Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:18 14.07.25 
Политика, Свят
   >> Македония
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
Тема Всъщност М. Балева не лъже !нови  
Автор пoпПъpвaн (поназнайващ)
Публикувано26.04.07 18:36

Сънародничката ни с изяви в чужбина не е излъгала, не е изкривила и не е обидила никой от нас българите! С нито една написана от нея дума!
Говоря от свое име и базирайки се на това: [urlhttp://www.dnevnik.bg/show/?storyid=334456][/url] и това: [urlhttp://www.mediapool.bg/show/?storyid=128132&srcpos=2&p=0#msgs][/url] - еднакъв текст в две медии, за всеки случай. Това е статия на Мартина Балева, предполага се, че на конференцията темите ще са подобни ...
Някой виждал ли е целият проект? Някой чел ли го е?
Аз намерих само някаква извадка, откъс тук :

И по миризливата партенка на журналята се разлаяха ..... всички в "тази страна", от интернет клубари, до Президент и премиер, до БАН, ...., ебати наивната държава ...

Идеше реч за картина и погледа на искуствоведка (явно талантлива, макар и добила неочаквана от нея самата популярност) към тази картина .... и някои видяха в това оживяване на най-кошмарните им сънища.

Тема Съгласен съмнови [re: пoпПъpвaн]  
Автор Rex_Mysorum (вълкодав)
Публикувано26.04.07 18:41

Вече го споменах тук

и тук:

и тук:

Да им пикам на НАУЧНИТЕ ИЗЯВИ.

Тема Re: Всъщност М. Балева не лъже !нови [re: пoпПъpвaн]  
Автор Чeфo (същия)
Публикувано26.04.07 18:56

Мда, жалко наистина... От толкова крясъци всъщност никой не разбра и не прочете нещо повече от статията на Балева, която си е съвсем безобидна и е била публикувана още преди година...
На никой не му стана ясно, или явно на всички веднага им "стана ясно", за какво всъщност иде реч...
Ето

Брунбауер се опитва да се обясни...
Горкия...

Тема Re: Съгласен съм с теб..нови [re: Rex_Mysorum]  
Публикувано26.04.07 18:57

... по изключение с теб!

И те поздравявам за успешното разлайване на кучетата ...
Признавам, много премерено и качествано се включваше в клуб История - точно навреме и с това, което трябва ..
Дано и другите да го оценят!

А истината за Батак си е .... истина. Факт са кланетата на мирни жители, като овце на дръвник и то след като са се предали ...
И много емоция в сърцата на българите. Емоциите, предадени по наследство в рода, градят мита. Искуствоведите учат, как да тълкуват митовете в художественто творчество ...
Мартина Балева е искуствовед и никой не и даде думата.
В България владеят все още емоциите, а не демокрацията.
Някой може да пише "10 мита... " и "12 лъжи ...", друг не може да си отвори устата , за да покаже разбирането си изкуството и неговите подплънки ...

Тема Голяма част от книгите ..нови [re: Чeфo]  
Публикувано26.04.07 19:03

... зад гърба на австриеца ги имам в библиотеката си. Много българщина има там - е аз против истината за българите ли съм?
Басирам се, че този човек знае някои неща, които малко от българските конюнктурни учени искат да се знаят!

Тема Re: Съгласен съм с теб..нови [re: пoпПъpвaн]  
Автор nemo493 (минаващ)
Публикувано26.04.07 19:04

Що не се обесиш?Бог ще те възнагради,а ние ще ти простим.

ТИ С ПАМУК ЛИ ИСКАШ ДА НИ ИЗВАДИШ ДУШАТА?

Автор Rex_Mysorum (вълкодав)
Публикувано26.04.07 19:05

по изключение с теб!

Благодаря, отче Първане.

И те поздравявам за успешното разлайване на кучетата ...
Признавам, много премерено и качествано се включваше в клуб История

Темата там я пуснах съвсем умишлено без мой коментар, защото присъствах, когато писаха статията в един от вестниците. От самото начало беше поставена бомбата в желанието да се направи сензация от НИЩО! И за съжаление, тази сензация не е в българска полза.

Мартина Балева е искуствовед и никой не и даде думата.

Но пък веднага дадоха на Божо "Созополското гърче" Димитров, който не пропусна да се избара патриот, въпреки че си нямаше и представа за какво е "скандалът". Чете ли как веднага откри турска следа, платени репортажи (с една годишна давност) и ненам си още кво.
Баси кретена мършав.

Автор Чeфo (същия)
Публикувано26.04.07 19:06

Как си обяснявате бурните реакции в българските медии?

Брунбауер:

- От една страна, става дума за вестници, които са известни с несериозната си журналистика, така че не ме изненадаха много. Но вероятно роля играят и някои националистически кръгове, около Божидар Димитров например, които се опитват да провеждат своята политика и не се интересуват от научно противопоставяне, а съзнателно интерпретират погрешно нашия проект. Те например не се свързаха с мен и аз не знам откъде са получили сведения за проекта, но във всеки случай не от мен.

От къде ли са ги получили наистина...?

Ами все пак си има на овой бели свет и "консултанти на свободна практика" като господин Цвятко Цветков и те знаят всичко, даже какво пише в досиетата...

Хе-хе...

Автор Бaбa_Илийцa (Една_българка)
Публикувано26.04.07 19:15

дядо Попе,

Съгласна съм с теб за емоциите, но наименованието на ПРОЕКТА е обикновен гаф.

..... в рамките на проекта на Института за Източна Европа
„Ислямът като вражески образ. История и съвременност на антиислямски стереотипи в България и примера за мита за клането в Батак“

Както и да го четеш, както и да го интерпретираш на български и на немски език има един и същ смисъл - внушение, че клане не е имало. Вадете тълковните речници, четете обясненията за "враг", "образ", "стереотип" , "пример" и "мит". Сглобете нещо друго. Аз не можах.

Ако след България бяха сложили точка в това наименование на проекта всичко щеше да е ОК.

Конкретното мероприятие, което е в рамките на проекта и с което е ангажирана въпросната госпожа, наистина е безобидно, но има ли други мероприятия???? Ще има ли? Какви са?

Хайде да интерполираме към 11.09:

..... в рамките на проекта на Института за ........
„Ислямът като вражески образ. История и съвременност на антиислямски стереотипи в САЩ и примера за мита за събарянето на СТЦ“

Тема Re: Всъщност М. Балева не лъже !нови [re: пoпПъpвaн]  
Автор Cинrapтийckи ()
Публикувано26.04.07 19:15

Абе, поп Глупак, всяка една страна има своите исторически митове! Ако Батак твърди, че заколените са повече от населението на Батак - това е исторически мит!-Ето цитат:"Откриват се много паралели, но не само към Югоизточна Европа, но и към другите части от континента. Всяка нация се основава на исторически митове. И нашият проект е малка част от по-голям програма, която се занимава с критично разглеждане на историческите картини. Всяка нация си има своите митове и задача на учените е също така да деконструират историческите образи."" Сега сме в Европа, бре поп Глупак, ще деконструираме историческите си митове, въпреки твоят примитивен отпор!! И да знаеш - по-силните сме ние, а не ти!!! Запомни го и замълчи завинаги! Ако не искаш скоро да не си вече поп!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.