|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Понеже Дуня Картечарката
|
|
Автор |
Щъpkoт (fyromophagos) |
Публикувано | 07.01.09 20:02 |
|
ръси глупости тука, колко било гот в Югославия и как като дошла като малка в България и откраднали бисквитките, аз реших да разкажа един от моите първи детски спомени от Югославия....Бил съм някъде около десетина годишен, като това не ми беше първото излизане в чужбина....пътувахме с влак за летен лагер в Полша и трябваше да минем през Югославия, били сме деца и юноши на максисимум 15-16 годишна възраст...в Белград, на гарата, някакви дрисльовци нападнаха вагона с викове "бугараши", но имаше един- двама по-ячки нашенци, които застанаха на входа на вагона и се чу "туп-туп" и дрисльовците се оттеглиха набързо като посрани....но трябва да си призная, че бая се притесних в първия момент, защото и понятие си нямах, откъде може у тези идиоти да има такава агресия срещу нас....абсолютно никъде по-нататък, в Унгария, Чехословакия или Полша нямаше такива инциденти и с видимо облекчение пътувахме през тези цивилизовани страни.....е тва беше великата югословенска цивилизация...верно жвакаха по-убави жвачки....
Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".
| |
Тема
|
Re: Понеже Дуня Картечарката
[re: Щъpkoт]
|
|
Автор |
croesus (?!?) |
Публикувано | 07.01.09 23:32 |
|
Когато бяхме 7-8 годишни братовчед ми беше ходил по някакъв повод до Скопие с баща си. Като се върна ме пита "Ти знаеш ли кой език е най-близък до българския?". Аз викам "Руския" (все пак бях в малките класове), а той "Не бе - латинския". А те го излъгали там, че в Югославия се пишело на латиница и говорели латински.
| |
Тема
|
[re: croesus]
|
|
Автор |
Щъpkoт (fyromophagos) |
Публикувано | 08.01.09 00:01 |
|
| |
Тема
|
[re: croesus]
|
|
Автор |
Mиpa_M (несериозна) |
Публикувано | 08.01.09 09:42 |
|
И за мен горе-долу на тази възраст или малко по-голяма беше поразяващо откритието (покрай надписите на опаковката на един сапун), че в Югославия има някакъв език, който почти не се различава от българския. Дотогава все бях чувала славянски езици, но при всичките разликата беше чувствително по-голяма.
| |
Тема
|
Тито, Тито, на кого ги остави?
|
|
Автор |
Илийцa (Освоювачка) |
Публикувано | 08.01.09 12:46 |
|
Словенците ќе решаваат на референдум дали Хрватска ќе влезе во ЕУ?
Ако не дојде наскоро до процес на решавање на граничното прашање, што би ги задоволило и словенечките интереси, предприемните преговори меѓу Хрватска и ЕУ ќе останат блокирани. Ова го изјавил словенечкиот министер за надворешни работи, Самуел Жбогар, пишува хрватското издание “Јутарњи лист“.
Според зборовите на министерот, сосема е реална и можноста Словенците да решат на референдум за ратификацијата на Спогодбата за стабилизација и асоцијација меѓу Хрватска и ЕУ.
“Референдумот би можел да се избегне, ако двете држави започнат да го решаваат проблемот за границата“, изјавил Жбогар.
| |
Тема
|
Малко дете , 10 год.......
|
|
Автор |
brbaros (старо куче) |
Публикувано | 08.01.09 14:47 |
|
MALI MASLAC
PETIT BEURRE proizvod je s dugom tradicijom i jedan je od nositelja Kraševog imagea. Maslac, skladno ukomponiran s prirodnim sastojcima, medom i mlijekom, čini ovaj proizvod jedinstvenim i nutritivno vrlo vrijednim. To je proizvod koji nas prati od najranijeg djetinjstva, tijekom odrastanja i školskih dana. Ugodan je i lagan obrok prikladan za svaku životnu dob.
П.С.
Чувати га даље от Бугара ...
| |
Тема
|
Re: страшни са.......
[re: brbaros]
|
|
Автор |
Цakичъ (оД Цаконица) |
Публикувано | 08.01.09 20:41 |
|
от мен имаш една сергия на Илиенци, ше се грабат като топъл леб......
Сека продадена кутия е нов македонАц...
| |
Тема
|
Re: страшни са.......
[re: Цakичъ]
|
|
Автор |
Miki_me (непознат
) |
Публикувано | 08.01.09 21:11 |
|
Какво говорите бе хора аз на 13-14 годишна възраст разбрах че Македония е отделна държава ... дотогава си мислех че там е търговската и туристическа дестинация на повечето Българи (поради близоста ми с мк)
| |
Тема
|
Re: Малко дете , 10 год.......
[re: brbaros]
|
|
Автор |
Щъpkoт (fyromophagos) |
Публикувано | 08.01.09 21:20 |
|
Море, грабехте кашкавал и сиренье като невидели.....
| |
Тема
|
Re: Малко дете , 10 год.......
|
|
Автор |
Miki_me (непознат
) |
Публикувано | 08.01.09 21:39 |
|
Заеби ги кашкавало и сиренето :) Пец беше най актуален по съборите :)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|