|
|
|
Тема
|
Цар Самуил и ФИРОМ...
|
|
| Автор |
jingiby (Джингиби) |
| Публикувано | 16.06.14 17:25 |
|
|
БУГАРСКИТЕ ИСТОРИЧАРИ ТОЛКУВААТ ДЕКА САМУИЛ Е ПОСЛЕДНИОТ БУГАРСКИ ЦАР, ПРЕД БУГАРИJА ДА ПАДНЕ ПОД ТУРСКО РОПСТВО...
Редактирано от jingiby на 16.06.14 17:27.
| |
|
|
|
Може би в смисъл, че после царете са власи и кумани...
| |
|
|
|
Той е арменец, така или иначе...
Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...\\\\\\\\\\\\\\\".
| |
|
|
|
Така кътат Иван Владислав (и братчед му) и неговата плоча за произхода му, а за Пресиян Втори със сигурност не са и чували. После мъглата им не ще да е по-малка около Петър Делян и Георги Войтех. Второто бугарско царство за нив требе да е кумано-татарско.
| |
|
Тема
|
Re: Цар Самуил и ФИРОМ...
[re: jingiby]
|
|
| Автор |
Капанец (читател) |
| Публикувано | 16.06.14 20:21 |
|
|
На тия каквито са им историците, такива са им и журналистите.
| |
|
|
|
Още един бисер:
...Самуил умрел во Прилеп кога ги видел своите ослепени војници. Сите негови центри се во Преспа и во Охрид, делумно и во Воден, во една фаза од неговото владеење. Цар Самуил примал некои одличја од териториите што влегле во неговото царство, меѓутоа, <strong>нема врска со Преслав и Плиска, кои се престолнини на првото бугарско царство. Тие се друга територија и со друга идеологија
Това за идеологията ме смути
| |
|
|
|
Абе големи идеолози са в Скопие, заеииииии...
Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...\\\\\\\\\\\\\\\".
| |
|
|
|
Рекат го и отсекат,не бива вчера да са си дошли от ония времена с машината на времето,мама му стара!
| |
|
Тема
|
Re: Цар Самуил и ФИРОМ...
[re: jingiby]
|
|
| Автор |
falkenbach (municipal waste) |
| Публикувано | 03.07.14 16:15 |
|
|
какво стана с мощите на Самуил?
Божката Димитров договорили ги или не зависи от него?
NO GODS, NO MASTERS!
| |
|
|
|
|