|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Hanes Svoboda i Makedonija
|
|
Автор |
Jovan Damaskin (makedonec) |
Публикувано | 31.07.08 12:48 |
|
Без излез од проблемите
ЕУ за време на словенечкото претседавање не успеа да отвори претпристапни преговори со Македонија, поради неможноста на Скопје и Атина да постигнат компромис за бизарното прашање за името, пишува европарламентарецот Ханес Свобода во анализата под наслов „Западниот Балкан помеѓу ирското не и словенечкото претседавање“. Македонија не успеа да почне преговори со ЕУ, бидејќи недостигаше подготвеноста на владата за компромис на внатрешен план со делови на албанската заедница, како и на надворешен план со Грција - вели Свобода. Според него, нема позитивни знаци дека по изборите победничката партија пронашла пат за излез од проблемите. Но, Македонија мора целосно да го спроведе Охридскиот договор и да постави јасни цели на полето на својата идна европска стратегија, порача Свобода.
Avstrijskiot evroparlamentarec so slovenski koren koj zastituva i slovenski interesi veli:
Македонија не успеа да почне преговори со ЕУ, бидејќи недостигаше подготвеноста на владата за компромис на внатрешен план со делови на албанската заедница, како и на надворешен план со Грција - вели Свобода.
Aaaa, imalo nekoj kriv znaci ?!? I koj ?!
Ajde moze da mu se zameri - deka e avstriec.
A Gruevski ke izleze naj-golemiot makedonski minister-predsedatel - izvoznik na pisma luti makedonski . Nema loso de - no barem piperot taka da go izvezuvase ke imase nekoja fajda povekje!
Da bides denes bugarin vo R. Makedonija e prasanje na intelektualen predizvik. Редактирано от Jovan Damaskin на 31.07.08 13:25.
| |
|
Редактирано от Илийцa на 31.07.08 17:21.
| |
|
........ ama ti go zema jadenjeto , ako de, vecer ke jadam , ama ti ja siluva kerkata , ako de , nishto strashno .......... abe Makedonce , imash kubura na pojasot , zashto ja nosish , ZA NE DAJ BOZE ......
Gruevski ja izvadi kuburata
| |
Тема
|
Re: Prikaznata za Makedonecot i kuburata na pojas ....
[re: mi_tekna]
|
|
Автор |
Jovan Damaskin (makedonec) |
Публикувано | 31.07.08 20:36 |
|
Gruevski ja izvadi kuburata... no taa bese prazna
Da bides denes bugarin vo R. Makedonija e prasanje na intelektualen predizvik.
| |
|
......... seushte pishuva pisma
| |
|
Ima edna bugarska pogovorka : ....plasi Peyo kokoskite.
Da bides denes bugarin vo R. Makedonija e prasanje na intelektualen predizvik.
| |
|
...... seushte mastiloto ne se isushilo ti # kokoshkite # ....
Ako de , ova sepak vleguva vo istorijata ........ ma makar i kako neuspeshen obid ..
Ova ne e sum az ...
| |
|
че нямаш право да се доближаваш до Йован
| |
|
..... dovolno da go prevospitam toj , toj ...... "neshto "
Ova ne e sum az ...
| |
|
в твоята глава.
Титовистите също са хора, но ти убеждаваш клубарите, че не са
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|