Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 21:57 03.11.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема специално за булгарофабоснови  
Автор Дyxът нa Coфмak (безпристрастен)
Публикувано30.04.08 20:36

Понеже "папката" от и до модератора е предназначена за разговори с модератора, а темата за малцинствата не е свързана с банове и забрани, искам да споделя нещо по въпроса.

Освен трите малцинства - турско, циганско и македонско, в България очакват своят ред да бъдат реабилитирани и другите малцинства – арменското, еврейското, гръцкото, румънското и руското . След това следва промяната на конституцията.

Ко и са малцинства и кои са болшинства - тяхна си работа. Обаче разхождайки се из софийските улици съм минавал покрай арменска църква, покрай еврейска синагога, покрай гръцка, румънска, покрай руската всички са минавали

Тема Re: специално за булгарофабоснови [re: Дyxът нa Coфмak]  
Автор инцидeнтeн ((ама връхлитащ))
Публикувано30.04.08 20:50

Благодаря, че извади тема, защото аз просто се чудех какво да правя.

Точно в тази връзка исках да разкажа една невероятна история.
Миналата година, докато бистрехме етнокултурните разлики с един представител на инородците (не им викам малцинства, щото корена същия като на малоумник) получих един от най-ефикасните уроци. Само ще уточня, че този представител не беше македонец или от другите там, а едно много симпатично арменско девойче.
Та то ми заяви в прав текст да не и викам инородка. Ако трябвало да наблягам непременно на произхода и, съм можел да кажа "българска гражданка от арменски произход". Защото на едно известно място в България пишело "Съединението прави силата"...
Та затова нека никой да не бърза да отписва националните държави.
Изобщо не се съмнявам, че не всички представители на другите етноси мислят така.
Не се съмнявам, че във всеки един момент могат да се появят шайка сдухани комплексари, който да отпочнат малцинствени програми.
И че към тях няма да се присъедини цяла пасмина келепирджии.
Но все пак хората не разговарят помежду си с декларации.
Може би е важно да чуем какво наистина мислят.

... tota creatura
revertis a ssa natura.

Тема Re: специално за булгарофабоснови [re: Дyxът нa Coфмak]  
Автор bulgarofagos ()
Публикувано30.04.08 20:51

В отговор на:

разхождайки се из софийските улици съм минавал покрай арменска църква, покрай еврейска синагога, покрай гръцка, румънска, покрай руската всички са минавали

Mда. Църквите са останали но е дошло времето България да престане да отрича правото на малцинствата да упражняват свободно своите права и свободи.

Насажданото на държавно ниво тезата , че в България не съществуват етническите малцинства противоречи на конституцията и ратифицираните от българското правителство документи.

Тема аз не отричам правотонови [re: bulgarofagos]  
Публикувано30.04.08 20:58

на македонците в България да си направят собствена черква и да ходят в нея.
Има един малък проблем. МПЦ не е призната и от източното православие.
Малцинства има там, където има различни права и свободи и задължение за различните.
В България (поне по конституция) всички са равни.
Равенство, братство, свобода е тема от Франция, когато е имало разлика според произхода.
Ако ти си от македонско малцинство в България, може ли да ми кажеш с какво си ощетен?

Тема bulgarofagos,Аспарух или tarbuh е от ромското малцнови [re: Дyxът нa Coфмak]  
Автор trimoreta (член)
Публикувано30.04.08 21:05

Наскоро показваше семейни снимки на него и двамата му братя в реклама на Каменица

Понякога с различните си никове влиза в диалог със самия себе си

Редактирано от trimoreta на 30.04.08 21:05.

Тема ромите са с най големи права и свободинови [re: trimoreta]  
Публикувано30.04.08 21:11

В софийския градски транспорт всички малцинства са длъжни да си дупчат билети а ромското болшинство контрольорите изобщо не го закачат

Тема Re: ромите са с най големи права и свободинови [re: Дyxът нa Coфмak]  
Автор нaциoбyлrapo (понаминаващ)
Публикувано30.04.08 22:00

Не се сещам да имаме "македонско малцинство" и бая зор ке видат и малите дечиня да разликуват такова от българското мнозинство.

Тема дабе верно [re: Дyxът нa Coфмak]  
Автор KAGAN (гемиджия)
Публикувано03.05.08 21:30

в софия има турска джамия, румънска църква, еврейска синагога, руска църква, гръцка църква, има едни протестански в центъра са няколко постройки, даже и католическа катедрала си направиха на скоро за арменска не знам къде е, ама щом така казва значи я има. Явно всеки който е поискал си е направил храм, А защо нема македонска нц , нема. Има една която е е точно в района на македонските изселници - между опълченска, пиротска, брегалница и 4-тата улица не я знам , да ама тя не е македонска , странно толкова много макеоднски пресеници па да не си направат една македонска църква, странна работа не мислите ли

сърбоманите наистина имат повече общо с японския флот, отколкото с ВМРО

Редактирано от KAGAN на 03.05.08 21:33.

Тема Re: дабе вернонови [re: KAGAN]  
Автор Fallen_AngelМодератор (St.Lucifer)
Публикувано04.05.08 10:59

И в Пловдив е така - синагога, джамия, сума православни, арменска църква, евангелистка, униатски имаме дори, разни католически ордени... Ама и тук няма макцърква, а в града има цял един квартал с преселници от Македония...

Тема Re: дабе верно [re: Fallen_Angel]  
Автор macedonian (BG cop)
Публикувано04.05.08 11:14

Стига и вие, бе!
Благоевград си е в Македония, пък няма македонска църква, вие ми говорите за разни татарски територии...
Ама сигурно бугарскиот окупато е виновен.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.