Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:05 15.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Какво стананови  
Автор goga (изследовател)
Публикувано08.12.20 20:43

Нали баба Меркел и Чичо Сам щяха да ни набиват канчето, щяхме да сме клекнали преди Нова година, имало уговорка с горкия Заев, който аха-чака да ни пристане.
Сега гледам сълзи на безсилие и яд

А скопияните го вадят голям на декларации, никаква поука и покаяние...

Чакам сега на 30 март Х.И. със спешни совалки с наследника на Б.Б.

Тема Re: Какво стананови [re: goga]  
Автор jingiby (АнТИКВИзатор)
Публикувано08.12.20 21:10

Правителството на Северна Македония информира, че България е наложила вето на преговорите на Северна Македония с Европейския съюз, съобщи днес Макфакс, цитирана от БТА. С това, както заявиха от правителството, България е застанала на пътя на нашата европейска интеграция, за която нееднократно институциите на ЕС и всички останали страни членки поотделно, включително и София, са казвали, че Скопие изцяло изпълнява условията, се казва в съобщение на правителствената служба за връзки с обществеността.

ВЕТО!

Тема Re: Какво стананови [re: goga]  
Автор rimskia (набор dir.2001 )
Публикувано08.12.20 23:52

Да и тук имаше "ще клекнем, пак ще ни бият" и т.н. Дори ми се струваше, че въпреки, че нямаше как това да се случи, тези хора биха били доволни наистина да се предадем за да потвърдят пред себе правотата си. Е, не стана.

Сега вече наистина можем да започнем да преговаряме с Македония. Поставили сме максималистични изисквания има на къде да отстъпваме и никой да не е смачкан. При всички случай ще получим нещо. А каква беше алтернативата? Всичко да дадем, да се свием и да станем предмет на агресия и подигравки за десетилетия напред.

Ясно е, няма да получим всичко, но и вардарци няма да могат всичко да откраднат както се бяха приготвили. Ще строим междудържавни отношения, а няма да снимаме любовен сериал.

Въобще от 30 години това е най-добрата операция на външната ни политика. За първи път са имали план.

P.S. Нови правила, но същата игра.

Редактирано от rimskia на 08.12.20 23:52.

Тема Re: Какво стананови [re: rimskia]  
Публикувано09.12.20 06:39

Да, и аз смятам, че въпреки грешките и непостоянството от последните години, действията на правителството около ветото бяха правилни. Още повече, дори на "поправителния" изпит, Скопие не показа готовност за умерени отстъпки. И ако бяхме клекнали, щеше да се тълкува като слабост и поражение.

Какво ще се случи догодина - само Господ знае. Аз не мисля, че след нашите избори Скопие ще промени драстично поведението си. Те затова и се надяват тук да дойдат "техни хора" на власт. Засега такива са ДПС и ДБ. Герб също биха се извъртяли, според мен, при определени условия. Подозирам, че и Цветанов е в отбора.

Тема Кой тукнови [re: jingiby]  
Публикувано09.12.20 11:06

...се казва Илхан

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/ilhan-kjuchjuk-ne.html

Тема Re: Кой тукнови [re: goga]  
Автор tormentor (мъчител)
Публикувано09.12.20 13:27

ми ей това стана:

МВнР се вбеси на глупостите на нарочно наетата от скопие "лобистка компания"

кажи му северномакедонец вместо да го обиждаш

Тема Re: Кой тукнови [re: tormentor]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано09.12.20 13:58

Време е правителството на Република Северна Македония да се откаже от манипулативната теза, че България оспорва правото на самоопределение и идентичността на гражданите на Република Северна Македония или правото им да наричат езика си както пожелаят.

Тук май имаме смекчаване на позицията? Анна Кочева от БАН не хареава това...

\"Мъдростта идва от опита, а опитът често е резултат от липсата на мъдрост.\"

Тема Re: Кой тукнови [re: cumanich126454]  
Автор Shtrkot (fyromophagos)
Публикувано09.12.20 15:56

Чакай тепърва да видиш какво смекчаване ще настане, след 20 януари....сега още ближем солта, идват и тоягите....

Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...

Тема Re: Кой тукнови [re: cumanich126454]  
Автор tormentor (мъчител)
Публикувано09.12.20 16:13

това съм го чувал от захариева и покрай първото вето.

кажи му северномакедонец вместо да го обиждаш

Тема Re: Кой тукнови [re: tormentor]  
Автор komitaO3 (български)
Публикувано09.12.20 16:29

Днес тя каза, че не било вето, а несъгласие с преговорната рамка.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.