|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
Тема
|
Сите на Майданот
|
|
Автор |
shtrkot-126622 (fyromophagos) |
Публикувано | 05.05.15 23:57 |
|
Напрежение е протести тресат Македония
-
A
+
stat 22:53 | 5 май 2015 | По света / Редактор Мануел Насименто / обновено преди 2 минути
Виж 1 снимка
Хиляди протестираха пред сградата на правителството в Скопие
Сн.: EPA/БГНЕС
Причина за протестите пред сградата на правителството в Скопие са записи от подслушвани телефонни разговори, свързани с убийство на младеж през 2011 г.
Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) показа записи, свързани с убийството на Мартин Нешковски, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от Агенция "Фокус".
22-годишният Мартин Нешковски почина през 2011 г., след като беше пребит от полицаи. Инцидентът стана по време на празненството за изборната победа на управляващата ВМРО-ДПМНЕ.
От македонското МВР няколко дни даваха противоречиви информации за това каква е причината за убийството. Накрая беше осъден служител на специалната полицейска част „Тигри”.
От сегашните записи става ясно, че от МВР не са знаели точно какво е станало, а охраната на премиера Никола Груевски два дни е укривала инцидента, с цел да намерят оправдание.
Също така стана ясно, че служителят незаконно е бил на площада, тъй като съгласно закона за специалните части те трябва да действат само с униформа. Той е бил там по искане на шефа на охраната на премиера Груевски.
Пред сградата на правителството в Скопие броят на протестиращите надхвърли 3000 души, предаде македонското електронно издание МКД.
Протестиращи спуснаха държавните знамена пред сградата на половина. Към сградата хвърчаха яйца и картофи.
Те скандираха „Убийци” и призоваваха полицаите да се присъединят към тях. Други скандираха „Малкото диктаторче”, пееха държавния химн и развяваха знамена на Македония и на Албания.
Протестиращите пред сградата на правителството в Скопие успяха да пробият полицейския кордон и да влязат в двора на министерския съвет, предаде електронното издание на македонския вестник ”Вест
Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...\\\\\\\\\\\\\\\".
| |
|
пееха държавния химн и развяваха знамена на Македония и на Албания.
Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...\\\\\\\\\\\\\\\".
| |
|
Причина за протестите пред сградата на правителството в Скопие са записи от подслушвани телефонни разговори, свързани с убийство на младеж през 2011 г.
Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) показа записи, свързани с убийството на Мартин Нешковски, предаде македонското електронно издание Telegraf, цитирано от Агенция "Фокус".
22-годишният Мартин Нешковски почина през 2011 г., след като беше пребит от полицаи. Инцидентът стана по време на празненството за изборната победа на управляващата ВМРО-ДПМНЕ.
----
Тук възниква един основателен въпрос: Записите са били налични още през 2011 г. Защо е трябвало да се изчаква да минат цели 5 години за да се пуснат чак сега в обръщение? Отговорът е прост: защото тези записи тогава нямаше да могат да свалят Грую. Тогава той беше в зенита на славата си. Кучият син тогава беше наш и беше удобен, а днес не е... Ето сега възможност да го хвърлим на тълпата... Така се случват разните му цветни революции... но като се сетя, че нито една не е завършила с траен мир и благоденствие, ме обзема песимизъм за македонското бъдеще.
| |
|
тва твойто нищо не е, чакай сега като дойде Йована и да изпее за Груя горчива старомакедонска сага.
Пък американците кво ги чака - смрт!
Според мен нормалните хора, дори и /и май - най-вече/ в България 8ако въобще се интересуват/ трябва да се радват на смяната в Скопие /ако стане/.
Иначе - Честит Гергьовден!
| |
|
Грую тая власт само с кръв ще я предаде...
| |
|
Грую тая власт само с кръв ще я предаде...
---
Сутринта гледах кадри от "Скопскиот майдан"... повече ми приличаше на Софийските хепънинги от лятото на 2013 г. (разходка по жълтите павета на цялото семейство заедно с кучето). А и работата бързо-бързо се е спихнала:
| |
|
Ти за Груйо ли жалиш?
| |
|
отдъхни си сега. Газпром засега държи фронта.
| |
|
Боли ме дедовия за Груйо...всъщност Груйо ще бъде заменен от СДСМ, които са същите антибългари, както впрочем и 90 процента от елита в Скопие....
| |
|
Не само от елита, но и от простолюдието.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | (покажи всички)
|
|
|