Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:50 15.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема На всички американци, от всички националностинови  
Автор ДyxoтнaBoвaтa (дух)
Публикувано04.07.08 23:53

Честит Ден на Незавимостта!

ДухотнаВовата

Тема Re: На всички американци, от всички националностинови [re: ДyxoтнaBoвaтa]  
Автор croesus (?!?)
Публикувано04.07.08 23:58

Честито, Вова! Честито и на balgarin, Тулса, Цакич и itar! Честито и на Granicar (освен ако не празнува победата на НОБ вместо 4ти юли

)

Ако някой друг от колегите също живее в САЩ, но не си е признал, честито и на него.

Тема Re: На всички американци, от всички националностинови [re: croesus]  
Публикувано05.07.08 00:13

Тука току що дават (на един от каналите не зная кой) Independence Day - за лошите извънземни и как един журналист и един пилот побеждават напредналата им цивилизация с лаптоп.

Никъде не е обезопасено от пропаганда!

Благодаря ти! Празнуваме не толкова какво се случило някога си, колкото принципите на човешката лична свобода и право на избор в едно свободно общество, подчинено на закона, прилаган безразлично за всичко и към всякого..

Сега дали обществото, което ги празнува има трески за дялане - има, но не е в това въпросът -не ми се отваря тази кутия с червеи, както се изрзяват тука - празнува се идеалът, стремежът към него.

Наздраве!

ДухотнаВовата

Автор Щъpkoт (fyromophagos)
Публикувано05.07.08 00:29

На косъм съм от това да честитя на форума 7 ноември в аванс, но понеже знам, че си искрен и те уважавам, честит ТИ индипендънс дей, или както там се нарича / все го бъркам с Тенксгивинг/...велика страна, но върви към Джордж Оруел с бързи стъпки, поне това видях за пет дни през май, особено по летищата и гарите....иначе се ядва...

Честито и на останалите американобългари и най- вече на кумците ми в Ан Арбър, на леля ми и братовчедите в Чикаго и на братовчеда в Ел Ей! Бог да ви пази!

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

Тема Свико е хубаво , но да не се заборави ....нови [re: ДyxoтнaBoвaтa]  
Автор papazogl (непознат )
Публикувано05.07.08 00:45

Две години подоцна, во летото 1948 година, бранејќи се на планината Грамос на крајниот север на Грција, Вафијадис и ДАГ ќе бидат поразени -разбиени. Американската војска, која во меѓувреме се приклучува на Британија во Грција, ќе им стави на располагање на монархистите и напалм-бомби кои, овие, ќе ги употребат при битките на Грамос.

Но сепак , честит ден на Незавимостта!

Автор papazogl (непознат )
Публикувано05.07.08 00:54

Салвадор Алиенде (на испански: Salvador Allende Gossens) е чилийски политик със социалистически и комунистически убеждения и президент на Чили (1970–73). Роден е на 26 юни 1908 във Валпараисо. Политическата си активност започва през 20-те години на XX вek , когато е студент по медицина. През 1929 е приет в масонска ложа. През 1937 става депутат от Социалистическата партия. ..........
........

На 11 септември 1973 в страната е извършен военнен преврат с активното участие на ЦРУ. Първоначално на Алиенде му е предложено от военните да напусне страната , но той отказва. Малко по-късно той слага край на живота си. Според мнозина Алиенде е по-скоро "самоубит" отколко се е самоубил.

Тема Re: На всички американци, от всички националностинови [re: Щъpkoт]  
Публикувано05.07.08 01:01

Ан Арбър е едно много китно университетско градче. Бях за един ден със семейството си. Дъщеря ми се разсипа да на мира по един долар по паркинги и улици. Искаше да ходим там по-често

ДухотнаВовата

Тема Re: Свико е хубаво , но да не се заборави ....нови [re: papazogl]  
Публикувано05.07.08 01:04

Парвилно са постъпили американците.

Комунизмът трябва да се унищожава повсеместно и безусловно. Само дето тогава още не е било ясно колко голямо зло е (по-голямо от фашизма) та не са хвърлили достатъчно напалм.

ДухотнаВовата

Автор Щъpkoт (fyromophagos)
Публикувано05.07.08 01:08

Вярно си е китно, бях и в Каламазу, ама там не е чак толкова китно...и университетът е по-слабичък от Мичиган юнивърсити...

Што знам што луѓе ќе бидат? Ако се Бугари, арно - ќе се разберам...".

Тема Re: На всички американци, от всички националности [re: papazogl]  
Публикувано05.07.08 01:08

Браво на Америка и ЦРУ. На съветите една Куба им беше предостатъчна в западното полукълбо!

Когато някой умре, съди го по това кой плаче! За Алиенде "плакахме" организирано в соцоалистическия лагер...

Комунизмът трябва да бъде унищожаван нявсякъде и напълно!

Тук, в Америка е пълно със салвадорци. Питам се колко ли са в Москва.

ДухотнаВовата

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.