leyte (ветеран) |
Публикувано | 13.03.21 11:49 |
|
Сигурно има разлика да пукаш секулите в австрийска униформа и се водиш по устав, друго е разпасана тайфа по цървули.
Тук му викаме "башибозук". Хората навсякъде са еднакви.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Amateur (TrollBuster) |
Публикувано | 13.03.21 12:22 |
|
Имах предвид, че заради четниците на Аркан (не на Дража Михайлович) и други подобни сръбски паравоенни образувания, днес думата "четник" се използва в унгарския, като нещо много лошо. Разпасани отряди, които избиват мирно население от различен етнос.
| |
|
Формулата за успех на балканите е в свръзката на "трите морета". Българите я знаят от памптивека. Преди нас я знаят римляните и затова Константинопол е среда и втора столица. После османците. Само така се гради тук империя.
Никога няма да видим благоденствие на балканите ако не свържем в здрав съюз (няма как една държава) простора Констанца/Бургас-Солун/Александрополи-Драч/Дубровник. Имаме го наполовина. Остават да се свържат в съюз първо помежду си Албания и Северна Македония. Военно вече е факт, следва политически и социално, с всякакъв вид пътища и контакти. По един или друг начин това ще се случи.
Можехме да го случим ние със сърбите, което би било най-ествственото нещо и двете да сме сред водещите в Европа от началото на 20век. Мисля, България е направила всичко по силите си. В това число и чрез съюзници. Гърци и сърби (дори румънци) не го разбират, от което страдаме всички. Сега има достатъчно предпоставки и активността ни, водещата роля на България по включването на Западни Балкани е историческо задължение.
Завиждат, но не знаят за какво, не могат да го формулират. "България на три морета" е идея, евфимизъм, а не национализъм и шовинизъм. Другите са на "Аз да съм зле ама Вуте да е по-зле".
| |
Тема
|
|
|
Автор |
TCNQ () |
Публикувано | 13.03.21 14:09 |
|
А не смяташ ли, че Сърбия, в този и вид от XIX век и създаването и на картата, е маша на Русия и имперските и интереси на Балканите? И това се вижда от самото начало - от Легиите на Раковски!
Иначе блестящ анализ!
| |
Тема
|
[re: TCNQ]
|
|
Автор |
leyte (ветеран) |
Публикувано | 13.03.21 16:18 |
|
Като се обичат па да се вземат...!
Странното е, че това твърдение те го имат за нас, със същите основания.
| |
Тема
|
[re: Amateur]
|
|
Автор |
leyte (ветеран) |
Публикувано | 13.03.21 16:30 |
|
Може. Аз знам, че сърби са участвали в потушаването на унгарските въстания срещу Австрия на немска страна, точно като свободно събран да граби башибозук. Не наемници или екипирана армия.
Ще ти потърся източника, но съм сигурен, че го знаеш. Дори съм си мислил, че така и са се възпитали изначално в бойно дело.
Скоро четох писмата, които си разменят главатарите им по време на въстанието срещу нас през ПСВ и за унгарците се сетих - четници (бауши). Да видиш сами как се описват и определят.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|