Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:33 16.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема недоволните (протестърите)нови  
Автор sofmak-90087 (безпристрастен)
Публикувано02.11.15 10:10

Недоволството е важно настроение за всяко живо същество. Малко ми е филисофска темата, но недоволни има и в Македония, т.е. позволявам си да я пусна в този клуб.
Вредно или полезно е неодобрението, критикуването. Естествено е полезно.
Та ще започна отдалеч. Бакалия. Продавач и купувач. Купувачът си мисли: Този иска да ми съдере кожата. Продавачът също е недоволен: Този иска да му го дам без пари

Повдигам този въпрос заради тактиката за изразяване на неудовлетвореност. Обидите, лошите етикети, диагнозите.. не подобряват възможностите за успешно решаване на проблемите. А проблемите са вечни. От време на време се увеличават, става криза.
Човечеството, въпреки че се състои от съвкупност от мозъци, се описва добре от природните закони. Намеквам за нормалното разпределение, измислено от Гаус.
Гласувалите за една или друга партия, ако се нарисуват като графика, все правят една купчина. Може да се случи три партии да имат приблизително равни гласове, но винаги има и такива с малко гласове, има и доста, които не прескачат 4те процента.
За обикновения гласоподател след "поражение" не остава друго, освен: Не губи кураж - идва нов тираж.

Тема Re: недоволните (протестърите)нови [re: sofmak-90087]  
Автор Shtrkot (fyromophagos)
Публикувано02.11.15 10:28

Welcome back, Sofmak! Чудесно мнение, напълно съм съгласен, но да не забравяме и подобни феномени:

Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...

Тема Re: недоволните (протестърите)нови [re: Shtrkot]  
Публикувано02.11.15 10:41

Забравянето трябва да е предшествано от запомняне

Не се стремя да запомня въстанията, бунтовете в САЩ. Запомнил съм само тълпи, които чупят магазините и изнасят колкото могат да носят. При тези сблъсъци има и убити. Гледал съм и бунтове в Париж. Гледал съм (което даваха) и Норд Ост. То също си е бунт. Но тези неща си имат и обективни причини, довели до случването им.

Автор DannyDeVito (досадник)
Публикувано02.11.15 10:58

Здравей Софмак, много се радвам че се завърна. Гледах със смесени чувства

тази сутрин. Смесени чувства, защото не може да не тревожи безалтернативността. БСП я чакахме 25 години да стигне това състояние, което е сега и въпреки това не се радвам. Единственото хубаво нещо е, че най-накрая тази мракобесна идеология и партия си намериха майстора, бяха просто изядени отвътре.

Редактирано от DannyDeVito на 02.11.15 11:00.

Тема Re: недоволните (протестърите)нови [re: DannyDeVito]  
Публикувано02.11.15 11:13

Съсредочаването на властта само в едни ръце трябва да е мигаща лампичка (аларма).
Много много не помня такива неща, като например сега ГЕРБ заедно с реформаторите и патриотите ли са комбина, но все пак не могат да правят каквото си искат.
Аз си мисля, че ГЕРБ печели, защото се захвана сериозно с тази задача най-накрая тази мракобесна идеология и партия си намериха майстора, бяха просто изядени отвътре.
В природата няма вакуум и естествено положителните неща ще си намерят нови последователи.

Публикувано02.11.15 11:53

Като се разхождам из Интернет и намеря стар филм, който съм гледал и ми е харесал, взема, че го сваля. Защо ги свалям и на мен не е ясно, защото не ги гледам.
Току що, обаче, си пуснах "Седморката на Блейк". Главният герой е протестър. В бъдеще купуването на гласове ще е заместено с монтирането на чип в главата

Автор DannyDeVito (досадник)
Публикувано02.11.15 12:19

Тема Re: недоволните (протестърите)нови [re: DannyDeVito]  
Публикувано02.11.15 12:54

Аз лично не гледам Кулезич. Прилича ми на Диков.
Не гледам и Биг Брадър. Не гледам и Слави Трифонов.
Въпрос на вкус.
И Заю Баю скочил в копривата, пък после Кумчо Вълчо го търсил, но не успял да го намери

Работата на журналистите е да търсят сензацията. Като няма си я измислят. Например отидат при някой и го питат: Какво ви е мнението за еди кой си? После отидат при еди кой си и го питат същото.. И после Биг Брадър - страхотен скандал.
Тук, предполагам, всички единодушно ще ми напишат: Царят дойде в България и стана министър-председател, за да си вземе имотите.
Но аз си спомням как той отговаряше на подобни провокации: Не е моя работа да давам оценки

Автор jingiby (Джингиби)
Публикувано02.11.15 13:54

Аз си мисля, че ГЕРБ печели, защото се захвана сериозно с тази задача, най-накрая тази мракобесна идеология и партия си намериха майстора, бяха просто изядени отвътре.

Това не ми стана ясно! С какво се е захванал ГЕРБ? Дали случайно смяташ, че партия чийто елит е съставен в по-голямата си част от бивши партийци, включително: партийни секретари, комсомолски секретари, офицери от Народната милиция и друга комунистическа номенклатура е изместила комунистическата идеология в страната, обществото или от друго място? Това не е ли майтап? Или те според теб се различават по нещо от БСП в идеологически аспект? Не са социалистически, комунистически или центристки ориентирани, или какво?

Тема Re: недоволните (протестърите)нови [re: jingiby]  
Публикувано02.11.15 14:23

Нещо подобно на американската външна политика. Американците се съюзяват с всеки, който е против техните противници. Например Бин Ладен. После техният нов съюзник се обръща против тях.
Аз си имам мнение (може да е грешно), че ГЕРБ беше създаден, за да помогне на БСП пронив СДС. После ГЕРБ се обърна срещу БСП. Излезна от контрол.
В тази държава всичко е продукт на член 1.
Мисля, че ти писах, че съм бил комсомолски секретар и в гимназията, и в МЕИ. Не можах да избягна Комсомола и в БАН. Там не бях секретар, а отговорник по физкултурната и не знам още каква дейност. Според лустрацията не трябва да заемам ръководни постове. Но аз съм се самолустрилал. Не искам да ръководя нищо, дори млади научни работници

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.