|  | | Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)

| 

| 

| Тема |  На 19.02.1873 г. е обесен създателят на ВРО.   |  |  | Автор | джинrиби (старо куче) |  | Публикувано | 19.02.09 14:05 |  |  | 

На днешния ден в Отоманската империя, гр. София е обесен Васил Иванов Кунчев (Левски), създател на Вътрешната Революционна Организация, по чийто модел през 1893 г. в Солун се създава ВМОРО.

Редактирано от джинrиби на 19.02.09 15:54. 

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: На 19.02.1873 г. е обесен създателят на ВРО.  [re: джинrиби] |  |  | Автор | HOlyGanGs7eR (feld-marshal) |  | Публикувано | 19.02.09 20:05 |  |  | 

Амин.

ПС: странно как за толкова далечни нам неща изписваме толкова много, а за Апостола не можем да кажем нищо (дори и аз).

makedonijo , makedonijo so kje praime so tebe

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: На 19.02.1873 г. е обесен създателят на ВРО.  [re: джинrиби] |  |  | Автор | Ziezi (ex quo Vulgares) |  | Публикувано | 19.02.09 21:17 |  |  | 

малко странно звучи - "е обесен"

сякаш не се знае кой го е обесил

е, някой от тукашните форумци може да каже, че сърбите са го обесили...

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: На 19.02.1873 г. е обесен създателят на ВРО.  [re: Ziezi] |  |  | Автор | DragoooN (ентусиаст) |  | Публикувано | 19.02.09 22:03 |  |  | 

Мизерио,
 Жлъчката ви изяде джигера,
 и 4% няма да докарате.
 Ясно?

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: На 19.02.1873 г. е обесен създателят на ВРО.  [re: джинrиби] |  |  | Автор | Щъpkoт (fyromophagos) |  | Публикувано | 19.02.09 22:57 |  |  | 

Всъщност е обесен на 18 февруари...

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

|  |  |  
             |  |  | 

На 18-ти е обесен Димитър Общи, на 19-ти - Васил   Кунчев.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: На 19.02.1873 г. е обесен създателят на ВРО.  [re: ЧepнopизeцXpaбъp] |  |  | Автор | Щъpkoт (fyromophagos) |  | Публикувано | 20.02.09 07:21 |  |  | 

Цък, на 18 е обесен Левски, но са изчислили грешно стария и новия стил. През Хх в. се добавят 13 дни, а през ХІХ в. 12....

|  |  |  
             |  |  | 

... на 06.02.1873г - подписано и подпечатано ...
 Това, че хората имат различни способи за мерене на времето, въобще не влияе на хода на времето, защото:
 "Времето е в нас, и ние сме във времето ..."

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Всъщност си е ...  [re: пoпПъpвaн] |  |  | Автор | Щъpkoт (fyromophagos) |  | Публикувано | 20.02.09 11:24 |  |  | 

Съгласен съм, целият спор е много дребнав, но се водеше с дива ярост в историческата гилдия...даже една година искаха да подчертават 19.02. като грешка в кандидатстудентската кампания, което е пълно безумие....

|  |  |  
             |  |  | 

... разводнява темата, създадена в помен на Апостола!

Но, ...
 ... често съм умувал по въпроса, наум и на глас, и ми е почти лично сигурно, че раздвояването(и разтрояването вече, и не само на тази дата), колкото и конспиративно да звучи, не ще да е само от личностен будаллък на правоимащите да слагат пръ(с)т в колелото на историята ...

|  |  |  |  

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички) |   | 
 |