|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
Тема
|
Младотурската “ револуција“ почнала от ...
|
|
Автор |
zabraneno_e (непознат) |
Публикувано | 02.08.08 14:50 |
|
.... от Македонија , разбира се .....
„Другарите од Солун, Струмичко и некои серчани беа отишле многу напред во своето отоманизирање и имаа јавни отомански централистистички настроенија, јавно повлијаени од итихатчиските кругови [Младотурската партија „Иттахад ве Терeки“ - „Обединение и напредок“].
Санданисти и младотурски офицери. Седнати, од лево на десно: Георги Скрижовски, млaдотурски офицер, Јане Сандански наречен „Сандан паша“, Тодор Паница и Георги Казепов. Стојат, од лево на десно: Мицко Врански, младотурчин, Таската Спасов Серски, младотурски офицер и Димо Хаџи Димов.
Седат: Халил-бег, претседател на цариградскиот парламент и Енвер Паша, воен министер. Стојат: Талаат-бег (зад Халил-бег), министер за внатрешни работи и Георги Скрижовски, ополономоштен од Ј.Сандански за постигнување на договор со младотурската васт.
Ova ne e sum az ...
| |
|
Kako ne ti e sram da objavuvas dokumenti vo koi pisuva: balgarska sekcija, balgarski grazhdani - tz...tz..tz... Dunek - probugarski agitator !
Da bides denes bugarin vo R. Makedonija e prasanje na intelektualen predizvik.
| |
|
...... не ја учиме како дел от нашата БОГАТА историја ?
Парламентарната демокрација ние Македонците сме ја почнале во ТУРЦИЈАТА НИ , нели ?
Ova ne e sum az ...
| |
|
Interesno prasanje - prasaj gi sostavuvachite na uchebni planovi vo R.Makedonija od 1963 godina.
| |
|
......... добро , извини што те вознемирив
Ova ne e sum az ...
| |
|
...не ја учиме како дел от нашата БОГАТА историја
Mnogu raboti od nasata BOGATA istorija ne se ucat vo uciliste, Dunek !
...извини што те вознемирив
Ne beri gajle - sekogas si zabaven - osobeno koga se lutis !
| |
|
дали бугарите учат за тоа како дел от нивната богата историја , да не заборавиме , најголем егзодус на Бугари се случува со БУГАРСКО-ГРЧКИОТ ДОГОВОР ЗА РАЗМЕНА НА СТОКАТА ......... ......... и разбира се 47/48 .....
Значи дека настаните во Македонија от 1908 се дел от историјата на мнозинството Бугари во Бугарија ......... ( штото предпоставувам че македонците са страхотно ПЛОДОРОДНИ )
Ova ne e sum az ...
| |
|
Ucat !
Za mladoturskata revolucija i makedonskite sobitija se naogja mnogu povekje literatura na bugarski odkolku sto MANU uspea da izdade doesega !
| |
|
, аз мислех че ме пратиш да пипитам неки историк којто писал исторически белешки после пленумот на БКП
Ova ne e sum az ...
| |
|
Nemoj da mi se dodvoruvas !
Ne si mi simpaticna !
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | (покажи всички)
|
|
|