Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:12 14.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Домашно за Български историцинови  
Автор omoilinden (непознат)
Публикувано03.08.08 05:38

Според Българската историография Македонците са били създадени от коминтерна. Имам едно въпросче към хората в форума които отричат съществуването на Македонците. Дайте си мнението за написаното на линковете по-долу и също така кажете ми от каде са тия цитати и дали са писани от коминтерна :

Дерзайте момчета!!!

Тема Re: Домашно за Български историцинови [re: omoilinden]  
Автор lplp2 (непознат )
Публикувано03.08.08 07:27

Според Българската историография Македонците са били създадени от коминтерна. Имам едно въпросче към хората в форума които отричат съществуването на Македонците. Дайте си мнението за написаното на линковете по-долу и също така кажете ми от каде са тия цитати и дали са писани от коминтерна...

Това е кошмара на всеки българщинист защото лъжите ще рухнат окончателно.

Тема лъжитенови [re: lplp2]  
Автор Дyxът нa Coфмak (безпристрастен)
Публикувано03.08.08 08:44

въпросче към хората в форума които отричат съществуването на Македонците

Има разлика между съществуване на македонци и оспорване на теориите за произхода и създаването на днешната република Македония.
Като гледам написаното от вас, стигам до извода, че не сте учили в България, но добре владеете български. Това разбира се няма значение, когато тук водим спор за миналото на днешната република Македония.
За написаното в линковете не мога да дам мнение, защото те са написани на старобългарски (църковен) език и не мога да ги прочета.
Ако ми ги преведете на съвременен български или съвременен македонски може би ще мога да разбера за какво става въпрос.

А сега аз да ви задам един въпрос. След като люто спорим за това, какво точно се е случвало преди 100, 1000 години, как според вас всеки трябва да доказва своите схващания?

Ако двама души не се харесват, не се понасят, май няма нужда от писмен документ отпреди 1000 години, с който да доказват днешните си отношения

Тема Re: лъжитенови [re: Дyxът нa Coфмak]  
Автор aтлaнт (ентусиаст)
Публикувано03.08.08 08:51

И още нещо-защо тези документи нямат международна разгласа?Ако бяха истински,а не фалшификати,фиромците щяха да ореват света с тях.Да,ама не.Защо не дойдат в БАН е не ги покажат?Няма.Всеки може да сглоби такива глупости и да ги пусне в интернет.

Омоилинден,ти ходи ли да се биеш срещу албанците?Те не признават такива документи.

Тема когато двама души спорятнови [re: aтлaнт]  
Публикувано03.08.08 08:58

отиват при трети, който най хубаво е да няма взимане даване с тях - съдия. И той отстрани да прецени кой е крив и кой е прав.
Когато вадим документи излиза че спор между Скопие и София не може да се разреши само с документи, които едните и другите показват.
С гордо безразличие нашите опоненти подминават вестници, писани от другата страна на океана (или от острова, тези цитати от Таймс или който и да беше чужд вестник -трета страна).

Тема Re: когато двама души спорятнови [re: Дyxът нa Coфмak]  
Автор aтлaнт (ентусиаст)
Публикувано03.08.08 09:09

Може да се направи експертиза-да се провери хартията калко е стара,мастилото и тъй нататък.Чудно е защо толкова години са ги крили,а сега само по интернет ги показват.Онези руски писма от "времето" на Екатерина Втора са абсолютен фалшификат.Вече е доказано.

Автор r3vOlv3r (новак)
Публикувано03.08.08 09:11

А защо не ни дадаш източника,вижда се,че е някаде в руската онлайн библиотека lib.ru.Вместо да ни даваш фрагменти,дай да видим цялата книга.

Тема дяволът и евангелиетонови [re: aтлaнт]  
Публикувано03.08.08 09:19

Когато нашите "противници" срещнат думата македонец в някакъв стар документ, казват: Ето го доказателството за посебност.
Аз съм склонен да приема, че гражданите на днешната държава Македония никогаш не са имали нещо заедничко со бугарите. Но това приемане веднага се оборва от факта, че някои от тях четат и пишат в български форум, пишат разни обидни неща за българите, с които нямали нищо общо

В многото на брой клупове на dir.bg не съм срещнал клуб ЕСКИМОСИ.
Т.е. с ескимосите ние нямаме много общо.

Та дяволът веднага заменя географско определение с народностно.

Автор ЧepнopизeцXpaбъp ()
Публикувано03.08.08 09:28

На батко идиотчето.

Отрадно е, че цитираш Деяния на апостолите на Св. апостол Марко. Ако беше обаче си дал труд малко да изучиш църковна история, шеше да знаеш, че Св. апостол Павел, Св. апостол Андрей, 70-те апостолски ученици (вкл. Св.Ерм, чийто гроб е в Пловдив) през І век са проповядвали изключително сред юдейски групи от разсеянието, живеещи в Мала Азия, Елада, Македония, Тракия, Рим ит.н. Тези евреи не са говорили вече тахан (староеврейски), носели са гръцки или латински имена. В Светото Писание са наречени "елинисти" или "прозелити", възвръщащи се към отческата им вяра.Не на десетки, а на стоици места са наричани и "асийци" (ако са живели в Мала Азия), "сардикийци" (ако са били жители на гр. Сарди в М.Азия), "галатяни"(Галатия), "македонци"(диоцез Македония), "коринтяни"(гр. Коринт), "солуняни"(Солун) и т.н. и т.н. и т.н.

При всички тези случаи през І и ІІ век става дума за етнически юдеи. Това трябва да си го набиеш дълбоко в дебелата еничерска глава и да прочетеш внимателно Деянията... и Посланията, ама целите.

И още нещо. За твоя голяма изненада познанието не се изчерпва с Уикипедия. Съществуват и така наречените книги. Книгата това са многобройни правоъгълни парчета хартия залепени едно за друго. Прилича на списанието Плейбой, дето го криеш от майка си под дюшека, когато си правиш пишката на кокълче, само че нямат картинки...

Редактирано от ЧepнopизeцXpaбъp на 03.08.08 10:30.

Тема Re: Домашно за Български историцинови [re: ЧepнopизeцXpaбъp]  
Автор ramlid (преобразен)
Публикувано03.08.08 10:19

ха ха ха, браво

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.