|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
Тема
|
Новите заводи на България. Реиндустриализация
|
|
| Автор |
Pимл@нин (а posteriori) |
| Публикувано | 11.01.11 19:05 |
|
|
Нови заводи, машини, нови технологии –> повишаване на производителността на труда –> повишаване на заплатите –> повишаване на пенсиите
Това е формулата на успеха. Това е и бъдещето на България. Смело напред към него.
"Девня цимент" започва строителството на нов завод
Софарма влага 70 млн. лв. в нов завод
"Биовет" ще строи нов завод
„Лукойл Нефтохим" ще изгражда нов завод
Knauf откри нов завод
Нов завод на "Шнайдер Електрик"
„Шишеджам” пусна нов завод в експлоатация
Нов фуражен завод по мярка 123 ще задоволява нуждите на средните и големи животновъдни ферми
Испанци построиха нов завод в Монтана
Нов завод за рециклиране на електрическо и електронно оборудване
Нов завод заработи в Русе
Нов завод в Белослав
Китайци строят нов завод на мястото на Диамант в Разград
Нов завод за тръби в Ботевград дава работа на 100 души
Започва изграждането на нов оловен завод в Кърджали
Над 50 милиона евро инвестира в нова пещ Стъкларският
| |
|
Тема
|
Re: Новите заводи на България. Реиндустриализация
[re: Pимл@нин]
|
|
| Автор |
kyмaнич (рекордьор) |
| Публикувано | 11.01.11 19:16 |
|
|
Вчера в друг форум споделих, че българска фирма изнася печатни платки за Китай. Изсмяха ми се, че май съм объркал "платки" с "патки"... Пък какво да кажа след като новината я научих от мой сродник, който прави софтуера за тестването на същите платки.
| |
|
Тема
|
Re: Новите заводи на България. Реиндустриализация
[re: Pимл@нин]
|
|
| Автор |
koмитa (български) |
| Публикувано | 11.01.11 19:19 |
|
|
Не знам, но вчера Евростат отчете увеличение на безработицата в България и преминаване на критичната граница от 10%.
| |
|
|
|
Имаш ли линк?
| |
|
|
|
последната новина отпреди 4 часа:
През декември безработицата в България е била 9.24%
Агенцията по заетостта съобщи, че през декември м.г. в бюрата по труда са били регистрирани 342 419 безработни. Равнището на безработица през декември е било 9.24% и се e увеличило спрямо ноември само с 0.17 процентни пункта. Темпът на нарастване е значително по-слаб в сравнение с декември 2009 г., когато равнището на безработица се увеличава с 0.47 процентни пункта. Новорегистрираните в бюрата по труда безработни са 33 972 и в сравнение с предходния месец са намалели с 4 855 души. Най-голям е делът на новорегистрираните в търговията (16.03%) и преработващата промишленост (16.0%). Следват тези от строителството (10.5%), селското стопанство (7.1%), хотелиерството и ресторантьорството (5.1%), държавното управление (5.0%), транспорта и съобщенията (4.4%) и операциите с недвижими имоти (4.1%).
а данните на Евростат са от м. ноември: Редактирано от kyмaнич на 11.01.11 19:31.
| |
|
Тема
|
Re: много лоша новина
[re: kyмaнич]
|
|
| Автор |
ARlZE (shallowgrave) |
| Публикувано | 11.01.11 20:00 |
|
|
Наистина много лоша новина.
Дано само Римлянинът не те обяви за "хейтър", задето предостави такива "приземяващи" данни...
"Tolerance and apathy are the first signs of a dying society."
-Aristotle
| |
|
Тема
|
[re: ARlZE]
|
|
| Автор |
kyмaнич (рекордьор) |
| Публикувано | 11.01.11 20:28 |
|
|
Не бих казал, че някой лъже.. просто различни методики. Видно от втория линк:
...По данни на Националния статистически институт (НСИ) безработицата у нас към 30 септември 2010 г. е била 9,5%, а според Евростат към тази дата тя е била 10%. По данни на Агенцията по заетостта през октомври безработицата е била на ниво от 8,92%...
---
Имаше едно простичко обяснение за разликите. Едното от тях е че Агенцията по заетостта отчита само регистрираните при нея безработни, а пък НСИ брои и тези които са се отказали да бъдат "клиенти" на бюрото по труда. Евростат не знам с какви коефициенти ги коригира....
Поентата ми е друга: Евростат още от м. септември казва, че безработицата е минала 10 %... А сега Комитата го поднася като прясна новина, че тази "психологическа" граница е премината едва сега: І.2011 ... Което не е съвсем вярно, ако източника е един и същ - Евростат.
| |
|
|
|
Ахааа, но методиката на Еуростат и НСИ явно се различава.
| |
|
|
|
Днешния Труд.
| |
|
Тема
|
[re: kyмaнич]
|
|
| Автор |
koмитa (български) |
| Публикувано | 11.01.11 21:22 |
|
|
Днес съм го прочел като новина в Труд.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | (покажи всички)
|
|
|