Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:58 03.11.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Тема Почит за бойците отЕвропейската войнанови  
Автор tuzlija-179435 (стар вълк)
Публикувано08.04.14 13:49

Днес било ден за отдаване почит на жертвите от Първата свет.война.
Дядо ми(1895-1988) беще един от преживелите(малък процент от набора им).
Преди това в 1913 отишъл да се бие за Мелник ,Кресна и Ораново-"без да подлежи на набор и мобилизация в Българската армия."
За тях нямаше безплатни карти за ЖП и автобус,хеле пък пенсии,докато бяха живи.Изключението бяха последните 12(дванадесет) Мак.-Одр. опълченци през 1981.
Барем мъже са били.Бог да ги прости!

Тема Re: Почит за бойците отЕвропейската войнанови [re: tuzlija-179435]  
Автор koмитa (български)
Публикувано08.04.14 13:54

Бог да ги прости. Слава и величие.

Тема Re: Почит за бойците отЕвропейската войнанови [re: tuzlija-179435]  
Автор kuduger-96506 ((Котроманичев))
Публикувано08.04.14 14:00

Вечна слава и величие. Прадядо ми по женска линия дори е отличен с медал за храброст в ПСВ. По голямия му брат преживява войната заедно с него по бойните полета, но по-малкия оставя костите си на тях.

Тема Re: Почит за бойците отЕвропейската война [re: tuzlija-179435]  
Автор dean dimov (gioni)
Публикувано08.04.14 16:43

Бог да ги прости! В тази война е загинал един мой прадядо, а дядо ми по бащина линия е бил дълго време пленник. Иска ми се загиналите в ПСВ да бъдат публикувани, така както това направиха със загиналите в Балканските войни.

Тема Re: Почит за бойците отЕвропейската войнанови [re: dean dimov]  
Автор stanislav_n_s-110288 (поназнайващ)
Публикувано08.04.14 20:55

В отговор на:

Иска ми се загиналите в ПСВ да бъдат публикувани, така както това направиха със загиналите в Балканските войни.

И това ще стане!
До края на тази година ще се появят списъците на всички наградени, а те не са никак малко.
Също тази есен ще тръгне един сайт със снимки само от ПСВ.
Догодина - в юбилейната от включването ни във войната ще тръгне и сайта с имената на загиналите.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.