|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема
|
Боже, какъв език, боже!
|
|
Автор |
croesus (?!?) |
Публикувано | 02.04.08 20:22 |
|
Помня как се хилих, когато прочетох за "Државниот завод за статистика", но днешното ми откритие разби всичките ми детски илюзии за дядомразовци и снежанки. Имах глупостта да напиша за него и на двама прители юристи и сега горките берат душа олигавени под масата с конвулсивни пристъпи в стомасите.
"Централен депозитар" на македонски има такова наименование, че първом помислих, че съм сбъркал линка и съм отишъл на някой сайт за вторични суровини. "Осознаването" дойде бавно и зловещо, но донесе гравитация 10g на всичките ми крайници и нещастното ми тяло.
| |
|
За използвана тоалетна хартия ли става дума? И тя има цветовете на знамето - жълто и червено/при хемороиди/
| |
Тема
|
Re: Боже, какъв език, боже!
[re: croesus]
|
|
Автор |
Илijцъ (Една_негаторка) |
Публикувано | 02.04.08 20:27 |
|
Профанизацията на един език е е дело на действието или бездействието на писателите.
Както и богатството и красотата на един език се определя от богатството и красотата на книгите, които са написали писателите му.
| |
|
"Хартии од вредност" звучи у ствари тъпо, но има и у нас.
| |
|
В стремежа си да се дистанцират от изконния си български език сърбоидните македонисти се оляха и осраха...!!!
| |
|
Много важна институция. Имам си често работа с нея.
| |
Тема
|
[re: Dinar_Denar]
|
|
Автор |
Илijцъ (Една_негаторка) |
Публикувано | 02.04.08 20:42 |
|
Истината е че и те не вече не знаят какъв е езикът им (особено след като Белград вече не им налага езиковите норми).
Съдете сами - в един и същ вестник можеш да срещнеш "портпарол" и "гласноговорник"!?
| |
Тема
|
[re: Илijцъ]
|
|
Автор |
croesus (?!?) |
Публикувано | 02.04.08 20:45 |
|
Не знам как е на сръбски "ценни книжа", но това "хартии од вредност" (в превод "хартии от полза") ми прилича на блажеконевско творение от 1946, когато на български думи са се търсили "сосема одлични" еквиваленти.
| |
|
Вреден /в ред е, демек/ на сръбски значи баш ценен .
ДДС на сръбски е ПДВ /порез додатне вредности/ .
| |
|
Извинявам се ,като използвах по-горе термина "тоалетна хартия" Те оцветяват по стара традиция с цветовете на знамето изрязани правоъгълно хартийки от в."Нова Македония"- първият ежедневник, излизащ във въпросната територия и свършващ в септичните ями по села и паланки
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
|
|
|