|
Тема
|
Тези съвсем полудяха
|
|
Автор |
koмитa (български) |
Публикувано | 17.08.08 14:54 |
|
„Образ, а не задник” – кампания срещу македонците, избрали да почиват в Гърция
17 август 2008 | 14:26 | Агенция "Фокус"
Скопие. Продължава масираната кампания срещу македонските граждани, избрали да прекарат летния си отпуск в Гърция, предаде кореспондентът на Агенция „Фокус” в македонската столица. След като през последните двадесетина дни туристите, пътуващи от и за Гърция, масово започнаха да се оплакват от практиката на македонските гранични и специални служби да проверяват със скенери и щателно да ровят куфарите и да провеждат профилактични беседи с тях по въпроса за македонския патриотизъм, в близкия да премиера Груевски вестник „Вечер”, се появи коментар на Владимир Тулевски, озаглавен „Образ, а не задник”.
В коментара на Тулевски се казва „Има ни всякакви – и патриоти, и т. Нар. Патриоти, и такива, които държат на своето достойнство, но и такива, които са силни само с устата, а след това цяло лято тичат през глава към плажовете на Халкидики, нямайки никакъв образ, хора на които не им пречи нищо, дори това че там са безименни, непълноценни и обиждани”.
Коментаторът Тулевски твърди, че , за разлика от македонските туристи „ и на гърците им е ясно, че част от гръцката територия принадлежи на македонците, че тя е заграбена и че местното македонско население се асимилира.”
Възмутени от поведението на собствените си власти, македонски граждани, вече поискаха прилагане на подобни мерки, срещу пътуващите за България македонци, които имат и български паспорти.
© 2008 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция "Фокус" е задължително!
| |
|
Tova e skromnija opit na VMRO-D(u)P(i)M(e)NE da nakara mesnite grajdani na patriotizam t.e. otkazhat ot pochivki v Garcija - taka na vremeto se tormozeha balgarskite grazhdani ot balgarskite mitnici patuvashti za Jugoslavija na primer.
Okolo opita im i "uspeha" im mozhe opredeleno da se spori.
Da bides denes bugarin vo R. Makedonija e prasanje na intelektualen predizvik.
| |
|
Практически те навлизат в политически цуг цванг - всеки следващ ход по определение е погрешен.
| |
|
определение! Всеки следващ фиромски ход е погрешен и определен от предишния такъв!
| |
|
Да, а пък като почнахме с шахматните термини са и в цайтнот - и поради това бързат със следващите ходове... И нещата загрубяват съвсем.
| |
|
Да, но изглежда няма да достигнат до идеята за жертва на фигури (и стратегии), за да спечелят качество и темпо.
| |
|
Играта е вече в ендшпила.
| |
|
Фиромски простотии. Вчера се върнах от Гърция. Изкарах седмица в района на Кавала и Керамоти и мога да кажа, че съм много доволен от почивката. Навсякъде хората бяха много любезни, а на доста места по заведенията персонала поназнайва български. В Керамоти говорих с човек от Щип, който сам ми каза, че виновно за положението им е безумното им правителство.
За пръв път бях в Гърция и определено мнението ми за гърците се подобри.
| |
Тема
|
Re: Тези съвсем полудяха
[re: koмитa]
|
|
Автор |
Ziezi (ex quo Vulgares) |
Публикувано | 17.08.08 18:00 |
|
най големите врагове на българите са гърците
комита, ти не си ли на това мнение вече ?!
| |
|
|
|
|