Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:51 16.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Божидар Димитров: И аз съм македонецнови  
Автор Paзмиcли (неутрален)
Публикувано11.12.08 13:00

Божидар Димитров: И аз съм македонец

11 декември 2008 | 12:50 | Агенция "Фокус"

София. “И аз съм македонец” – каза директорът на Националния исторически музей д-р Божидар Димитров пред Агенция “Фокус” по повод на поредицата на Виктор Цветаноски в “Утрински вестник” за македонците, които били каймакът на българското общество в последните 130 години. “Родът ми е от Източна Тракия, с. Сатъкой, Бунархисарско. А земите между Одрин и Истанбул между VІ - ХV век са в тема (област, б.а.) Македония на държавата Византия. Династията, която създава един човек, роден в Одрин, се нарича Македонска, а най-изтъкнатият й представител е наричан Василий ІІ Македонец, като в края на живота си получава и прозвището Българоубиец. Затова моля г-н Виктор Цветаноски да ме включи в каймака на македонците, управлявали и управляващи важни държавни структури в България” – заяви Божидар Димитров.
По думите на Божидар Димитров обаче - “Лошото по същата логика е, че г-н Цветаноски е българин, тъй като е роден в тема (област) България. И тя е създадена след 1018 г., когато Василий ІІ Македонец съкрушава Самуиловото царство. Впрочем докато беше кореспондент на “Нова Македония” в България, г-н Цветаноски, като всеки почтен македонец, след три ракии признаваше, че е българин по род”.

Тема Жалко е што хесапите Димитров за интелектуалец....нови [re: Paзмиcли]  
Автор Бyrapoфил Makcимyc (непознат )
Публикувано11.12.08 13:27

...........това што го кажа са два non sequitur-i и клевета. Замислете сега некој политик во САД да каже: "Се сретнах со Джордж Буш во 1997, като ште испиеше усикито низ солзи во очите казваше че е Демократ по убеждение"..............кај вас Бугарите "слушнах кога бех сам со него пред 30 години"...."ми каза един човек кој слушнал от бербера му".... "сички во малото му знаат че тогаш бил таму и таму" е врв на аргумента.

Тема Колку испил Боце за да признае че е Македонец ?нови [re: Paзмиcли]  
Автор brbaros (пристрастен)
Публикувано11.12.08 15:27

............

Епа иска му се , ама нема да може .
Зашто ако идеме по тој принцип И ИНДИРА ГАНДИ , МАХАТ МАГАНДИ са сшто Македонци

Боце, Боце , според акалот ти , ти си ЧИСТОКРВЕН БУГАРИН

Тема Re: Колку испил Боце за да признае че е Македонец ?нови [re: brbaros]  
Автор Aмaтьop (тъмносин)
Публикувано11.12.08 15:36

ИНДИРА ГАНДИ , МАХАТ МАГАНДИ

Дунка, проста си, како, ама много.

Тема Династиите Ганди , Птоломеј .....нови [re: Aмaтьop]  
Автор brbaros (пристрастен)
Публикувано11.12.08 15:40

АПРОПО РОДОТ ДУВЛО

Тема Re: Династиите Ганди , Птоломеј .....нови [re: brbaros]  
Автор Aмaтьop (тъмносин)
Публикувано11.12.08 16:00

В State The Partment Махат Маганди ли му викат?

Тема Много зленови [re: Aмaтьop]  
Автор Libertado (Gentleman)
Публикувано11.12.08 16:17

Тоя верно е много неинформиран,

Тема Re: Жалко е ...нови [re: Бyrapoфил Makcимyc]  
Автор пoпПъpвaн (поназнайващ)
Публикувано11.12.08 17:11

... што уште ви лажат и уште им верувате!
Е, те тоа е жалкото!

Вчера ти писах да преведеш на свестен език една мъдрост, която си заслужаваше, домързя те - губиш ...
На сестричката ти варварка казах, че си личи вече, щото дедо Вики си е взел платата от Божето ... днеска Боже разправя за изпитите ракии с Викито ... не схващате ли бе ?!?
Дядо Вики си е наше момче!
Платениче, милиционерче ... държахме го законспириран при вас, да настройва селските ви тикви срещу татарчетата.
Е, вече не трябва на някои хора - сега почва да сменя песента, до 6 месеца ще го оставят да го гризкат тия, които сам създаде - македонската интелигентна младеж.
Честито!

Тема Re: Божидар Димитров: И аз съм македонецнови [re: Paзмиcли]  
Автор Meмeнтoмopи ()
Публикувано11.12.08 18:19

Б.Д. е славянизиран грък -личи си му и по муцуната

Тема Re: Жалко е што хесапите Димитров за интелектуалец....нови [re: Бyrapoфил Makcимyc]  
Автор Darkages (ентусиаст)
Публикувано11.12.08 18:22

Не, не -види врв на вашите докази што е...на въпрос защо Гоце е ходил в Одринско, македончето какво отговаря:
Originally posted by lav4eto

Към 20 март 1900 г. Гоце обикаля вече градове и села в Одринско. Но тук работеха и хора, които бяха напълно под влиянието на върховния комитет. И Гоце, срещайки на всяка стъпка безизходни кривини, намира твърде зле избран момента за работа, която го беше отвела в одринския край.
Зошто Гоцета одел во Одринскиот краj?

Од на мајка ми страната, баба ми кажуваше дека имале роднини во Тракија. И тоа Македонци! Ете зошто Гоце одел таму.
Е ТОВА Е ДОКАЗ!!! ЖЕЛЕЗЕН ПРИ ТОА!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.