|
Тема
|
Соломон Паси: Македонската преса не прави услуга н
|
|
Автор |
bigbul (новак) |
Публикувано | 16.12.07 22:53 |
|
Соломон Паси: Македонската преса не прави услуга на македонския народ
16 декември 2007 | 12:27 | Агенция "Фокус"
София. Председателят на парламентарната Комисия по външна политика Соломон Паси отхвърли внушенията в македонски медии, че има „конфликт на интереси” между „македонска държавна комисия и борд на компания, в която участва Соломон Паси”. В интервю за Агенция “Фокус” Соломон Паси коментира публикациите в македонската преса с думите, че в момента има сериозни съществени проблеми, свързани с интеграцията на Македония към НАТО, които трябва да се решават. „Един от първите въпроси, които се очаква да бъдат решени, е спорът с Гърция. Лично аз забелязвам, че през последните няколко месеца има засилено отношение на Гърция по тази тема и започвам леко да се притеснявам за начина, по който ще се реши този въпрос. Това е сериозен въпрос, който е свързан с интеграцията на Македония към НАТО. Що се отнася до САЩ - използвах случая и подчертах важността на присъединяването на Македония към НАТО, особено в контекста на косовския проблем. Смятам, че на Македония към НАТО ще даде една допълнителна стабилизация на района, от която всички ние се нуждаем”, заяви Паси.
„Що се отнася до публикациите в македонската преса - смятам, че тя не прави услуга на македонския народ. Аз знам какви са проблемите, които възникват в навечерието на присъединяването на една държава към НАТО или към ЕС. И в България сме имали подобни проблеми, но трябва да кажа, че това бяха моменти, в които българската преса успяваше да има национално отговорно поведение. Аз бих призовал и обществеността, и печатните, и електронните медии в Македония, да се съсредоточат върху основното. Аз бих искал да подчертая, че ако има някакъв проблем, който е между Македония и останалия свят, то това не е проблем между македонското общество и останалия свят, не е между македонското правителство и останалия свят, а това е един проблем, който се създава от македонските медии”, коментира Соломон Паси.
По въпроса за конфликта на интереси Соломон Паси бе категоричен: „Мисля, че ще трябва да разочаровам македонските вестници, които са го тиражирали. Това е едно комично обвинение, от което няма да успеят да направят добър скандал, така че е по-добре да потърсят други теми. “Екуест” е голяма компания, публична компания, тя е компания с огромен авторитет в целия регион и целия свят и мога да кажа, че тя е институция, която не би допуснала конфликт на интереси, така че няма основание за никакви притеснения от тази гледна точка”.
Марта МЛАДЕНОВА
| |
Тема
|
Всеки народ си заслужава медиите
[re: bigbul]
|
|
Автор |
Бoko () |
Публикувано | 17.12.07 15:41 |
|
Според Мони Паси всичко е медиен шум и нищо повече. Ако беше така разните пасквили като "Утрински весник" нямаше да съществуват. Ама тях си ги има, правят си тиражите, хората си ги купуват, четат и вярват на Латас. Все пак кой финансира медийните простотии в Македония? Хората, които купуват този вестник. Ако бяха на мение, че там се пишат пълни глупости и те вредят на бъдещето на страната, то нямаше да го купуват.
| |
Тема
|
Re: Всеки народ си заслужава медиите
[re: Бoko]
|
|
Автор |
Boдeндyx® (Народен будител) |
Публикувано | 18.12.07 13:57 |
|
А нашите парцали "Труд" и "24 часа" с какво са по-различни?
Като бях преди няколко седмици в Струмица си купих "Вести" и "Дневник" - и в двата има доста четива, не са само рекламни брошурки
| |
Тема
|
[re: Boдeндyx®]
|
|
Автор |
Boom-Boom (душманин) |
Публикувано | 18.12.07 14:07 |
|
Рекламните брошурки са притурка към вестника и не променят броя на страниците му, нито съдържанието на материалите. А специално "Вести" е едно наистина сериозно и уважавано издание. До известно време трябваше да го чета по задължение и покрай всичко останало от него научих, че еди коя си световно неизвестна особа от македонския хайлайф е ходила в България, за да си сложи силикон в циците...
П.С. А ти с какво точно ми напомняш на някой, който помиярстваше тук под поредица от прякори, може би?Редактирано от Boom-Boom на 18.12.07 15:18.
| |
Тема
|
[re: Boдeндyx®]
|
|
Автор |
Бoko () |
Публикувано | 18.12.07 16:16 |
|
За "Труд" и "24 часа" че са парцали си прав. Но имат една съществена разлика с пасквила "Утрински весник". Не пишат човеконенавистни матриали за съседни и по-далечни народи, които са пълни лъжи. Пишат глупости разни, но не са расистки лъжи и прочие извращения в стил "Латас".
| |
|
|
|
|