|
Тема
|
Мъка македонска ...
|
|
Автор |
ludo-mlado (оптимист) |
Публикувано | 06.11.09 06:54 |
|
Румяна Желева настоява за ресор ”Разширяване”
Министърът на външните работи Румяна Желева се срещна днес с председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.
Това е стандартна среща между него и всички номинирани за комисари, заяви тя и не даде повече подробности за разговора с председателя на Европейската комисия.
Министър Желева уточни, че още не е започнала официалната процедура по номинирането на кандидат-комисарите, предаде БТА. Това трябва да стане след събиране на Европейския съвет - държавните и правителствени ръководители от Европейския съюз, която да й даде началото.
Същевременно тя потвърди, че продължава да проявява интерес към ресора "Разширяване". Друг е въпросът какво се изписа дали България трябва или не получи този ресор. Мисля, че България заслужава да получи добър ресор, да покаже много по-голям потенциал, какъвто съм убедена, че страната ни има, изтъкна тя.
Комисар по разширяването - българин??! - Защо не!!?
Аййййййй горките македончиня ... Ще трябва да викат Ацко да стане от гробот, ама не знам дали и той ще помогне.
| |
|
А някой да знае какви са настроенията на Румянка по македонския въпрос? Да не би да е от тез, дето мълчат като пукали, когато някой се пикае в лицето им, като 99.9% от Бг-политиците?
| |
|
Румянка като политик и човек никак не я познавам. Като гледам напоследък май е доста суетна като жена - опитва се да се поддържа (въпреки оскъдицата на дадености). Колкото до отношението и по "нашия" въпрос ми се струва, че ще слуша какво ще каже Бойко и винаги ще е в съгласие с официалното мнение на правителството. А то засега е гръмки фрази и бумтене как ще им разплачем мамата на Скопските нихилисти, за пред медиите, а иначе официалната позиция на Брюксел - бързо приемане и на Западните Балкани, за което след подписването на Лисабонския договор други съществени пречки, всъщност няма. (За мен името не е съществена пречка).
| |
Тема
|
Re: Мъка македонска ...
[re: ludo-mlado]
|
|
Автор |
747 (Само Ботев-Пд!) |
Публикувано | 06.11.09 12:35 |
|
на мен пък ми хареса една изключително добра идея за ресор на българския комисар, още повече - в светлината на бюрмано-европейските односи - мултилингвизъм...
| |
Тема
|
Да само за нас ...
[re: 747]
|
|
Автор |
persone (върховист) |
Публикувано | 06.11.09 13:20 |
|
... е тази позиция. Румяна има вид на работливо момиче.
| |
Тема
|
Re: Да само за нас ...
[re: persone]
|
|
Автор |
*novace* (од Македонија) |
Публикувано | 06.11.09 13:34 |
|
Ако случајно нели студирала-учела заедно со некој си Македонец...однапред ми е познато (какво ќе е) поведението нејзино...по ова ..за мене одамна „затворено„ прашање..
MACEDONIA to Macedonian`s
| |
|
И какво ти е познато за нейното поведение?
| |
|
толку време не съм те виждал. Много ми е радостно да те видя отново
Майка ти дуня, те извади от пепелта и пак играе с теб
:))
| |
|
Новацето Дуня ли беше?
| |
|
|
|