Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:52 13.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Петър Младенов, 10.12.1989г.нови  
Автор komitaO3 (български)
Публикувано11.11.19 07:59

Описание състоянието на държавата, към датата на речта:

Тема Re: Петър Младенов, 10.12.1989г.нови [re: komitaO3]  
Автор balkanian (умерено лош)
Публикувано11.11.19 09:12

Недей така. Куманич няма да може да спи!

Японска техника брат - полуоска от \"Тойота\"

Тема Re: Петър Младенов, 10.12.1989г.нови [re: balkanian]  
Автор cumanich126454 (русский трол)
Публикувано11.11.19 09:19

Хе, хе... чел съм го навремето в оригинал в "Работническо дело". До болка е прав Петър Младенов освен в опита си да прехвърли отговорността за краха на псевдо социализма само върху Живков и неговия клан и конкретно бандата на четиримата (Гриша Филипов, Огнян Дойнов, Стоян Овчаров и Петко Данчев).
-----
Лично аз осъзнах, че крахът наближава някъде около 1983 година след разговор с вуйчото на жена ми. Той беше зам. генерален директор на Комбинат за нестандартно оборудване (така се казваше мисля) в Хасково. Все ми се струваше, че този комбинат наред комбинатите в Радомир, Дебелт и Русе са мотора на българската икономика. От разказа на вуйчото разбрах истината, че те са воденичния камък, който ще потопи държавата.

Тема Re: Петър Младенов, 10.12.1989г.нови [re: cumanich126454]  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано11.11.19 09:37

За безумието в Радомир и изливаната хей така валута в една дупка - знам от работили там.
Значи и ти си от окатите, разбрали, още тогава, че крахът на системата почва барем едно десетина години преди това, а по баш върховете, хеле пък в Кремъл - откъм средата на 70-те.

Тема чел съм го във вестник, доста преди 1989нови [re: tuzlija-179435]  
Автор mak ot Sofia (безпристрастен)
Публикувано11.11.19 10:05

Оранжерия. Директорът не харесва агрономката. Много знае. Пък агрономката поръчала на хидрометеорологичната служба да й звънне, когато се очакват слани. Но звъненето попада на директора и той вежливо казва. Благодаря. И не казва на агрономката, нито нарежда да се приберат цветята в оранжерията. На следващата сутрин уволнява агрономката за нанесени щети на оранжерията.
Друг случай. Завод за буркани. Толкова много произвеждал, че предприятията за компоти не смогвали да ги вземат. И директора наредил готовите буркани в склада да се изпочупят и да се произведат нови буркани. При преизпълне ние на плана се полагали премии!
Подобна щуротия съм чел в една книга на Виктор Суворов. Един завод за изкуствени торове бълвал толкова много, че колхозите нямали достатъчно цистерни. Та той гледал какво правят шофьорите от другите колхози и той започнал да прави същото. Пълнят цистерните и ги изсипват в реката. На ден правел по 10 курса!

Редактирано от mak ot Sofia на 11.11.19 10:34.

Тема Re: Петър Младенов, 10.12.1989г.нови [re: komitaO3]  
Автор mulcho ()
Публикувано11.11.19 10:21

Бай Тошо като човек и държавник е стоял по-високо от тези съветски лакеи. Но много се радвах и радвам, че го свалиха, също когато и те поеха пътя си в канализацията. Някой ден отекат и ДС кукловодите, артистите им на сцената и България ще стане това което е била до 1944 г. - една сравнително свободна, независима и разумно управлявана държава.

Тема Re: чел съм го във вестник, доста преди 1989нови [re: mak ot Sofia]  
Публикувано11.11.19 11:19

Един завод за изкуствени торове бълвал толкова много, че колхозите нямали достатъчно цистерни. Та той гледал какво правят шофьорите от другите колхози и той започнал да прави същото. Пълнят цистерните и ги изсипват в реката. На ден правел по 10 курса!

Баща ми работеше на каскада "Белмекен-Сестримо". Летните ваканции съм ги карал там. Та съм наблюдавал как шофьори изливат бензин и нафта в канавките. За да оправдаят надписаните курсове с извозена скална маса. Че не може да пишеш, че си извозил 40 курса днес на 3 км. а резервоара да ти е пълен почти догоре.

Тема когато започне да се оценяванови [re: cumanich126454]  
Автор mak ot Sofia (безпристрастен)
Публикувано11.11.19 11:25

кое е по-добре, преди 1989 или след това, много от оценителите не си спомнят.
Например магазините. Със страхопочитание питах: Извинете, имате ли еди какво си. Защото магазинерките си говореха нещо и аз ги прекъсвах. Даже си спомням един смешен случай в ЦУМ, там се продаваха радиочасти. Обикновено жените зад щанда онтоваряха: Нямаме. А аз, нахален: Това зад вас не е ли точно това, което търся

Та вчера, великият 10ти, гледах един професор по БНТ. Той каза, че преди 10ти системата е била лоша, но след това станало още по зле. Системата станала съсипваща! А този професор (Атанас Семов) не е случаен човек. В Конституционния съвет на България работи!

Редактирано от mak ot Sofia на 11.11.19 11:31.

Тема Re: когато започне да се оценяванови [re: mak ot Sofia]  
Публикувано11.11.19 11:46

Той каза, че преди 10ти системата е била лоша, но след това станало още по зле.

Атанас Семов е абсолютно прав. Виж в съседната тема, която съм открил (и по която още няма познал) какво е казал един десен политик евродепутат (това е жокер):

У нас представата да забогатееш на всяка цена и да не обръщаш внимание на проблемите на другите хора е станало норма на естествено поведение.
Много хора у нас наричат това поведение дясно. Егоизъм, алчност, себичност, незаинтересованост към другите хора в затруднено положение – нито една сериозна партия в ЕНП днес не поддържа подобна идеология, дори ако е залитала в тази посока...
Прекомерният индивидуализъм вече е осъзнат проблем в Западна Европа и обществата там търсят пътища да се освободят от него.

Тема Re: Петър Младенов, 10.12.1989г.нови [re: cumanich126454]  
Автор balkanian (умерено лош)
Публикувано11.11.19 11:48

Лично аз осъзнах, че крахът наближава някъде около 1983 година след разговор с вуйчото на жена ми. Той беше зам. генерален директор на Комбинат за нестандартно оборудване (така се казваше мисля) в Хасково. Все ми се струваше, че този комбинат наред комбинатите в Радомир, Дебелт и Русе са мотора на българската икономика. От разказа на вуйчото разбрах истината, че те са воденичния камък, който ще потопи държавата.

======

Чакай малко брато. За какъв крах говориш? Ти досега разправяше, че всичко е било тип-топ по времето на комунизма. Излиза, че си знаел, че идва крах от комунистическата система, а на нас ни я хвалиш. Може ли такова нещо?

Японска техника брат - полуоска от \"Тойота\"

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.