Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:11 08.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Боже, какъв език, боже!нови  
Автор croesus (?!?)
Публикувано02.04.08 20:22

Помня как се хилих, когато прочетох за "Државниот завод за статистика", но днешното ми откритие разби всичките ми детски илюзии за дядомразовци и снежанки. Имах глупостта да напиша за него и на двама прители юристи и сега горките берат душа олигавени под масата с конвулсивни пристъпи в стомасите.

"Централен депозитар" на македонски има такова наименование, че първом помислих, че съм сбъркал линка и съм отишъл на някой сайт за вторични суровини. "Осознаването" дойде бавно и зловещо, но донесе гравитация 10g на всичките ми крайници и нещастното ми тяло.

Тема Re: Боже, какъв език, боже!нови [re: croesus]  
Автор Dinar_Denar ()
Публикувано02.04.08 20:26

За използвана тоалетна хартия ли става дума? И тя има цветовете на знамето - жълто и червено/при хемороиди/

Автор Илijцъ (Една_негаторка)
Публикувано02.04.08 20:27

Профанизацията на един език е е дело на действието или бездействието на писателите.

Както и богатството и красотата на един език се определя от богатството и красотата на книгите, които са написали писателите му.

Автор XилмapKaбac (Татаро-Монгол)
Публикувано02.04.08 20:31

"Хартии од вредност" звучи у ствари тъпо, но

има и у нас.

Тема Re: Боже, какъв език, боже!нови [re: Илijцъ]  
Автор Dinar_Denar ()
Публикувано02.04.08 20:31

В стремежа си да се дистанцират от изконния си български език сърбоидните македонисти се оляха и осраха...!!!

Тема Re: Боже, какъв език, боже!нови [re: XилмapKaбac]  
Автор croesus (?!?)
Публикувано02.04.08 20:38

Много важна институция. Имам си често работа с нея.

Тема Re: Боже, какъв език, боже!нови [re: Dinar_Denar]  
Автор Илijцъ (Една_негаторка)
Публикувано02.04.08 20:42

Истината е че и те не вече не знаят какъв е езикът им (особено след като Белград вече не им налага езиковите норми).

Съдете сами - в един и същ вестник можеш да срещнеш "портпарол" и "гласноговорник"!?

Тема Re: Боже, какъв език, боже!нови [re: Илijцъ]  
Автор croesus (?!?)
Публикувано02.04.08 20:45

Не знам как е на сръбски "ценни книжа", но това "хартии од вредност" (в превод "хартии от полза") ми прилича на блажеконевско творение от 1946, когато на български думи са се търсили "сосема одлични" еквиваленти.

Автор XилмapKaбac (Татаро-Монгол)
Публикувано02.04.08 20:49

Вреден /в ред е, демек/ на сръбски значи баш ценен

.

ДДС на сръбски е ПДВ /порез додатне вредности/ .

Автор Dinar_Denar ()
Публикувано02.04.08 20:51

Извинявам се ,като използвах по-горе термина "тоалетна хартия" Те оцветяват по стара традиция с цветовете на знамето изрязани правоъгълно хартийки от в."Нова Македония"- първият ежедневник, излизащ във въпросната територия и свършващ в септичните ями по села и паланки

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.