Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 16:30 02.11.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Тема Пета фаза на скръбта - Приемане  
Автор тpимyтpи (непознат )
Публикувано26.09.12 16:48

Здравейте,

след безброй теми в един друг форум по отношение историята на Македония, днес едно момче от Австралия, етнически македонец, ми пише:

Описвам се като объркан индивид що се отнася до етническата ми принадлежност. Македонец ли съм, или българин? Твоят пост донекъде намалява тази несигурност и открива истината, която ме плаши силно, защото вътре в себе си знам, че милиони са били лъгани за връзките с България и българите, включително семейство и приятели. Мисля, че просто трябва да се изтръгна от тази обърканост, да започна да приемам истината и да се върна в реалността.

При целата моя упоритост в громенето на македонистките заблуди не намирам точните думи, с които да му отговоря. Какво се казва на такива внезапно прогледали македончета?

Тема Re: Пета фаза на скръбта - Приеманенови [re: тpимyтpи]  
Автор kyдyгep (воин на кон)
Публикувано26.09.12 17:03

Мисля, че политиката и историята от този момент нататък стават излишни, освен ако самият той не проявява неистово любопитство. просто приятелството ви трябва да бъде ценно, такова каквото може би сте го изградили или изграждате в момента и свързаните с двама ви общи интереси.

Автор Щъpkoт (fyromophagos)
Публикувано26.09.12 18:15

Даваш му пример с немците и австрийците и му обясняваш, че макар и днес да живеят в две държави и да образуват две политически нации, всъщност са един народ. Австрийците се наричат австрийци, но са част от немската етническа общност, но това не им пречи да се разграничават от германците. Просто и ясно, нема кво толкова да се прави на объркан, вервай ми ще му олекне...

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

Тема Кажи му че всичките сме синови [re: тpимyтpи]  
Автор SashetoBT (пристрастен)
Публикувано26.09.12 18:19

македонци ... па да видиш как веднага ште те разбере. Или, кажи му че сме един народ ама не спомнувај думата балгари.... оти во нашите мозоци има трап алерт за тази дума

Жената има проблем за секое решение (стара кинеска мудрост)

Редактирано от SashetoBT на 26.09.12 18:20.

Автор ramlid (преобразен)
Публикувано26.09.12 18:57

дай му да почете българска история

Автор morskomake (старо куче)
Публикувано01.10.12 01:51

Ох,море случи ми се да съпреживея мъката ама една дамаджана с ракия и хубава компания оправят всичко,постараха се момчетата....историята сите я знаем.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.