|
|
|
Тема
|
Няма спасение
|
|
| Автор |
Darkages (пристрастен) |
| Публикувано | 20.11.12 20:39 |
|
|
В началото на месеца пътувах до Италия. Още с настаняването в самолета и след задължителните инструкции за безопасност взех да разгледам някакво списание на авиокомпанията, за да мине по-бързо полета.
И не повярвах на очите си:
Статията беше повърхностна, в стил "травъл"- с описания на най-известните обекти, заведения с традиционна храна, места за пазаруване и забавления.
Всичко, с което се хвалеха местните партньори, беше турско или свързано с османското наследство.
Нещото, което ме разсмя искрено, е частта за нощния живот, където някой си Здравко обяснява на западния турист:
Само вижте какви мангали са изтипосали като представители на супериорната раса:
| |
|
|
|
Избрали са "татари" да ги представляват Срам!
| |
|
|
|
Много италианци знаят за какво става въпрос и пробутванията на фиромски миш маши минават само измежду по невежото население. Балкана до преди 65г. беше и зона на италианските интереси и тези от Апенините знаят на кого могат да разчитат овде.
| |
|
|
|
В Рим се отбихме в българската църква "Сен Винченцо и Анастазио", където запалихме свещи и поговорихме с един от българските свещеници. На въпроса ми защо е изкъртена иконата от табелата пред църквата той сподели, че имало много завистници и вероятно това е дело на румънци, които им правели най-много гадости заради факта, че папата дал църквата именно на нас.
Иконата на Светите братя, дар от Божо:
Паметната плоча, в която не се споменава нищо за македонския корен на света или поне че центъра на Земята е именно там:
| |
|
|
|
И аз като младия Божо Димитров се опитах в залите на Ватикана да открия центъра на Вселената, Македония, на два глобуса, които за съжаление нямаха табелки с датировка.
Уви, резултатът се оказа неуспешен.
Специално за Сашето и останалите гости от запада:
| |
|
|
|
|