Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:29 08.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Как "Дискавъри ченъл" видя Българиянови  
Автор StanProg (Developer)
Публикувано30.07.08 15:41

http://e-vestnik.bg/4221

Оказва се, че специалистите от дискавъри не знаят, че Кирил и Методий били етнически македонци, а говорят за българските просветители Кирил и Методий и за азбуката през 855 г., за гостоприемството на Мелничани, за които също явно не знаят, че са от най-чистите етнически македонци Каква некомпетеност само...

Тема STARObugarski ili PRAbugarski prosvetiteli bile ?нови [re: StanProg]  
Автор mi_tekna (непознат )
Публикувано30.07.08 18:43

Тема Re: Как "Дискавъри ченъл" видя Българиянови [re: StanProg]  
Автор saur. ()
Публикувано30.07.08 23:48

Ами откъде да знаят, като не са се допитали до светилата от МАНУ, а вярват на някакви си исторически свидетелства?

Тема Били.... български просветители!нови [re: mi_tekna]  
Автор saur. ()
Публикувано30.07.08 23:54

Ето, чети Дуклянския летопис:

VIII. Temporibus huius floruit, ut rosa ex civitate Thessalonica quidam philosophus Constantinus nomine, filius cuiusdam Leonis patricii vir per omnia sanctissimus atque in divinis scripturis profundissime a pueritia edoctus. Hic vir sanctus a Spiritu Sancto admonitus exiens de civitate sua Thessalonica, venit in Caesaream provinciam ibique cum pluribus philosophis disputans diebus plurimis convicit eos, suaque doctrina et praedicatione, convertit totam Caesaream provinciam ad fidem Jesu Christi, et baptizati sunt omnes in nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti. Post haec convertit totam gentem Bulgarinorum, et similiter baptizati sunt in fide Sanctae Trinitatis.

"По това време цъфтял като роза един философ от града Солун, на име Константин, син на някой си патриций Лъв. Той бил мъж пресвет във всичко и още от детинство бил най-задълбочено обучен в светите писания. По внушения на Светия Дух този свет мъж отпътувал от своя град Солун и пристигнал в областта Хазария... След това той обърнал в християнството цялото българско племе и по същия начин и те били покръстени във вярата на Светата Троица."

Ето и "българската азбука", ако си я забравил:

Тема Aman , resavska shkola , Dukljanski , a od nego ..нови [re: saur.]  
Автор mi_tekna (новак)
Публикувано31.07.08 01:43

prepishal Orbini , a od nego Paisija ......... i ti polna vreka dokazi .

Тема Re: Aman , resavska shkola , Dukljanski , a od nego ..нови [re: mi_tekna]  
Автор Jovan Damaskin (makedonec)
Публикувано31.07.08 02:47

Emi koga ne ste socuvale povekje ?!?

Sega treba site da mislime deka i Samuil bil nepismen, i vo negovata drzava nikoj ne se setil da napise dva-tri zbora onaka za istorijata ?

Si davas li smetka so kolku malku vsusnost istorijski materijali denes se raboti - ne zatoa sto bile sozdavani vo mal tiraz - tuku uste kolku povekje e unisteno vo nevratot na istorijata - tuka pred se mozes da se zablagodaris prvo na Grcite a potoa i na Srbite !

E sega ke vikame aman, zaman no toa e toa.

Da bides denes bugarin vo R. Makedonija e prasanje na intelektualen predizvik.

Тема Ima zapis vo eden srpski vesni ot 19 vek ....нови [re: Jovan Damaskin]  
Автор mi_tekna (новак)
Публикувано31.07.08 18:54

...... vo koj se obvinuva ( cinam beshe Damaskin , bugarski pop ) koj zapalil cinam edna volovska kola knigi od MARKOVIOT MANASTIR - skopje .....

Da , nedostigaat mnogu knigi , ima mnogu crni dupki vo istorijata ni ......... no , treba da se zivee so toa

Тема Re: Ima zapis vo eden srpski vesni ot 19 vek ....нови [re: mi_tekna]  
Автор aтлaнт (ентусиаст)
Публикувано31.07.08 19:19

Има много църни дупки во мозоците ви,но трябва да се живее со тях.

И една сръпска поговорка,отнасяща се за фиромците-с празна глава можеш да живееш,но с празен корем-не!

Тема dali ti znaesh za toj nastan ?нови [re: aтлaнт]  
Автор mi_tekna (новак)
Публикувано31.07.08 19:38

za palenje na crkovni knigi od MARKOVIOT MANASTIR ?
Ti mora za toa da znaesh , ti nemash dupka

Тема Re: dali ti znaesh za toj nastan ?нови [re: mi_tekna]  
Автор Cлънчacaл (FDI )
Публикувано31.07.08 19:47

нищо смислено не пишеш бе, идиот

- - -
Aut Inveniam Viam Aut Fascium

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.