|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
Тема
|
"Повече ЕС? Не, благодаря!"
|
|
Автор |
komitaO3126319 (български) |
Публикувано | 05.12.15 12:05 |
|
Пустите датчани, станали московци
| |
|
име на темата, човек може да си помисли, че датчаните не харесват ЕС. А те са всъщност против разширяване на ЕС.
| |
|
Така както съм сложил името на темата е 1:1, слогана на кампанията на Датската Народна Партия, по време на референдума. Пише го в статията, към която съм сложил линк.
| |
|
В Дания имаше и два отрицателни референдума за членство ЕС, но третият успя. Така ще стане и с "повече ЕС". Неизбежно е...
| |
|
Разбирам евроскептицизма в момента на западноевропеецът, ще го преболедува. Не разбирам евроскептицизма на човек от България например, Европа е единственият шанс за България. България вече няма ресурс да се самоуправлява сама и съществува като независима държава. Мисля, че евроскептицизма в България се насажда умишлено, упорито и целенасочено от проруски кръгове. Руската политика е и стремеж да се разгражда Европа защото Русия се страхува от силна и обединена Европа.
Редактирано от priyatel na russiya на 05.12.15 18:08.
| |
|
Евроскептицизма е понятие, насочено към евроидиотите в Брюксел, именно чиято политика, води към разрушаване на ЕС. Това, че Русия се възползва от евроидиотизма на чиновниците в Брюксел, не е вина на Русия, която като империя, си гледа интереса, а е следствие на това, че европейските елити, са скъсали с реалния живот на подопечните си. Факт е, че България не е в състояние да бъде самостоятелна държава, поради тоталното разграждане на държавността ни, като моето вътрешно убеждение е, че това си беше чисто наша вътрешна работа. Нямаме шанс, без ЕС и НАТО, също факт. Дърленето спрямо Русия обаче също е идиотия. Русия не може да ни донесе нито просперитет, нито суверинитет, но може да се възползваме от добри отношения с нея, а и както винаги съм подчертавал, Черно море, не е мексиканския залив и оттатък не се намира Флорида, а Русия, щем не щем. Към настоящия момент, ЕС се саморазрушава, поради това, че политиката на либерализъм, не е характерна за географските ни ширини. Либерализъм, в политическия смисъл на думата. Денафицикацията, след 1945г., отиде в други посоки и възприе идеология, създадена отвъд Атлантическия океан. Идеология, способстваща за мултикултурното общество на САЩ, но водеща до разрушаването на старите традиции на Европа. Традиции, в които допреди 1917г. Русия винаги е била част от европейския концерт. Традиции, в които Европа имаше и зъби и дупе. Тази Европа, липсва на радикализиращите се маси в Европа, в частност на датчаните. Стара Европа, не би търпяла преселение на банди социални търтеи и да гледа безучастно. Стара Европа, ни би търпяла строителството на джамии в столиците и оформянето на крупни мюсюлмански квартали по всичките си големи градове. Стара Европа, би реагирала за отрицателно време, на банда брадати педофили, ширещи се на източната част на вътрешното си море(Средиземно). Стара Европа, въпреки закостенялата си богата аристокрация, никога не бе допускала подобна доминация на шепа корпорации. Тази Стара Европа ни липства, въпреки че тя никога, а и още дълго време, няма да ни приеме за пълноправна част от себе си.
| |
|
Някаква леля от "Дойче веле" съвсем сериозно се е разлютила на източноевропейските скептистици:
| |
|
Източна Европа, за първи път в историята, показва еманципираност и собствена воля. А Барбара Вазел, очевидно показва, че за западноевропееца, източноевропеца, трябва да е послушен бройлер.
| |
|
Източна Европа, за първи път в историята, показва еманципираност и собствена воля.
---
И аз така мисля, но колегата по-горе твърди:
България вече няма ресурс да се самоуправлява сама и съществува като независима държава.
Твърде пораженческо... Но може и да е прав. Съдя от следното - тези дни 10 източноевропейски страни писаха писмо за вредата (към техните интереси) от "Северен поток - 2".... После тези 10 станаха 9 защото България оттегли подписа си... Вероятно защото вече не сме независима държава и е по-добре "да оставим началниците да се разберат..."
---
Мене ако ме питат: предпочитам да получаваме руски газ от СП2, а не от ТП щом не става от ЮП...
| |
|
Ние сме държава, доброволно отказала се от собствения си суверенитет.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | (покажи всички)
|
|
|